Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Братът на Младен Михалев-Маджо работи като охранител в офиса на неговата банка Интернешънъл Асет Банк в Силистра.
"Да, Здравко Михалев е служител на банката от екипа, който отговаря за охраната", вежливо потвърди пред "168 часа" човек от отдел"Обслужване на клиенти".
Веднага ни свързва с роднината на Маджо. В телефонната слушалка се чува приятен мъжки глас с мек тембър на интелигентен и възпитан човек. Здравко, или Зарко, както го наричат приятелите му, е с осем години по-голям от известния си брат.
Веднага откликва на предложението ни да разговаряме по чисто човешки теми, като загубата на баща му в края на март. А защо не и за футболния отбор на "Славия", чийто фен е от години.
Разговорът можело да се състои, след като получи разрешение. Мълчанието продължи дълго и след редакционното приключване на броя. А това означава, че
разрешение от важния фактор в семейството
за обикновен разговор не е получено.
"Здравко много е стриктен в работата. А вън от служебните си задължения добряк. Веселяк. И душата на компанията. От този тип хора, които са готови да разделят залъка си на две и да го дадат даже на първия срещнат човек. Дори на непознат", така оценява приятеля си негов много близък човек, също известен в Силистра.
Изненадан е, че при такъв натрупан сериозен опит в охраната на силистренската банка все още шефовете му не са го повишили на по - висока длъжност, при положение че името на брат му се свързва именно с тази банка.
А всеизвестно е, че Асет банк наследява капитала и активите на Първа източна международна банка, смятана като банката на силовата групировка от 90 те години СИК. Младен Михалев участва в нейното създаване. А по-късно заедно с други известни имена - Големия и Малкия Маргин, Стоил Славов, Бай Миле, Пашата и Руснака, създават "Интер груп енд партнърс", писа в. "24 часа" в статия, озаглавена "Маджо - свободният стил на прехода". Спортистите
регистрирали застрахователна компания СИК,
която "наливала пари във всичко, което носи бърза възвръщаемост - хотели, хазарт, петрол. Освен с бяла и черна техника, уточнява публикацията.
"Докато съм бил три мандата кмет на Силистра нямам спомен нито веднъж г-н Михалев да е оказвал натиск общинските предприятия и училища да зареждат горива само от неговата компания. А другите фирми, които също развиват петролен бизнес, да бъдат избягвани. Никога не се е опитвал да ми вляе. Това е поведение само на един истински бизнесмен", заяви пред "168 часа" бившият кмет на Силистра инж. Иво Андонов.
Бившият градоначалник има прекрасни впечатления и от големия брат Здравко. Описва го като почтен и много искрен човек.

Защо Маджо е станал ктитор на църквата в Силистра, четете в новия брой на в. "168 часа"