Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

“Опитът с водородната бомба на КНДР е акт на самозащита и стъпка към надеждно опазване на мира на Корейския полуостров и сигурността в региона срещу опасността от ядрена война, предизвикана от водените от САЩ империалисти.
Това е легитимно право на една суверенна страна и справедливо действие, което никой не може да критикува."
Това са думите на младия лидер Ким Чен Ун, цитирани от държавната агенция на КНДР по повод поредното изпитание с атомно оръжие в затворената държава.
Явно обаче той не е съвсем доволен, тъй като преди дни южнокорейската агенция "Йонхап" съобщи, че е екзекутирал началника на генералния щаб на армията си ген. И Йон-Гил.
Официалните титли, които се използват за него, са висш ръководител на КНДР, ръководител на партията, армията и народа. Нова звезда.
Гений над гениите във военната стратегия, както и маршал на КНДР
Крехката възраст на комунистическия вожд не му пречи да прави гръмки и изпълнени с премъдрост изказвания.
"Военната мощ на една страна представлява нейната национална сила. Само с изграждането на своята военна мощ една държава може по всякакъв начин да се превърне в процъфтяваща страна", сигурен е Ким Чен Ун.
Дядо му наричаха Великия ръководител, а баща му - Любимия учител. Подобно на "великите" му предшественици и официалната биография на Ким Чен Ун е пълна с небивалици и измислици. Така например в нея пише, че само докато следвал в университета в Пхенян,
високопоставеният вундеркинд е написал не по-малко
от 1500 книги
Невероятен факт като всички други "таланти", с които са надарени членовете на неговата фамилия. Нещо повече - те непрекъснато се ъпгрейдват. Наскоро дори стана ясно, че прапрапрадядо му е взел дейно участие в изгонването на американския кораб "Генерал Шърман" от една корейска река през далечната 1866 г. Събитието е действителен случай, но участието на предците от семейство Ким е повече от съмнително.
Свидетелството за недостоверността на житиеописанието му е заложено още от самото начало. Обикновено биографиите на известни хора започват с датата на раждането им, при него обаче тя е с въпросителна. Според различни източници той идва на бял свят в Пхенян на 8 януари през 1982, 1983 или 1984 г. Смята се, че от трите рождени години най-вероятната е 1983 г., но впоследствие дори тя претърпява корекция и за официална се приема 1982-ра, за да изглежда лидерът по-възрастен и авторитетен.
Така или иначе, когато идва на власт през 2011 г., той е най-младият действащ държавен глава в света. Наследник на Любимия учител Ким Чен Ир и третата му съпруга актрисата Ко Йон Хи.
По неофициална информация родителите изпращат своя малък син в Международното училище в Берн, Швейцария (The International School of Berne). Там бъдещият диктатор учел под прикритие с псевдонима Пак-ун. Бил прилежен по музика, както и по техническите предмети, свидетелстват негови съученици. За съжаление се провалил по математика и другите точни науки, поради което се наложило да повтаря два класа. Друг добре прикриван факт в биографията му е, че докато учел в швейцарското школо, севернокорейският престолонаследник бил заловен с любопитно четиво. Той
разглеждал с интерес порносписание на територията на
учебното заведение
Разбира се, в най-лошия случай се е разминал с мъмрене, но ако в момента на негово място е някой от сегашните му поданици, независимо от възрастта му го чака смъртно наказание.
Докато бил зад граница, освен към музиката Чен Ун развил и любовта си към швейцарското сирене. Съобщава се, че върховният главнокомандващ внасял огромни количества качествен ементал от Швейцария,
за да задоволи страшния си апетит
към млечния продукт
Изхарчените суми за осигуряването на любимия деликатес на вожда надхвърляли десетки хиляди паунди годишно. В същото време по-голямата част от 25-милионното население на страната страда от хронично недохранване.
Любимият партиен лидер обаче е помислил и за този проблем. Неотдавна в голяма статия, поместена в партийния официоз, той обяви своята инициатива да превърне Северна Корея "в страна на гъбите" и "нека мощният вятър на рибовъдството да задуха в цялата страна". Успоредно с това Ким Чен Ун обеща и да направи от жените на офицерите "надеждни помощнички на съпрузите си". Като всичко това трябва да допринесе "КНДР да се превърне в "страна от приказките" за хората".
Дали заради страстта му към мазното "капиталистическо сирене", или поради други причини, но здравословното състояние на "новата звезда" също не е много добро. Основен проблем е неговото наднормено тегло, като през 2009 г. е тежал 90 кг при ръст 175 см. Младият вожд е болен от диабет и високо кръвно налягане. В края на 2014 г. той дори спира да се появява на публични места за близо 6 седмици и тогава се разпространяват слухове, че е влязъл в болница. Напук на тях накрая младият лидер нарочно бива показан да се движи, макар и с бастун. Предположенията са, че
заради чревоугодничеството си е развил тежка подагра
Въпреки очевидно наднорменото си тегло любимият севернокорейски вожд обаче не е чужд и на спорта. Още от ученическите си години той е страшно привързан към спортните обувки на "Найк", като имал огромна колекция от техните артикули. За разлика от баща си и дядо си, които забранявали вноса на американски стоки, младият Ким не се срамува да се снабдява с предпочитаните си маратонки след връщането си в Северна Корея.
Баскетболът е любимият му спорт, а Майкъл Джордан бил любимият му баскетболист. Ким Чен Ун бил толкова запален, че по свидетелството на негов съученик прекарвал голяма част от времето си, като рисувал с молив тогавашната суперзвезда на "Чикаго Булс".
Впоследствие Денис Родман се превръща в "най-добрия му приятел". Именитият баскетболист му гостува на два пъти и в КНДР - през 2013 и 2014 г., но след това беше разследван от американските власти, че е получил милиони под формата на луксозни подаръци от ексцентричния си приятел. След завръщането си Родман описа и частния остров на комунистическия диктатор, който можел да се сравнява само с Хаваите или Ибиса, макар той да е единственият, който живее там. Според баскетболиста Ким Чен Ун бил и "великолепен баща" на своята дъщеря Ким Ю-ае. Подобно отношение към американски граждани е признак на дълбоко раздвоение на личността на поредния Ким. Иначе в официалните си речи лидерът демонстрира маниакална омраза към Америка.
"В САЩ управлява законът на джунглата", казва той през 2010 г., а четири години по-късно оприличи страната на "беззъб вълк" и "империята на бесовете".
"Въплъщението на всички видове зло,
империята на бесовете е безнадеждно остаряла и скоро ще рухне
Това е законът на историческото развитие", прогнозира тогава вождът.
В същата година той обеща и да превърне с ракети "Вашингтон в пепел".
Куриозното е, че въпреки всеизвестния факт, че севернокорейският режим е атеистичен, Ким Чен Ун обяви Америка и за "бандата на сатаната", която иска да разруши корейската религия.
"Американската идеологическа и културна отрова минира социализма навсякъде по света", категоричен е лидерът.
Вредното западно влияние обаче със сигурност е проникнало дълбоко в комунистическото му сърце.
Като се знае за пагубната страст на баща му към коняка "Хенеси", не е изненада, че и Чен Ун е любител на чашката. Бивш придворен готвач разкри обаче, че той си падал най-вече по уиски "Джони Уокър", от което обичал да обръща по две-три малки бутилчици на вечер - количество, явно не особено притеснително за човек, който притежава кодовете за изстрелване на ракети с ядрен заряд. За целта пръскал хиляди лири за доставки директно от Шотландия, а любимата му марка цигари била "Ив Сен Лоран".

Защо младият диктатор е бил предпочетен за лидер пред по-големия си полубрат, четете в печатното издание на в. "168 часа"