Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Две постановки на Камен Донев са на път да бъдат свалени от програмата на Народния театър "Иван Вазов" заради конфликт на артиста с директора Александър Морфов.

"Работно време" и "Почивен ден" няма да бъдат част от афишите на театъра до края на сезона, а бъдещето на представленията тъне в мистерия - нито режисьорът, нито театърът информират какво ще се случи с тях.

Самият Камен Донев отказа да изрази позицията си по темата - "Потърсете Александър Морфов.

Не знам какво става в театъра.

Не мога да коментирам, защото не съм директор на Народния театър", отсече режисьорът.

А на въпроса не е ли наясно какво ще се случи със собствените му постановки от следващия театрален сезон, отговори: "Не съм информиран."

Двете представления са сред заглавията, които са привлекли най-много зрители и съответно са донесли най-високи приходи. По данни от консолидирания отчет на театъра към месец юни 2014 г. "Работно време" е привлякло 6776 зрители, а "Почивен ден" - 5378 посетители.

Най-посещаваното представление за този период е "Животът е прекрасен" под режисурата на Александър Морфов.

Спектакълът е бил посетен от 12 003 зрители в горепосочения период. В него Камен Донев играе в главната роля (Семьон Семьонич), за която бе награден с "Икар" през 2013 г.

Въпреки съвместната им работа, актьорите в театралните среди наблюдават от години, че отношенията между Донев и Морфов не са много добри.

Двамата имали редица противоречия. Този път напрежението нараснало заради импровизация на актьора Антон Радичев.

Морфов получил оплакване за нецензурни реплики на сцената по време на представлението "Почивен ден". Обвиняемият в случая е бил Радичев, който си позволил да изрича ругатни. Актьорът е категоричен, че се е придържал изцяло към сценария.

Какво ще се случи с пиесите и защо актьорите не знаят дали те ще се играят през следващия сезон, четете в новия брой на в. "168 часа"