Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Учените проверяват и възможността нещастникът да е поразен от останки от космическа совалка

Индийските власти съобщиха сензационната вест, че метеорит е убил автобусен шофьор и е ранил трима други души в страната. Възможно е това да е първият такъв случай в човешката история.

Небесното тяло ударило жилищна сграда на частен колеж в индийския щат Тамилнад рано сутринта в събота. Според полицията се е чул силен взрив като от мощна бомба. Пристигналите на мястото пожарникари намерили сред останките тежко ранения шофьор на колежанския автобус, който по-късно починал в болницата. Пострадали са и трима други от обитателите на сградата, намиращи се в непосредствена близост.

На мястото на падането на метеорита се е образувал кратер. Намерени са и парчета от рядък вид камък, които са предадени за експертиза. Подобен случай е имало и в оризище в същия район на 26 януари. Местни хора твърдят, че са забелязали падащи от небето тела, които предизвикали взрив.

В същото време експертите, които разследват случая, не са готови да се произнесат на сто процента, че наистина става дума за метеорит. Според тях е възможно най-лошият късметлия в света да е бил ударен от друг вид космически обект. Възможно е това да са останки от космическа совалка, които не са изгорели по пътя си към земната повърхност.