Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Без тази древна професия не може да има войнска доблест

Както разкри сензационно по телевизията политологът Антон Николов, военният министър Николай Ненчев уволнил една от близките си сътруднички, стара негова позната и нов шеф на дирекция с инициали Р. Р., само защото не получила достъп до класифицирана информация.

Безобразие! За всеки чужденец най-съкровените тайни на държавата са като разтворена книга, а за нашето момиче, каквото и да е то – няма достъп! Това е поредното доказателство, че България е колония. Спорът е чия точно колония, но това е друга тема. И защо отказали достъп на тази патриотична българка?

Защото в миналото била регистрирана 3 пъти като проститутка. Какъв повод е това? Най-малкото не е християнско. Христос не е уволнил блудницата Мария, а тъкмо обратното – приласкал я е. Според католиците тази блудница е именно Мария Магдалена, която Христос обичал да гали и да целува. А според Дан Браун тя самата представлява Светия Граал, тъй като е продължила кръвната линия на Христос. Ами ако вместо да я приласкае, Христос я бе уволнил от своята апостолска група, както постъпи министър Ненчев? Тогава може би щеше да си сложи непростим грях на душата и да помрачи светлината на своята божественост. Защото Господ го подлага на изпитания, преди да го възкръси и чрез него да спаси душите ни.

Вярно, според православието блудницата Мария е една друга Мария, а не Мария Магдалена. Добре, да приемем, че това е истината. Но все пак Спасителят казва:

“Който от вас е без грях, нека пръв хвърли камък върху нея!” И обвинителите засрамени се разотиват, а министърът на войната не само че не се разотива, а хвърля камъка. Като че ли през живота си дори не е пресичал улицата неправилно.

Но да речем, че министър Ненчев не познава християнската традиция. Тогава да погледнем въпроса откъм светската страна. Откога най-древната професия застрашава сигурността на нацията? Напротив, много от тези труженички вече четвърт век спасяват нацията, като превеждат у нас заработеното с толкова труд в чужбина.

Със сигурност по-опасна за нацията е една друга професия - политиката. Не знам досега някоя от знаменитите куртизанки да е навредила на държавата си, но политиците редовно го правят. Само вижте последните 26 години. Да сте чували някоя труженичка от Околовръстното да е разнасяла списъците на българското разузнаване в чуждите посолства? Или да е продала “Кремиковци” за 1 лев? Или да е дала небето на Турция?

А и нищо чудно политиката да е доста по-древна професия от проституцията, тъй като в доисторическите времена тези услуги са били безплатни. За да има платена любов, първо трябва да възникнат държавите и чак после парите.

Клевета е, че на второ място бил нашият журналистически занаят. Къде в древните писания има журналист? В тях бъка от пророци, войни, духовници, развратници, овчари,земеделци, дърводелци и какви ли не, но журналя определено няма.

В “Държавата” на Платон също не се предвижда подобна професия. От пишещите в нея се допускат поети, но само ако пишат възхваляващи боговете и царете оди в ямб. Омир там не се класира.

Някои твърдят, че първият журналист е Терсит от “Илиадата”, тъй като огласил някакви неправди и Одисей го набил. Но проблемът пак се свежда до две красиви наложнички, които Агамемнон несправедливо отнел от Ахил. Дори да приемем, че това е журналистика, а то не е, все пак “Илиадата” е 2-3 хилядолетия след шумерския епос, в който Гилгамеш изпраща една блудница от храма да опитоми дивия глинен човек Енкиду, който тероризирал населението. По-конкретно, развалял капаните на ловците. Ето още една по-стара професия. И блудницата подложила Енкиду на такава креватна гимнастика, че той заприличал на тотално интегриран в немското общество бивш джихадист. И не е ли нелепо тъкмо военното министерство да прогони една дама на удоволствието? Хайде да е земеделието, разбирам. Но където е имало войска, винаги е имало и проститутки. Те се мъкнели след армиите в каруци и фургони, кърпели са дрехите на войниците, готвели са им манджи, а понякога са се омъжвали за някой романтичен офицер.

Където има големи гарнизони, наоколо винаги се е появявал квартал от бардаци.  Може ли изобщо да има войнски подвиг без сексуален стимул? Всеки историк ще ви обясни, че дамите на удоволствието са участвали активно в много от победоносни сражения. Неслучайно легендарната армейска сводница от едноименната творба на Брехт се казва Майка Кураж. Защото нейният занаят е бил да вдъхва кураж.

В германските племена дори е имало традиция по време на битка най-сексапилните валкирии да си разголват гърдите, за да видят войните какво биха изгубили, ако се оставят да ги победят. Или може би обратното – за да разконцентрират противника? Виждаш цици, ръката ти трепва и стрелата пропуска целта си. Викингите са умирали заради валкириите във Валхала, а арабските войни – заради вечно девствените хурии в рая. Темата за прабългарите още не е разработена от историографията, но се очаква проф. Божидар Димитров скоро да публикува книга.

А какво да кажем за атинянката Таис, прочутата хетера, която е вдъхновявала всички походи на чистия българин Александър Велики? Дали без нея той щеше да завладее света? Когато древните македонци, които са си чисти българи, превзели персийската столица Персеполис, те естествено се накъркали като талпи в двореца на цар Дарий. И след като освинили всичко, атинянката Таис ги убедила да го запалят. Това е било нейното отмъщение за изстъпленията на Ксеркс, който запалил атинския Партенон. Затова куртизанката Таис е записана с огнени букви в историята.

Но не само за това. След смъртта на Александър Таис се омъжила за неговия най-виден генерал, чистия българин Птоломeй. Чистият българин Птоломей е имал поне 5 жени и затова не е много ясно дали гените на Таис са се предали в египетската царската династия. Обаче потомката на Птоломей- Клеопатра, явно е наследила нещо от знаменитата куртизанка. Тя първо съблазнила Цезар, най-великия пълководец на своето време. А след смъртта му - и неговия най-виден генерал Марк Антоний. Колелото на историята се върти от ръцете на великите любодейки, а у нас министърът ги уволнява. Срам!

Виждате, че военните винаги имат нужда от професионална женска плът. Например блудницата Раав помогнала на Исус Навин да превземе Ерихон. Атинската проститутка Аспазия е утешавала Перикъл, може би най-великия гръцки генерал и държавник. Според Плутарх къщата на тази дама се превърнала в най-големия интелектуален център на своето време. Там Сократ е говорил разни неща, които Платон се е напъвал да запомни, вместо да съзерцава прекрасните женски форми и после да ги опише. Тогава нямаше да имаме платонизъм, а плътонизъм.

Дори жената на най-великия византийски император- Юстиниян е започнала кариерата си от бардаците. Знаменитата Месалина - жената на император Клавдий, сама се е предлагала като проститутка срещу заплащане. Впрочем по времето на Август повечето неомъжени римски патрицианки са се регистрирали като проститутки, за да не плащат ергенски данък.

Заради това според мен уволнението на Р. Р. е несправедливо, неморално и най-вече глупаво. Може да дадем небето си на Турция, а не можем да дадем на една патриотична българка да изкара някой лев от армейското снабдяване? След гафовете на министъра на образованието това вече преля чашата. Назначете я отново, министър Ненчев, или ако не нея – огледайте кадрите на Околовръстното!