Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Иван Райков-Патицата (с очилата) СНИМКА: АНДРЕЙ БЕЛОКОНСКИ
Иван Райков-Патицата (с очилата) СНИМКА: АНДРЕЙ БЕЛОКОНСКИ

Автокрадецът Иван Райков - Патицата и помагачът му Иван Николов са арестувани в четвъртък вечерта за кражба на луксозен джип Мазда, съобщиха полицейски шефове на брифинг в МВР.

За задържането на двамата рецидивисти е използван отрядът "Кобра", а двамата са оказали яростна съпротива и се е наложило да бъдат респектирали. МВР ще иска промяна в наказателния кодекс, така че да не може да отпадне временното ползване на автомобил, от който се възползват автокрадците, каза шефът на националната полиция Христо Терзийски.

Комисар Младен Маринов, шеф на столичната полиция призова гражданите да не купуват съмнителни авточасти на значително занижена стойност, защото тя евентуално ще бъде иззета като крадена. 80%, от които автокрадците отмъкват, се разглобявали в автоморгите.

Ще бъде предложено и затягане на режима за автокъщи и автоморги така, както това стана за пунктовете за изкупуване на метали и заложните къщи. Прокурор Белчев от Софийска районна прокуратура обясни, че Патицата и помагачът му ще бъдат обвинено за вещно укривателство за откраднатия джип.

Рецидивистът Патицата, който през 2010 година беше арестуван за кражбата на колата на стилист Капанов. Той ползвал т. нар. работен автомобил, който ескортирал джипът "Мазда".