Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Николай и Радослав Бикови
Николай и Радослав Бикови

Братята Николай и Радослав Бикови изчезват 2 години преди разстрела в София на представителя на бившата ВИС за Южното Черноморие Веселин Стоименов, известен като Весо Дебелия.

Стоименов, както и Бикови в последните години работят за фирми и хора, свързани с наследника на силовата групировка Христофорос Аманатидис-Таки, който от няколко години живее в Дубай, въпреки че

вече не е издирван

от Интерпол,

тъй като обвиненията му в България не бяха доказани.

Криминалисти твърдят, че разстрелът на Весо Дебелия в затворения комплекс "Макси" в София най-вероятно е свързан именно с тези му контакти. В последните години той и Радостин Бързанов - Радо Слънцето, въртели нощните заведения, ресторантите и хотелите по морето на бившата ВИС.

Името на Стоименов фигурира в кръг от фирми, свързани с Таки.

Сред тях има и две офшорки - “Стоименов груп инк”, регистрирана в Невада, САЩ,

и "Стоименов груп лимитид" - във Великобритания. Според запознати през тях са минавали големи суми, които може и да имат връзка с разстрела на Весо Дебелия.

Той е третата жертва в групировката в последните 2 години.

Другият "вътрешен инцидент" се случи през 2013 година отново в София.

Сутринта на 18 ноември Николай Биков излиза от къщата на самия Таки на бул. "Пушкин" 84 точно под Околовръстното шосе. Николай живее там от март 2013 година заедно със съпругата си Камелия. Къщата е известна в престъпния свят като Колумбийското посолство.

Във фаталния ден Николай излиза със законния си пистолет, но оставя мобилния телефон.

Оттам отива до квартал "Надежда", където живее по-малкият му брат Радослав. Той също оставя джиесемеса си, но взема пистолета си, преди да се качи с брат си в малко БМВ.

Двамата оставят автомобила на големия паркинг пред Националния исторически музей в Бояна.

А оттам следите им се губят завинаги...

РИТУАЛ: Мето Илиянски (вдясно) на кръщенето на Димитър Вучев-Демби.
РИТУАЛ: Мето Илиянски (вдясно) на кръщенето на Димитър Вучев-Демби.

И до днес оперативните служби нямат категорична версия за изчезването на братята Бикови, които според източници, както от МВР, така и от престъпния свят, почти сигурно не са между живите и са били ликвидирани още в деня на изчезването си.

Също като в историята на Мето Илиянски и на Кирил Цветанов - Киро Малкия, те са били подмамени на среща с много близък човек, на когото са имали пълно доверие. Излизат без мобилни телефони, за да не може да се проследи движението им, и не се завръщат никога повече.

Цялата история четете в печатното издание на в. "168 часа"

МУТРИ: Таки (в кръгчето) на погребението на Димитър Димитров-Маймуняка.
МУТРИ: Таки (в кръгчето) на погребението на Димитър Димитров-Маймуняка.
Николай Биков
Николай Биков
Радослав Биков
Радослав Биков