Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Бизнесменът: Задържам по 2 л урина, деля една дупка в затвора с 30 цигани

Пловдивският бизнесмен Атанас Червенков-Райфъла, обвинен в поръчителство на убийство на конкурент и палеж на четири коли на ексдепутата Антоний Йорданов, заминава на лечение във Военно-медицинска академия. Това постанови съдия Даниела Събчева.  Тя уважи искането на защита адвокат Илиян Василев за тройна съдебно-медицинска експертиза на Райфъла. Вещите лица от ВМА трябва да я изготвят едновременно с лечението.

Стартът на делото срещу Червенков и още петима обвиняеми се провали заради отсъствие на един от адвокатите. Съдът насрочи процеса за 16,17 и 18 март, като изиска от адвокатската колегия да осигури на всеки резервен защитник. 

Съпругата на бизнесмена Ева беше неотлъчно в съдебната зала.
Съпругата на бизнесмена Ева беше неотлъчно в съдебната зала.

На процеса дойдоха ексдепутатът Антоний Йорданов и съпругата му Татяна, чиито коли бяха запалени в периода 9 януари 2014 г. - 22 януари 2015 г. Йорданов ще се конституира и като граждански ищец за претърпените щети. В залата беше и Аргир Гяуров,  намушкан с нож на 12 февруари 2014 г. Според обвинението поръчител на убийството е Червенков, тъй като Гяуров му се явявал конкурент като собственик на частен медицински център.

"Моля да бъда изпратен на лечение. Откакто съм задържан, ми се губят дни и дати. На 18 януари т.г. бях закаран в урологичното отделение на МБАЛ "Пловдив", където ми източиха 2 литра урина. Имах чувството, че ще умра, защото пикочният ми мехур щеше да се пръсне. И сега пак ми е пълен", каза бизнесменът пред съда.

Той поиска  да не е с белезници, докато трае лечението му. "Изпитвам панически ужас и страх, когато съм завързан за болничното легло. Притеснявам се, ако това продължи и при постоперативното ми лечение", допълни Червенков. 

Зад съпругата на Червенко - Ева, са бившият депутат Антоний Йорданов и жена му Татяна, чийто автомобили бяха запалени.
Зад съпругата на Червенко - Ева, са бившият депутат Антоний Йорданов и жена му Татяна, чийто автомобили бяха запалени.

Той се оплака в съда, че в затвора не можел да бъде с катетър. "Там деля една дупка с още 30 цигани", добави Червенков.

Съдът не се произнесе каква да бъде охраната му по време на лечение във ВМА-София. Вещите лица трябва да отговорят какво е заболяването на Райфъла, какво лечение е необходимо и ако се налага операция, в каква болница да бъде извършена тя. 

Един от джиповете на Йорданови, които изгоряха.
Един от джиповете на Йорданови, които изгоряха.