Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ЕКИП: Изложбата на известните фотографи Богданов и Мисирков продължава до 26 януари в Софийската градска художествена галерия. Двамата издадоха и книга със снимките, правени по време на прехода.
ЕКИП: Изложбата на известните фотографи Богданов и Мисирков продължава до 26 януари в Софийската градска художествена галерия. Двамата издадоха и книга със снимките, правени по време на прехода.

Една от най-забавните случки около изложбата на популярните фотографи Борис Мисирков и Георги Богданов е свързана с актрисата Койна Русева.
Двамата тези дни откриха изложба с над 80 снимки на известни български и чужди личности в Софийската градска художествена галерия. Тандемът е правил портрети на актьори, музиканти, телевизионни водещи, писатели, оператори, режисьори в периода 1992 - 2013 г.
"По молба на Койна Русева трябваше да й направим фотографии, с които тя да се представя на кастинги, да ги показва на режисьори. Всяка актриса или модел има подобно портфолио," разказва пред "168 часа" Георги Богданов.
Той и Мисирков два пъти се уговаряли с известната актриса кога да започнат снимките. Любопитното е, че това се случвало все в периоди,
когато Койна Русева била около осмия месец на бременността си.

"Първия път съпругът й се обади да отложи срещата с думите: "Фотосесията отпада, Койна е в родилното - разказа Богданов. - След време направихме втора уговорка. Но мъжът й отново отмени срещата с думите: "Койна вече роди."
Мисля, че най-накрая уцелихме точния момент и направихме фотосесията - малко преди тя да роди третото си дете."
Част от изложбата е и фотографията на известния режисьор Явор Гърдев, загърнат със знамето, предпазвало американския президент Бил Клинтън от снайперисти. През 1999 г. посрещането му в София бе грандиозно - той бе първият американски държавен глава, дошъл у нас. За да може безопасно да застане на трибуната в центъра на София заедно с колегата си Петър Стоянов, е необходима стена, която да пази високопоставените гости в гръб. Целта е евентуалните нападатели да нямат никаква видимост към тях. Затова на дългата стена са опънати американският и българският флаг в рекордно големи размери.
Режисьорът Явор Гърдев поискал знамето, за да реализира проект, с който на неговия фон да се снимат деца от различни раси и на различна възраст.

За други забавни случки с известни личности работили с двамата фотографи четете в новия брой на в. "168 часа"