Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Разследването срещу майора се извършва от пловдивската военна прокуратура.
Разследването срещу майора се извършва от пловдивската военна прокуратура.

Майор е разследван за измама на 7 редници и офицери от казанлъшката казарма. Досъдебното производство се води във военноокръжната прокуратура в Пловдив. Събрани са доказателства, че Стойчо Дойчев е вземал пари от военни, за да им свърши услуги. От ефрейтор прибрал 1400 лева, като обещал да му уреди 6-месечен неплатен отпуск, за да отиде при гаджето си в Швейцария. Друг броил 1000 лв. за мисия в Кандахар, но така и не заминал.

Капитан дал 470 лв. на ръка на Дойчев за преместване в Търново, а негов колега - 3000 лв., за да му подновят допуска до класифицирана информация. 250 лева поискал Дойчев от кандидат за кадрова военна служба. Според разследващите майорът е успявал да заблуди жертвите си, тъй като афиширал връзките си с хора на ръководни постове в армията. В крайна сметка вземал парите, без да свърши обещаните услуги. Някои проблеми се разрешили от само себе си без намесата му.

Измамникът е използвал като посредници двама войници от поделението в Казанлък, които му изпращали сумите с пощенски записи. Със знанието на майора единият си заделял "комисионна", а другият си я оставял тайно от него. Аферата е разкрита чрез специални разузнавателни средства. При разпитите Дойчев заявил, че е искал да направи "добро". Според обвинителите под пагон той е действал по схемата на ало-измамниците - говорил е с жертвите си само по телефона, а "мулетата" са вземали парите.