Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Амал Клуни е една от най-известните адвокатки за човешките права в Лондон, представлявала Юлия Тимошенко, основателя на Уикилийкс Джулиан Асанж, и е съветник на краля на Бахрейн. Последният й ВИП клиент е синът на Муамар Кадафи - Сейф ал Ислам.
Холивудската съпруга ще остане в историята като жената, която промени възлгедите за брака на Джордж Клуни, но преди да се омъжи за него и да стане сред топ темите на лайвстайл изданията името на Амал Аламудин е в центъра на вниманието с адвокатсктие й постижения и ВИП клиентите й. 
А днес, година след като стана г-жа Клуни, 
тя прикова за пореден път вниманието към себе си с успехите си в кариерата 
 Амал успя да отмени изпълнението на смъртната присъда на Ислам и бившия шеф на разузнаването в Либия Абдула ал Сенуси. 
В момента съпругата на Джордж Клуни и колегите й се борят процесът да се води в Международния съд в Хага, който не може да постанови смъртно наказание, обясни говорителят й от кантората в Лондон пред "Дейли мейл". 
 Амал Аламудин е родена в богато семейство в Бейрут, но когато е едва 2-годишна семейството й напуска Ливан по време на гражданската война. 
Пред себе си винаги е
 имала пример за
 подражание в лицето
 на една успяла жена,
 от която не е наследила само красотата. 
Майката на Амал Бария е сравнявана с Лиз Тайлър, но освен това е известна журналистка и е носителка на редица награди. Като международен редактор на ливанския вестник "Ал Хаят" и кореспондент на "Си Ен Ен", "Би Би Си" и "Скай Нюз" е интервюирала едни от най-известните държавни глави от Маргарет Тачър до Хосни Мубарак. 
Доброто образование, което получава, донякъде предвещава успехите й като адвокат. 
Завършила е Нюйоркската школа по право, където става юридически помощник на бъдещия съдия от Върховния съд Соня Стомайор, освен това има диплома и от Оксфордския университет. През 2010 г. получава покана да стане член на елитната британска адвокатура и се завръща във Великобритания.
Това е годината и в която основателят на "Уикилийкс" Джулиан Асандж е арестуван във Великобритания по европейска заповед за арест, издадена от Швеция заради подозрения за сексуални престъпления срещу две жени. Тогава Амал става известна като мистериозната жена до Джордж Клуни, която представлява Джулиан Асандж по време на борбата срещу екстрадирането му. 
В крайна сметка обвинението за изнасилване е свалено, но остава разследването за нападение.
 
Кои други ВИП клиенти са спасени от известната адвокатка, четете в новия брой на в. "168 часа"