Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Странни политически и бизнес връзки излизат от биографията на Камен Попов - човекът, който влезе в сблъсък със самозабравилия се Волен Сидеров пред НАТФИЗ.
Попов, който с постъпката си предизвика противоречиви чувства - симпатии у мнозина, а и ненавист предимно сред членовете и симпатизантите на "Атака" е солиден бизнесмен, показва справка в Търговския регистър. Политически активен е и многобройни сътрудничества го свързват с различни партийни формации. Така например във "Винпром Кюстендил", където е съдружник, работи близката до Попов Бонка Василева. На току-що провелите се местни избори тя беше кандидат за кмет на район Надежда от листата на Реформаторския блок и спечели близо 10% от гласовете. Според собствената й биография 34-годишната
Василева работи
като личен секретар
и координатор
на Търговския отдел във "Винпром Кюстендил". Освен това е член на съвета на председателството на ДСБ в София. Василева, която живее в Банкя, членува в Костовата партия от 2005 г., а от 2010 г. е избрана за координатор. А на парламентарните избори през 2014 г. е била и кандидат за депутат на 11-то място в листата на Реформаторския блок в 25-и МИР. През май тази година обаче Бонка Василева е един от организаторите на коктейл в посолството на Руската федерация в София. Според запознати на банкета, организиран по случай 70-годишнината от победата на Съветския съюз над нацистка Германия, е присъствал и "биячът на Волен" Камен Попов, а напитките - квалитетни вина от кюстендилското винопроизводително предприятие. А от снимките на Василева в социалната мрежа става ясно, че освен руския посланик Исаков тържеството е уважил и патриарх Неофит.
Камен Попов явно също има траен интерес към Русия, тъй като през август тази година в профила си във фейсбук е отбелязал, че е посетил руското министерство на външните работи в Москва. Притежава и грамота за присъждането му на званието генерал-хорунжий (майор) на Черноморското казашко воинство и е негов атаман в България.

На кои хотели е собственик Попов, четете в новия брой на в. "168 часа"