Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ПРЕД КАМЕРАТА: Внучката на звездата от "Птиците" Типи Хедрън - Дакота Джонсън и партньора и Джейми Дорнан оживяват героите в дългоочакваната лента по бестселъра на Е.Л.Джеймс.
ПРЕД КАМЕРАТА: Внучката на звездата от "Птиците" Типи Хедрън - Дакота Джонсън и партньора и Джейми Дорнан оживяват героите в дългоочакваната лента по бестселъра на Е.Л.Джеймс.
В продължение на шест месеца се подбират най-подходящите двама артисти, с достатъчно красота, обаяние и химия помежду си, които да оживят на големия екран младата студентка Анастейша Стийл и предприемача Крисчън Грей.
Двойката от страниците на най-бързо продавания роман за възрастни в историята (1 милион копия само за 11 седмици) "Петдесет нюанса сиво" на Е. Л. Джеймс. Еротичният бестселър за необуздана и подчиняваща страст тушира рекорда, поставен от "Шифърът на Леонардо", като достигна неговия тираж само за 6 месеца. Романтичната филмова адапатция е режисирана от Сам Тейлър-Джонсън ("Младият Джон Ленън") и вече се очаква с нетърпение от безброй обезумели фенове на трилогията. От продуцентското студио "Юнивърсъл Пикчърс"
вече се готвят
за голям успех
и филмиране на останалите две продължения на сагата.
"- Защо?
- Просто съм такъв.
Той сви рамене.
- Как си станал такъв?
- Защо хората са такива или онакива? Трудно е да се каже. Защо някои обичат сирене, а други го мразят? Ти обичаш ли сирене?" (Цитат от "Петдесет нюанса сиво")
След взискателния подбор за ролята на Анастейша е избрана Дакота Джонсън, внучката на Типи Хедрън, звездата от "Птиците" на Хичкок, а като подчиняващия Крисчън Грей ще се разкрие бившият модел на "Келвин Клайн" - Джейми Дорнан, участвал и в драмата на София Копола "Мария Антоанета".
Джонсън е дъщеря на Мелани Грифит, която пък е наследничка на любимката на краля на ужаса. Днес Хедрън е на 85 години. Именно за петия рожден ден на Мелани Хичкок проявява черното си чувство за хумор, като й подарява кукла с образа на майка й, поставена в ковчег.
С участието си в дългоочакваната и многообещаваща лента Джонсън продължава успеха на цели три поколения жени в своето семейство.
"Аз съм най-гордата майка на света. Толкова се вълнувам за нея. Бях с нея няколко дни, докато снимаха по-нормалните неща. Успях да се промъкна и да разгледам "Стаята на болката",
споделя любопитната Грифит.
Въпросната стая е помещението, в което Анастейша се отдава на най-похотливите желания на Грей.
"Стомахът ми се обърна на 180 градуса. Той ме желаеше... по неговия си наистина странен начин, но този красив, ексцентричен мъж ме желаеше." (Цитат от "Петдесет нюанса сиво")
Екипът на холивудската продукция, с бюджет от 40 милиона долара, не пропуска да похвали Джонсън и Дорнар за химията помежду им, но тя е само за пред камерата.
Горещият ирландец не е първоначалният избор на продуцентите, но се включва в проекта след оттеглянето на предшественика му Чарли Хънам. Сексапилният Дорнан е верен на съпругата си Амелия Уорнър, с която преди година се сдобиха с първородното си дете. Тъй като новият секссимвол на Холивуд много добре е знаел в какво се въвлича с поемането на ролята на обесебения от мръсни и груби секс игри, той предварително взема мерки, за да предпази своето мъжко достойнство.
"Подписах договор преди началото на снимките, в който изрично се упоменава, че моите интимни части няма да се показват на зрителите", разкри самият актьор.
За него най-голямото предизвикателство е било да проучва склонност на героя към поробване и садомазохистични практики.
Продуцентът на лентата Майкъл де Лука разкри, че някои
прекалено натуралистични сцени от книгата
липсват във филма
заради R-рейтинга.
Този факт не удовлетворява голяма част от феновете, но и авторката на книгата Е. Л. Джеймс също смята, че е по-добре да се акцентира повече върху любовта, отколкото на секса в историята.
Е. Л. Джеймс е артистичният псевдоним на Ерика Ленард.
Самата тя признава, че е забранила на двамата си сина да прочетат нейния роман и би била ужасена, ако разбере, че въпреки това са го направили.
"Казах ти, Анастейша. Има нещо в теб. Не мога да те пусна да си идеш - каза той с ирония.
- Като нощна пеперуда около лампа. Така се чувствам...
- Това клише с пеперудата и лампата май трябва да го обърнем - казах.
Аз бях пеперудата, той беше лампата. И аз щях да изгоря. Знаех го със сигурност" (цитат от "Петдесет нюанса сиво").
В лентата участват още Люк Граймс, Арън Тейлър Джонсън, Дженифър Ел, Марша Гей Хардън и британската певица Рита Ора. Световната премиера на "Петдесет нюанса сиво" е на 13 февруари.