Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Никой в България не може да се пребори с Волен Сидеров. Той надмина даже мутрите от мрачния старт на прехода през 90-те.
Мишок по душа, който иска да е гангстер. Гангстерите обаче дори и в България носят малко стил и задължително смелост. Те не се крият под пластмасови маси, от години не ходят по улиците като Волен, заобиколени от дебеловрати охранители, и не разчитат на Деница да ги защитава, като са събрали внезапно смелост да нападнат някоя жена - било журналистка или пък чужда дипломатка.
И най-вече гангстерите в България, както и навсякъде по света знаят отлично, че са си просто гангстери, и избягват да се правят на политици. По тази причина и избягват да лъжат хиляди хора, че се борят за интересите им, докато харчат по плажове и скъпи хотели парите от държавната субсидия, която те са им дали с гласовете си, както казват, че прави Волен.
Тия дни един твърде близък човек на Сидеров от близкото минало отбеляза много удачно: "Волен издържа теста на нямането, но се провали на теста за имането." Почувства се значим, обслужвайки в парламента партии, които плюеше само преди няколко месеца, и яхна здраво богатството на държавната субсидия. Инвестира в многобройна охрана, в пътувания до екзотични точки, в пури, в неприлично скъпи вечери, хотели...
И навсякъде с верния си антураж прочуваше България с всевъзможни изстъпления. Докато у нас се гласуваше бюджетът на държавата, той се припичаше на Варадеро с пура в ръка. По време на първия вот на недоверие към правителството цялата му парламентарна група бе в Брюксел, където стана светкавично международно известна с просташки скандал в ресторант, завършил с викане на полиция от страна на персонала.
От известно време Сидеров живее с усещането, че всичко живо в държавата му е обслужващ персонал. Във всеки час, където и да се намира, той нарежда и изисква от журналисти, полицаи, стюардеси, прокурори, чиновници, от случайно преминаващи граждани. Волен не прощава на никого.
Сякаш повлиян от нещо свръхестествено, Сидеров изглежда като загубил необратимо усещане за земното притегляне. Рее се в пространството в условията на нулева гравитация и размахва гневно пръст на преминаващите метеорити. По всичко личи, че с него, с Деница и с шайката депутати охранители може да се справи само някой друг свръхгерой. Шансът ни днес като нация да се отървем от този непоправим досадник е мускулест тип от ранга на Чък Норис. Така че дано непобедимият каратист от Оклахома да бъде поканен за някоя кинопродукция в София.
При свръхнатоварения летателен режим на Волен и сие шансът им да се сблъскат на ВИП-а на летището или директно в самолета с Чък е, меко казано, огромен. Вече едва ли някой се съмнява, че Сидеров директно ще скочи на бой на световния шампион, получил прякора си във военна база на САЩ в Южна Корея. И после само трябва да се молим да не се намеси Деница.
Разбира се, много по-просто и нормално е Волен да получи червен картон от избирателите. Но как да сме сигурни, че това ще се случи, когато те му повярваха, че ще се бори срещу мафията и монополите, въпреки че е бил говорител на "Мултигруп" и голямо газово дружество.
Социологическите агенции и днес му дават известна подкрепа от избирателите, въпреки че той излъга брутално очакванията им, оказвайки подкрепа на управляващите.
Така че май по-добре е спешно да дойде Чък.