Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

- Вашият колоритен герой от телевизионното шоу"Клуб НЛО" - Бат Сали, вече втори мандат е депутат, въпреки че заради него кметове блокираха магистрали. Даже заплашват с черешови топчета. Как ще коментирате г-н Мамалев?
- Много е тъжно, че такива хора успяват да влязат в политиката. И още повече да бъдат изтиквани напред само и само определена партия да спечели на изборите повече проценти. И да получи повече депутатски места. Лансираният човек явно е успял да подкупи избиратели от неговия етнос да гласуват за неговата партия.
Няма какво да се заблуждаваме, ние сме много далече от евроатлантическите ценности независимо, че един политик страшно много употребява тази дума. Според мен той лъже.
- Защо смятате така?
Веднага се аргументирам - евроатлантическите ценности нямат нищо общо с купените гласове или с хора, които не могат да говорят на официалния език в България. И не могат да пишат и четат на този език. Хора, които не са завършили дори и трети клас.
Ако политикът смята, че гласовете на цялата тази съвкупност от
неработещи и неграмотни хора са евроатлантическите ценности,
той просто нагло ни лъже. Неграмотността, простотията нямат нищо общо с въпросните ценности.
За да няма такива недоразумения като Бат Сали, има алтернатива.
- Каква?
- Да спрат автобусите с екскурзианти по Байрама. Искали да видят роднините и да се веселят. Добре, вижте се след избори. И друго сънародниците ни в чужбина да гласуват по електронен път. Сегашният вариант на изборния закон е лош. И ето последствията - Бат Сали в парламента. Спирам, тъй като ще ме обвинят ,че говоря срещу евроатлантическите ценности.
Не ми е приятно да се прави връзка с моя Бат Сали. Уточнявам, ударението е на и.
- Има ли допирни точки между оригинала и вашия Бат Сали?
- Мисля, че има разлика между двамата. Моят герой не гореше толкова много в политиката. Изявяваше се в коментари по злободневни теми - как да доставят в махалата газ-ром, производството на уиски. Казваше: "О, дванадесетгодишно джони оня ден го направихме". Абсурдно беше, но той се занимаваше с газовите връзки между Русия и България. Но ние го вкарахме в такава ситуация.
Героят ми беше събирателен образ на тарикат, когото авторите намесваха в значими обществени събития. Като избори.
Беше майстор на фалшифициране на избори Доста неща бяха фалшиви около него.
- Случките в шоуто измислени ли бяха или истински?
-Голяма част от историите в шоуто бяха измислени. Но Бат Сали при нас беше централният образ - занимаваше се газ, с производство на фалшив алкохол, контролираше производството на етикети. Гореше в подготовката на предизборни концерти.
Ще бъда откровен, моят герой ми е много по- симпатичен от истинския Бат Сали. От оригинала. С удоволствие съм влизал в този образ, който беше много смешен. И забавен за публиката.
А сега, когато става дума за депутата, виждаме картината - мощни протести по пътищата, блокират и затварят магистрали. И лъсва голямата лъжа за евроатлантическите ценности.
- Бихте ли се запознали с депутата Александър Методиев - Бат Сали, ако той пожелае? Все пак сте изиграли ролята на ромски авторитет в махалата.
- Нямам особено желание. Ако срещна такъв като моя Бат Сали, ще се запозная с него с най-голямо удоволствие.
- В скечовете с Бат Сали Чочо Попйорданов беше вашият сътрудник, с когото правехте газ-ром. Липсват ли ви Чочо, Велко Кънев?
- Много ми липсват и Тодор Колев, Андрей Баташов. И времето няма да заличи отсъствието им.

Цялото интервю четете в новия брой на в. "168 часа"