Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Автомобилите в секретната служба ДАТО, с които служителите денонощно извършват проследяване на хора в цялата страна, нямат винетки и не са минали на годишен технически преглед.
Всичко това ги прави както незаконни, така и опасни не само за служителите в дирекцията, но и за останалите участници в движението, с които са целогодишно в постоянен контакт по пътищата на цялата държава.
Това съобщават в редакцията на в. "168 часа" група мъже и жени от ДАТО, които държат да останат анонимни. Те изпращат в редакцията на вестника писмо с тази информация, което няма официален подател, а името на получателя е отпечатано на принтер. На писмото е запечатана марка за 65 стотинки. Печатът на гърба показва, че е пуснато в София.
"Господин Ангелов, във връзка със статията ви в брой 15 на вестника от 2015 г. относно съществуващото напрежение в ДАТО искам да споделя с вас и някои други факти, останали "скрити" за разследването ви - започва писмото, което също е отпечатано на принтер. - Въпреки че по понятни причини не можем да подпишем настоящото писмо, ви уверяваме,
че сме изключително обективни в информацията,
която ви даваме по-долу (същата подлежи много лесно на проверка от ваша страна), за да може тази информация да види "бял свят" чрез вестника, редактиран от вас.
1. Служебните автомобили, без които не можем по никакъв начин да извършваме задълженията си, към днешна дата нямат винетки (!) и по този начин служителите са в нарушение на Закона за движение по пътищата и изпадат в неудобни ситуации при проверките на КАТ.
2. През последните две години служебните автомобили не са обслужвани нормално технически и в действителност са технически неизправни. Престъпно е деянието на ръководството на ДАТО, че са придобили документи за преминат технически преглед (изпратени са стикери за всеки автомобил, без реално техническият преглед, посочен в стикера, да е бил извършен).
Това може да се провери много лесно, тъй като автомобилите са с пътни книжки и на датата, сочена за извършването на техническия преглед, същите не са били в София или на друго място за извършване на прегледа.
Считаме, че
се залага животът на оперативните служители,
поради което този факт следва да стане достояние на съответните органи.
Надяваме се чрез вас горното да бъде коментирано с необходимите факти, за което ви благодарим."
Проверка на "168 часа" показа, че действително автомобилите на ДАТО се движат без винетни стикери. Според източника на вестника колите на дирекцията се обслужват от голям сервиз, но огромен процент от тях действително са минали проформа на технически преглед.

Каква е била кадровата политика в секретната слухба и кои други проблеми пораждат напрежение в нея, четете в печатното издание на в. "168 часа"