Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Инж. Митко Димитров е един почитател на рока с образование на машинен инженер и нюх към онези елементи в музиката, които ще се харесат на най-много хора.
За него казват, че е стриктен и безкомпромисен в своята работа, като държи твърде изкъсо звездите, които продуцира в своята музикална компания „Пайнер". Самият той споделя пред „168 часа", че е основал фолкимперията си преди 25 години с виждания за пет лета напред и мечти за след десет. Димитров е умел бизнесмен, горд баща и предан съпруг на своята ученическа любов Мария, с която като млади мечтаели само да бъдат образовани, можещи, полезни за обществото личности и успели за себе си хора.

- Г-н Димитров, как ще коментирате последната атака срещу попфолка отпреди седмици, когато фейсбук страницата на събитието "14 години телевизия "Планета" бе залята от многобройни подигравателни коментари?
- Не мога да приема подобно негативно отношение.
Насила не караме никого да идва на концертите ни
На никого нищо лошо не правим, а всички те си мислят, че им пречим. Вместо да се доказват с успехи, те се доказват с отрицание.
Ние имаме огромна база от хубави песни, които се приемат от нашите почитатели, част от които ще пресъздадем на живо с оркестъра на Дани Милев. Уверени сме, че това ще е прекрасен концерт, подобен на концерта по случай 20- годишнината на фирма "Пайнер". Тогава също се пяха хитове през годините, но сега ще ги направим с оркестрово изпълнение.
- Изказаха се предположения, че фирмата сама е инициирала този шум, макар и под отрицателен знак, за да привлече още повече интерес към събитието.
- Подобна идея е абсурдна.
- Вашата музикална компания в последно време се раздели с част от изпълнителите си, сред които Андреа и Крум. На какво се дължи това отстъпление?
- От самото начало взаимно сме приели съответните правила за бъдещата ни съвместна работа с нашите изпълнители. Спазвали сме ги до раздялата ни, пак приета взаимно и от двете страни.
Винаги сме се водили по време на съвместната ни дейност от идеята за успеха. Когато в някоя от страните се появи съмнение, че заедно няма да го постигнем, естествено е да се разделим. Благодаря им за положените усилия и им пожелавам да намерят по-правилен път за своя успех. Каквото можахме - направихме един за друг.
- Може би най-шумно бе скъсан договорът на певицата Камелия досега. От какво бе породен този конфликт?
- Не зная да е имало конфликт. Тя имаше свободата да прави каквото си поиска.
Дори и да ме критикува на публични места,
включително и на концертните изяви, които сме й предоставяли.
Не се мисля за безгрешен и винаги съм приемал това градивно. Работили сме точно по правилата, които сме договаряли и приели. Категорично декларирам, че сме ги спазвали. Учудвам се, че след като се разделихме, тя критикува тези правила, които и тя самата е приела. В момента, както се казва, "нямаме отношения".
- Деси Слава също напусна компанията ви, но днес отново е част от нея. Лесно ли бихте приели всеки артист, който "бяга" от вас, а после отново търси подкрепата ви?
- Трябва да усетим прелом в мисленето му. Деси Слава е голям талант и аз винаги съм казвал, че в рамките на фирмата най-добре би го развила. Сега се разбираме прекрасно и забелязвам, че тя оценява реално и адекватно ситуациите и с нея лесно се комуникира. Трудно бих приел изпълнител, който е напуснал озлобен от неуспеха си, обвиняващ само нас.
- Ще бъде ли подновен договорът на Глория, който изтича следващата година?
- Имаме такава огромна база от успешни съвместни години, че ще е чудовищно да ги пренебрегнем, но бъдещето ще покаже.
- Вярно ли е, че вие контролирате изцяло публичните изяви на вашите лица и така да се каже, ги държите в пълно подчинение?
- Публичната изява, или импресарската дейност, е една от многото дейности, свързани с продуцентско- издателския договор. Тя е резултат от добре свършената работа. Поради това и фирмата я осъществява съвместно с веригата "Планета Пайнер клуб", както и с всички останали заведения, с които работим. Въпреки това ние не бихме могли, а и не би било коректно насила да изпращаме изпълнител, към когото партньорите ни не проявяват интерес. Затова нашата първа съвместна задача с изпълнителя е да предизвикаме интерес към него.
- Говори се, че по ваша воля Преслава напусна риалити формата "ВИП брадър", а после се завърна отново в него, но като гост звезда?
- След първите две седмици във "ВИП брадър" бяхме поели изключително много нощни участия по клубовете в страната. Имах опасенията, че това ще попречи на доброто й представяне, ако остане и съчетава и двата ангажимента. Динамиката щеше да е убийствена, а
поради системното недоспиване имах опасения и за здравето на Преслава
Поради тези причини предпочетох и настоях да бъде освободена от формата.

Цялото интервю четете в новия брой на в. "168 часа"