Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

45 милиона паунда са на масата по повод евентуалния трансфер на Анхел ди Мария от "Манчестър" (Юнайтед) в "ПСЖ". Това е сумата, която от "Олд Трафорд" са готови да приемат, за да ограничат поне малко загубите си от най-скъпия трансфер в историята на клуба.
Ако бъде продаден на "ПСЖ" за тази сума, чистата загуба на "червените дяволи" ще бъде около 15 милиона в абсолютна стойност. Според изчисление на английския "Дейли мейл" това значи, че Ди Мария ще е струвал на "Манчестър" (Юнайтед) по 612  500 паунда на изигран мач. Това го прави вторият най-неефективен трансфер в историята на клуба след този на бразилеца Бебе, който е струвал по 1,7 милиона на мач за трите си срещи, които изигра за отбора през 2010 г. Разбира се, сделката с "ПСЖ" все още не е финализирана, като не е невъзможно до края на седмицата, когато се очаква развръзката, цената на Ди Мария да нарасне още. Със сигурност французите трябва да се бъркат поне по 200  000 паунда на седмица,
за да могат да поемат космическата заплата,
която аржентинецът взема по 5-годишния си текущ договор на "Олд Трафорд". Храна на спекулациите, че Анхел ди Мария напуска, даде и фактът, че той не замина за контролите на отбора в САЩ в края на миналата седмица.
"Не знам защо Ди Мария не се е качил на самолета, за да се присъедини към лагера", заяви Ван Гаал след победата на отбора си срещу "Барселона" в САЩ. В същото време мениджърът на "ПСЖ" Лоран Блан призна, че макар да няма нищо официално, има голям шанс аржентинският национал да премине при тях. Интересен факт е, че последната среща и на двата отбора преди края на лятната им подготовка е помежду им - в САЩ на 30 юли. Има сериозни очаквания малко преди или след мача Ди Мария да премине от единия отбор в другия.
Аржентинският национал пристигна в Манчестър през миналото лято за рекордните за Англия почти 70 милиона паунда. Тогава той беше с репутацията на финалист на световно първенство и победител в Шампионската лига с "Реал". В началото на кариерата си на Острова Ди Мария наистина показа страхотна игра, но постоянната смяна на позиции, която му беше наложена от Луис ван Гаал, се отрази на формата му. В първите 16 мача за отбора той игра на 6 различни позиции, включително и на тотално непривични за него като централен полузащитник и централен нападател. Това го направи по-скоро неефективен и в периода между 6 октомври и 10 февруари той не отбеляза нито един гол и асистира само за 3. След контузия през зимата аржентинецът съвсем изгуби мястото си на терена за "Манчестър" и от най-обещаващия голям трансфер в историята на клуба той
започна да се превръща в бледа сянка
на това, което феновете са свикнали да виждат от него.

Целият материал четете в новия брой на в. "168 часа".