Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Адвокатът, отървал българския вълк от Уолстрийт от 40 г. затвор, никога не губи. Бенджамин Брафман е известен с уникалните си способности на юрист, с които е успял да измъкне от стопроцентова присъда бившия директор на МВФ Доминик Строс-Кан, на редица топзвезди като Майкъл Джексън, Пъф Деди и Джей-Зи, както и босове на мафията.
Сдобил се със славата на непобедим, Брафман привлича вниманието върху себе си. Поема дела, които редици юристи отказват, и измъква клиенти, за които повечето се съмняват, че имат шанс.
Хонорарът му е $1000 на час и неслучайно.
"Не съм сноб в работата си, а истински адвокат. Това ме отличава от хората, които практикуват право. Клиентите ми са известни и противоречиви. За много от тях някои адвокати биха казали: "Не можем да ги представляваме." Това е, защото не знаят как", категорично заявява юристът.
Такъв е и случаят с брокера Юлиян Цолов. Най-добрият нюйоркски адвокат успява да издейства 4-годишна присъда за българина след обвинения в злоупотреби срещу него през 2008 г. “Тогава беше кризата и се търсеха изкупителни жертви. Говореше за 30-40 години затвор” - споделя Цолов пред "Нова".
Българинът навлиза в занаята сериозно през 2003 г., когато е нает от "Леман Брадърс". Прави първия си милион малко по-късно в "Креди суис". Тогава му предлагат $550 хил. само за да започне работа при тях.
Цолов успява да сбъдне американската мечта в пълния й смисъл.
Нает е от "Морган Стенли" за невероятната сума от $4,450 млн.
Но животът му се преобръща по време на световната финансова криза през 2008 г. Ако събитията не се бяха стекли по този начин, Цолов щеше да е един от най-добрите брокери. Българския вълк от Уолстрийт е арестуван заради разследване за злоупотреби. Участвал в пазара на най-елитните инвестиционни инструменти.
Търгуваните от Цолов ценни книжа са класирани сред 10-те най-съдбоносни събития, довели до финансовата криза (Дейвид Сарна в книгата "История на алчността" прави сравнение с финансовата пирамида на Бърни Мадоф, която касае $50 млрд., а в случая с Цолов - над $ 500 млрд. - бел. ред.). Тогава брокерът прави най-голямата си грешка - бяга в Испания
Не успява да се скрие от властите и в Марабея отново е арестуван. Той решава да наеме най-добрия адвокат. Брафман "стопява" присъдата му десет пъти.

Какви хватки прилага адвокатът, както и историите на най-знаменитите му дела четете в новия брой на в. "168 часа".