Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

За коледно-новогодишните празници любителите на конспирации бяха сюрпризирани приятно от новината, че европейски археолози са открили при разкопки в Залцбург находка на приблизителна възраст 800 години, която на външен вид напомня на мобилен телефон. Глиненият артефакт, датиран от XIII век, имал същата форма, както и образците на дигиталната техника, и на него са изобразени екран и клавиши със знаци от клинописно писмо, съобщава в. "Дейли мейл".
На сайта MysteriousUniverse.org беше съобщено, че обектът е открит наскоро от археолозите, които копаят в австрийското градче Фушл ам Зее близо до Залцбург.
Освен че обиколи световните медии, историята е поразила и немалко блогъри. Мнозина предполагат, че това е поредното
доказателство за
съществуване на извънземна цивилизация.
За други пък странната находка потвърждава пътуванията във времето, още повече че фотографии от началото на века с устройства, наподобяващи GSM-и, отдавна циркулират в мрежата.
Теоретиците на конспирацията и "ловците на извънземни", които обсъждат обекта онлайн, изглежда, вярват, че той е доказателство, че извънземните съществуват. Но други предполагат, че тя би могла да дойде от едно още по-необичайно място. Телефонът е доказателство за посещения от извънземна цивилизация, казват някои.
"Очевидно е, че това устройство с вид на мобилен телефон е създадено от някого с напреднали познания за бъдещето, пише Скот Уоринг, редактор на UFO Daily. - Намирането на предмет като този е повече от сензация и говори за възможността създателят му да е могъл да види подобно устройство преди стотици години. Това означава, че е възможно в далечното минало някой да е видял нещо, което прилича на комуникационно устройство като мобилен телефон, и е решил да го пресъздаде от глина."
А каналът YouTube Paranormal Crucible публикува видеоклип относно предполагаемото откритие и пита: "Какво е това? Дали е доказателство за напреднала цивилизация, или пътуване във времето?"
Странно, но
обозначенията върху "телефона" наподобяват на клинопис,
древна писмена форма, разработена от шумерите в Месопотамия.
"Докато не се приключи по-нататъшният анализ на тази клинопис, можем само да гадаем какво наистина представлява - пишат загадъчно от Paranormal Crucible. - Може би един ден нашата истинска история ще стане ясна и ярката светлина на истината най-накрая ще разкрие своите тайни".

Защо сензационната новина най-вероятно ще се окаже измама, четете в печатното издание на в. "168 часа"