Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ерол Мюмюн иска отмяна на доживотната му присъда.
Ерол Мюмюн иска отмяна на доживотната му присъда.

38-годишният Ерол Мюмюн от харманлийското село Надежден настоява за отмяна на доживотната му присъда, наложена от хасковския окръжен съд. На 2 март 2013 г. той умишлено е умъртвил на брега на язовир край с. Върбово 24-годишния Калин Димитров, като му е нанесъл жесток побой и го е изнасилил.

Защитата на обвиняемия поиска от пловдивския апелативен съд делото да се върне, тъй като не е доказано и да промени наказанието в по-леко. Настоя и за нова съдебно-медицинска експертиза, която да установи как влияе метаамфетаминът на кръвоносните съдове на жертвата и води ли това да травмичен шок след побой. Адвокатът на убиеца поиска да бъдат изследвани биометричните данни на Мюмюн, тъй като генезисът на смъртта на жертвата бил много сложен.

Майката на убития Калин Димитров Денка Димитрова.
Майката на убития Калин Димитров Денка Димитрова.

Около 9 ч. в дена на убийството Ерол отвел със собствения си лек автомобил Калин Димитров край язовира. Преди това двамата употребили значително. На брега Мюмюн изнасилил пострадалия, нанасяйки му удари с ръце, крака и пръчка по главата и тялото. Димитров изпаднал в травмичен шок. Като причина за смъртта се сочи остра дихателна и сърдечна недостатъчност.

Конфликтът между двамата бил за неуредени отношения, свързани с разпространението на метаамфетамини. Мюмюн е бил осъждан в Турция през 2005 г. за трафик на наркотици. Излязъл от затвора през 2011 година.

Съдия Юлиян Русенов не уважи претенциите и обяви делото за решаване в законния срок. Заседанието беше засекретено, тъй като имало смущаващи факти за семейството на жертвата.