Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Забранен завой и висока скорост без специален режим на движение на полицейски автомобил са причината за жестоката катастрофа на 25 май, в която загина служител на реда.
Това твърди очевидец на инцидента, който лично донесе в "168 часа" и снимки от мястото, направени с мобилен телефон. Версията му се подкрепя и от колеги на таксиджията, който се сблъска с патрулката и първоначално бе изкаран виновен за удара.
Фаталният инцидент стана в нощта срещу 25 май около 4,00 ч. на кръстовището на булевардите "Сливница" и "Константин Величков". 44-годишният полицай, служител на столичното Трето РПУ, който е бил на задната седалка,
загина вследствие на травми от сблъсъка
минути след като бе закаран в болница. Останалите участници се отърваха с леки наранявания.
Първоначалната версия, която бе тиражирана, е, че таксиметровият шофьор е причинил сблъсъка. Очевидци обаче твърдят, че
патрулката не е спазила правилника за движение,
въпреки че не се е движила с включени сирени, и така се стигнало до сблъсъка.
От МВР официално отказаха повече коментари по случая: "Не можем да коментираме повече от това, което е излязло вече в медиите, тъй като има следствено дело. На този етап няма как да се даде повече информация." Дотук от полицията не са представили категорична версия за причината за пътния инцидент.
Взета е алкохолна проба на водачите, която била отрицателна и за двете страни. Служители от фирмата, където работи таксиметровият шофьор, също като очевидците твърдят, че причината за инцидента е била неправилният ляв завой, който е предприела патрулката.
"Колегите казват, че полицаите са били виновни - коментира пред в. "168 часа" друг шофьор на такси от същата фирма. - Минали са от път без предимство - по ул. "Габрово", без да са с включени сирени и сигнална лампа. Така са се ударили. Колегата е добре в момента."
"Седях на светофара на "Габрово" и бул. "Сливница" и чаках за ляв завой - разказва пред в. "168 часа" очевидецът със снимките, който настоява за анонимност. - Светофарът светеше червено. В огледалото на автомобила си видях, че патрулка наближава с много висока скорост. Нямаше абсолютно никаква сигнализация - нито лампи, нито сирени.
Даже казах на хората, които бяха около мен: "Вижте какво ще стане сега." Патрулката навлезе в кръстовището и шофьорът в последния момент натискаше спирачките.
Видях как полицаят се опита да кривне, за да избегне сблъсъка. Първо - минаваше на червен светофар, второ - караше с много висока скорост - около 70-80 км/ч. Нямаше право да направи този ляв завой.
Всичко стана
много бързо
Таксито буквално беше пометено. То идваше от центъра по бул. "Сливница" в посока "Люлин". Честно казано, и той не караше с разрешената скорост, също се движеше бързо. Въпреки че не е виновен, таксиджията не ги е видял, защото видимостта му беше ограничена от колоната от спрели коли и мантинелата до пътя.
Удариха се и
патрулката, както и таксито се завъртяха
Ударът беше отстрани във вратите. Доколкото знам, на полицая му е счупен вратът, което е нормално при точно такъв удар.
Хората, които чакахме на кръстовището, слязохме и отидохме при таксито. Много патрулки дойдоха за секунди. Не знам откъде са разбрали толкова бързо, но веднага пристигнаха намясто.

Какво са казали дошлите полицаи на свидетелите на инцидента, четете в новия брой на в. "168 часа"