Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ИСТИНА: Чарли Шийн наскоро направи изявление и призна, че е ХИВ позитивен.
ИСТИНА: Чарли Шийн наскоро направи изявление и призна, че е ХИВ позитивен.

СПИН скандалите сред знаменитосите не са новост, нито изключения, но продължават да втрещяват света при всяко следващо признание. Чарли Шийн пусна поредната бомба в публичното пространство, принуден да си признае, след като платил $10 млн. на изнудвачи за 4 г., СПИН е мръсна дума, откакто болестта е открита.
Болните го пазят в дълбока тайна, а обществото бяга от тях като от прокажени. Световните знаменитости, имали нещастието да се разболеят от синдрома на придобита имунна недостатъчност, са манипулирани и изнудвани заради този факт, докато не се предадат и не признаят.
Такъв е случаят с Чичо Чарли (Чарли Шийн). Бившата звезда на "Двама мъже и половина" обяви, че е ХИВ позитивен в шоуто "Тудей" по Ен Би Си. Научил за болестта си преди 4 г., след като получил силни главоболия, но и през ум не му е минавало, че може да се окаже точно СПИН. "Мислех, че имам тумор в мозъка", заяви актьорът. Вкарали го в клиника и установили, че е ХИВ позитивен.
Спазва стриктно заръките на лекаря си, за да овладее болестта. Шийн е категоричен, че не е заразил никого до момента, тъй като и преди да научи за страшната диагноза, е използвал винаги презерватив. Но това не попречи на много хора да го изнудват за пари, за да запазят тайната му.
Искал да намери утеха сред най-близките си хора и да споделил присъдата си, но точно това извадило на показ истинската им същност -
започнали да искат немалки суми пари от него
Положението излязло от контрол и Чарли просто решил да си признае. "Мисля, че днес се освободих от затвора" - каза Шийн и добави, че е разочарован от приятелите си.
"Мислех, че би помогнало, ако споделя с тях, а всичко се превърна в едно предателство. Хората забравяха, че отнемаха парите от децата ми. Сега имам отговорността да подобря състоянието си и да помогна на други хора", сподели Чарли Шийн.
Гневът на бившите му
не закъсня
Шест от тях твърдят, че не са знаели за ХИВ вируса, когато са правили секс с него. Порноактрисата Бри Олсън е имала връзка с актьора, когто научава за страшната диагноза, но е категорична, че той не я уведомил за нея.
Самата Олсън не е болна от СПИН, но тя, заедно с най-малко пет от бившите му, ще съдят звездата за умишлено скриване на заболяването от тях. Всяка жена, която успее да го осъди, ще го лиши от свободата му за 6 месеца. Но тъй като се смята, че Чарли Шийн е спал с около 200 жени за 4-те години, може да се окаже, че ще прекара дълго време в затвора.
Може да изглежда нереалистично някой да бъде осъден за подобно нещо, но
не е толкова труднодоказуемо,
колкото изглежда
С такава нелека съдба е друга знаменитост - Надя Бенаиса от "Ноу Ейнджълс" (това е групата, от която бе част и Люси Дяковска). Певицата изживя най-големите си възходи и падения едновременно. Докато "Ноу Ейнджълс" е на път да се завърне на сцената за втори път, гръмва СПИН скандалът с Надя и поп бандата се разпада.
Бенаиса била проблемно дете, което не се разбирало с родителите си и се забъркало с грешните приятели. Поддала се на тревата и алкохола още в ранна детска възраст и докато се усети, минала на хероин. Мислела, че никога няма да може да спре да се дрогира, но на 16 г. забременяла и решила, че това е нейният шанс да вземе отново живота си в ръце.
"Тръгнах на вечерно училище. Радвах се, че отново уча, бях най-добрата в класа", споделя Надя по време на процеса срещу нея през 2010 г. в съда в Дармщад, Германия.
Животът й започнал да се подрежда и тя била щастлива, но
в третия месец от бременността разбира,
че е болна от СПИН
"Тогава мислех, че ще умра бързо. Родителите ми също разбраха и много плакаха. Педрекоха ми, че ще живея още 8 г. Поглеждайки назад, смея да кажа, че зависимостта от наркотиците бе много по-лоша от болестта", казва Надя в съда.
Продължава да води горе-долу нормален живот. Пред нея се появила нова възможност - отишла на кастинга за групата "Ноу Ейнджълс" и го спечелила. Завърта я звездната вихрушка и почти забравя за тежката диагноза.
Постоянно пътува за участия и почти няма време за дъщеря си. Запознава се с мъжа, който по-късно ще я прати в затвора. Двамата се срещат на един концерт в Мюнхен през 2000 г., а 4 години по-късно отново се виждат, но този път страстите между тях са много по-разгорещени. Надя скрива факта, че е ХИВ позитивна и прави секс с него без презерватив. Нито за миг не се замисля за неговото здраве, а е втренчена в себе си и в усилията, които хвърля, за да забрави прокобата си.
Изпитанията й не спират. Изведнъж през 2004 г. групата се разпада, а година по-късно състоянието й се влошава. Започва да пие лекарства, за да се стабилизира. Забърква се отново с неподходящи приятели. Съдбата решава да й даде още един шанс - групата се събира отново през 2007 г. Точно когато трябва да се завърне на сцената, разбира за стария си приятел, когото бе заразила с вируса. Той
иска от нея да дари
100 хил. евро
на фондация за лечение на СПИН и да признае за болестта си публично.
"Тогава нямах нито цент, колкото и невероятно да звучи. Нямах възможност да платя, нито да си признавам публично заради дъщеря си. От все сърце съжалявам, че го заразих. Не исках това да се случва", сподели през сълзи Надя.
В крайна сметка германският съд я признава за виновна по една точка от обвинителния акт за тежка телесна повреда и по две точки за опит за нанасяне на телесна повреда. Въпреки че сама признава, че е пазила в тайна болестта си и е правила секс без предпазни средства, се разминава само с 2 години условна присъда.

Кои други звезди пострадаха от фаталната болест, четете в новия брой на в."168 часа"