Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Седнала една госпожа, или май беше госпожица, да се възмущава от "Биг брадър". Ама какви простаци били тия, какви нещастници, откъде се били пръкнали, как се държали, все едно са по 10 хиляди евро нацяло, а всъщност довчера нужникът им бил навънка, от къде на къде изобщо ги показвали, при положение че са толкова тъпи и прости...
Да се чуди човек тая жена защо се мъчи толкова, защо се изнервя, та чак цялата шупва, дистанционно няма ли? То все едно да седнеш и да се затюхкаш, че гей порното не се издържа - ами смени канала бе, джанъм, телевизорът да не е средновековен уред за мъчения!
Време е вече след толкова сезони на пустото му риалити да започнем по-лежерно да гледаме на него, без да се пеним и тръшкаме. Светът се смали, комуникациите преодоляват океани, невъзможни разстояния, нямаме време за глупости, по-добре
всеки да прави това, което му е приятно
Дразни те простакът в "брадъра", минаваш на готварско шоу и въпросът е приключен.
Продуцентите веднага биха просъскали: "Шшшт, не им го казвай, нека се палят, иначе рейтингът ще падне", обаче няма страшно, за всеки влак си има пътници.
"Биг брадър" не е невиждано и нечувано събитие, той си дойде съвсем закономерно, за да запуши отдавна зейналата ниша, опразнена от панаирите. Не техническите и търговските, на които се излагат най-съвременните постижения на науката и техниката в климатизирани палати, а онези, архаичните, отпреди 9 септември със захарните петлета и палатките, в които човек вижда на живо брадата жена или мъж като слон, със сергии, истински фокуси, гълтачи на огън и маймуни на каишки.
Такъв е бил Тарлата през XVII век, традиционният панаир в Русе, правели го в края на града по Великден на Владикова бахча. Един текст в гугъл го описва така живо и въздействащо, същински "Биг брадър" отпреди четири века: "В миналото Тарлата привличала предимно селяните от региона, които
стояли на панаира по
една седмица.
Това било и мястото, където русенци можели да се покажат по-свободно облечени, без да са подчинени на някакъв протокол. На Тарлата хората си правели снимки за спомен, виждали "невидимия човек", люлки и фокусници, най-дебелия мъж, жена с брада и подобни "магии". Панаирът е увековечен и в местния фолклор. В селата от региона се пее:
Залюля се Дана,
долу на Тарлата,
на новите люлки
между два солдатя,
Тодор и Маринчо...
Много моми са срещнали там избраниците си, децата са прохождали край бързите люлки, опитвали са захарен памук."
Няма какво да се чудим на съвременното риалити, нищо не се е променило, всичко си е същото: аудиторията на "Биг брадър" пак са хора със селско потекло, участниците се показват по възможно най-скандалното облекло, на което са способни, показват си всичко, което имат, един татуировки, друг изскубани вежди,
задяват се, ако могат,
някои се вземат.
Всички искат да ги снимат за спомен, бебетата им на живо да прохождат. Мъж се боядисал рус, продупчил си ушите и казал, че е спал с Валери Божинов.
Жена си нашарила цялото тяло, така си осмислила съществуването, показва си картинките, есемеси чака.
Голямо чудо за три дни
И песни се пеят, помните, нали:
Лесли каручка,
мале ле...
Нищо, че европейското законодателство и екологичните инспекции в днешно време забраняват маймуните на каишки, те винаги намират начин. Ето го доказателството, че Платон е прав - светът не върви напред, в кръг се въртим.