Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Снимка: Архив
Снимка: Архив

Рецидивистът се качил в линейката и придружил припадналата жена до болницата, купил й мокри кърпички и останал с нея и след като била прегледана

„Спасителят”, ограбил старица в Шумен, остава за постоянно в ареста, съобщиха днес от Апелативната прокуратура във Варна. По искане на Окръжната прокуратура в Шумен съдът е наложил най-тежката мярка задържа под стража за опасния рецидивист, 31-годишния Асен Милков, съден до сега 7 пъти.

Милков е привлечен като обвиняем за грабеж при условията на опасен рецидив, престъпление по член 199, ал. 1, т. 4 от Наказателния кодекс. Наказанието по закон е от 5 до 15 години. В съдебната зала са станали ясни фрапиращи факти от действията на "спасителя" с доброто сърце.

На 1 февруари 73-годишната жена била на изследвания в ДКЦ-1 в Шумен, т.н. нова поликлиника. На излизане припаднала на улицата. Трима мъже й оказали помощ, като повикали линейка. Сред притичалите се на помощ бил и Милков. После той се качил в линейката и я придружил до болницата. Докато чакат пред кабинетите Милков и купил мокри кърпички, останал с нея и след като била прегледана.

Тя толкова се трогнала от постъпката на младия мъж, че решила да му се отблагодари. Попитала го какво работи. Милков обяснил, че се занимава със строителство и дори написал на листче името си с телефонния си номер, ако й потрябва някога строителна услуга. Възрастната шуменка решила да плати за грижите на младия мъж и извадила портмонето си.

Като видял банкнотите в него, имало около 200 лева, го изтръгнал и избягал. В района на Търговския дом прибрал парите, а портфейлът с личната карта и карта за пътуване по БДЖ на жената, скрил в необитаемата сграда.

След това отишъл на автогарата, купил си маратонки, обядвал и си заминал за село Избул, където живее. По видеокамерите в района Асен Милков е бил разпознат и задържан като се прибрал на село. Справка за съдебното му минало показва, че е излязъл от затвора преди 45 дни. .

Там прекара 4 години за предишен грабеж пак от възрастна жена, извършен на 20 декември 2011-та в Шумен. Тогава посред бял ден измъкна пенсията на 77-годишна старица минути след като тя я беше взела от пощата. Настигна я на улицата, измъкна от джоба на якето портмонето й с 303 лв. и мобилния телефон и избяга. Хванаха го след 10 дни пак в село Избул.