Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Хибридната война се дирижира от Кремъл и се води в цяла Европа

Mалко преди да гръмне историята с уж забранените кръщенета от ЕС, друга псевдоновина предизвика международен скандал в Германия. Според един сайт в Берлин едно 13-годишно руско момиче било

отвлечено и

изнасилвано

дни наред

от бежанци

Полицията разбрала, но нарочно мълчала. Съобщението направи фурор в интернет, бе споделено хиляди пъти в социалните мрежи и бе подето от медиите в Русия. Това предизвика истински брожения сред общността на руснаците в Берлин. Те дори излязоха на протест, за да защитят 13-годишното момиче от мълчанието на полицията и посегателството на бежанците. Крайнодесните от НПД се възползваха от историята и също организираха демонстрация, на която пред телевизионни камери за ужасите свидетелстваше лелята на детето. После се оказа, че това не било лелята, ами заместник-председателката на местното крило на националистическата партия. Но кой ти чете после.

Естествено, историята не завърши така безславно, дни по-късно се появи новина за

400 руснаци,

които нападнали

бежански дом

в Карлсруе и пребили с бухалки мъжете в него. Източник на новината е руският сайт “Совершенно секретно”.

Общото между тези две “новини” и историята със забраната на кръщенетата в ЕС е, че всички са измислени на базата на реална, но съвсем различна случка.

Не било

компютри,

а компоти

ЕС не забранявал кръщенетата, а една италианка не желаела детето й да се кръщава. Изясниха го някои български медии. Ама кой ти чете после изясненията. 13-годишното момиче било обявено за изчезнало, но след няколко часа се прибрало невредимо вкъщи. Берлинската полиция специално пусна съобщение във всички вестници, че няма случай на изнасилено или отвлечено момиче на 13 години в Берлин. Но кой ти чете какво пише после берлинската полиция. Бежанският дом в Карлсруе действително е нападнат - 4-ма души хвърлили камък по прозорец и го счупили. Щетите са за 300 евро.

Явно това, което се случва на медийния фронт в България, се случва и в Германия. Историята с кръщенетата тръгна от уж лош превод на сензационен италиански сайт, направен от български сайт. В Берлин пък случката с уж изнасиленото момиче се раздуха от сайта genosse.su (другари.су) – орган на Съюза на съветските германци. На него се позовава руската дръжавна телевизия,

направила

от “новината”

международен

скандал

До този момент никой не е чувал за съветски германци, за техен съюз и за техен сайт. След раздухването на новината обаче той успява да събере 700 души, които протестираха миналата седмица пред канцлерството и поискаха да се затворят границите за бежанци. Още по-голям протест има в Щайнфурт, който минава под мотото “Не на сексуалното насилие” и участниците искат прогонване на бежанците. Самите те са мигранти или изселници - руснаци. Хората, списващи сайта genossen.su, се движат в кръговете на крайнодесните германски руснаци (германски руснаци са етническите немци, преселници от Русия, б.а.). Де факто до 1989 г. руските германци също като всички останали от соцблока, избягали на Запад, се водеха бежанци, но това прави цялата история само още по-абсурдна. Шефът на въпросния сайт и на съюза е Хайнрих Гроут – бивш член на крайнодясната Германска партия.

Основната теза на Гроут е, че

новите бежанци

са проблем

за старите

имигранти

и от години се опитва да ги изправи едни срещу други, писа по този въпрос „Берлинер цайтунг”. Твърдение, което трудно може да се докаже със статистиките на полицията, съда и образователните институции на федерално ниво.

Според тях най-трудно се интегрират, най-лошо се учат и най-много престъпления процентно извършват именно преселниците от Русия и Казахстан, следвани от италианците и едва след тях от турците. Но пък кой ти чете статистиките.

Факт е, че руснаците в Берлин се интегрират трудно, информират се основно от руските медии и така са силно повлияни от политиката на Москва спрямо Запада, ЕС и Германия. Някои медии дори открито заговориха за “петата колона”.

Кореспондентът на телевизия ARD в Москва обясни феномена така: “На онези, които гледат новините в Русия, се вменява, че Германия е изправена пред проблем, с който не може да се справи и всеки момент ще рухне. Как става това? Интервюира се например една рускиня, живееща в Кьолн. Пред камерата тя казва: “Страх ме е да изляза по улиците, стана опасно. Заговарят те непознати, може всеки момент някой да те изнасили. Никой не ни помага.”

За руснаците в Русия, а и не само за тях, става ясно, че животът в Германия е опасен, ситуацията е извън контрол, страната няма сили и капацитет да оцелее, точно както сили и капацитет няма ЕС. На полицията не може да се вярва, следователно

всеки трябва да

се справя сам –

това е най-лошото

внушение,

което правят тези медии и явно много руснаци им вярват.”

Събитията в Кьолн наляха допълнително вода в мелницата на руската пропаганда. Проблемите през новогодишната нощ извън Германия се поднасят от разни сайтове като масово изнасилване насред Европа. Това обяснява и истерията в България по този повод.

Българите се

оказаха много

по-възмутени

от неспособността на германската полиция да си свърши работата в рамките на една нощ, отколкото от отказа на своята собствена полиция да си върши работата в рамките на вече над 25 години. Руската частна телевизия REN TV пусна кадри от събитията в Египет, като ги изряза и манипулира така, сякаш са от Нова година в Кьолн. Снимки от тези кадри обиколиха социалните мрежи и възмущението прерасна в ужас. Сякаш край Кьолнската катедрала се е разиграла сцена от “Време разделно”. Според съобщения в руската преса германската полиция е получила нареждане да не съобщава произхода на престъпниците и просто е наблюдавала изстъпленията. Това, разбира се, не е вярно. Създава се впечатление, че властите и медиите умишлено крият истината, превръщайки се в съучастници на огромен заговор за унищожаване на европейците. Всъщност истината е, че кьолнските медии съобщават за проблемите още на 1 януари, а първите национални всекидневници разнищват историята в първия си работен ден след Нова година, тоест на 3 януари. На 4 януари всички, не само в Германия, а и по света знаят какво е станало.

Но руските медии

са нанесли

вече щетата

Създало се е впечатление сред милиони хора, че Европа е нападната от новия Чингиз хан. Европейската комисия работи по план за унищожаването на християните. А единствената сила, която се опълчва на това, не приема бежанци, защитава православието и най-вече е готова да загърбва вътрешните си проблеми заради стабилността навън, е Русия. Спасителка за пореден път.