Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Мартин в съд в Поморие. снимка: Елена ФОТЕВА
Мартин в съд в Поморие. снимка: Елена ФОТЕВА

Полицията е извела от дома на заподозрян като бияч на 31-годишния Стоян Тончев от Поморие 26 чифта обувки и маратонки.

Интересният факт спомена в колоарите на поморийския съд приятелката на арестувания Мартин Душев. Той бе потвърден пред „24 часа” и от източник от разследването.

Впечатляващата колекция е собственост на 26-годишния Веселин К., който бе задържан заедно с Мартин на 15 януари, ден след побоя. И двамата бяха освободени след изтичането на т.нар. полицейско задържане за 24 часа.

Мартин обаче бе арестуван повторно на 3 февруари, а на 4-ти съдия Япаджиева от Районен съд - Поморие го остави за постоянно в ареста.

Вече съм депозирал жалба срещу постановената мярка за неотклонение, за мен е странно, че след като още на 16 януари са иззети записи от камерите в комплекса, където живее моят клиент, защо по делото няма никаква информация за тяхното съдържание, коментира адвокатът на Душев – Сава Каров. Той оспорва и ДНК-експертизата. Съдът я посочи като основно доказателство, на базата на което се прави обосновано предположение, че именно Мартин е един от преките извършители на нападението.

Още в съдебната зала Каров заяви, че в протокола не е посочена процентната идентификация на ДНК-то на Стоян в открития биологичен материал по иззетата от БМВ-то на Мартин телескопична палка.

Според прокуратурата между металната и гумената част на палката е открита кървава следа и извършената ДНК експертиза потвърдила, че е от Тончев. По палката има и биологични следи от Мартин Душев, за него бил посочен конкретен процент.

Все още не е ясно дали обувките и маратонките на Веселин са изследвани и хо тях не е открито нищо или внушителното количество е затруднило експертите. 26-годишният приятел на Мартин обаче е на свобода.

30-годишният Душев ще застане пред Бургаския окръжен съд на 10 февруари. Тогава ще стане ожкончателно ясно дали той ще остане зад решетките.