Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Спешно разследване в СДС предизвика разкритието на "168 часа", че тениска, подарена през 2005 г. от Стоичков на Надежда Нейнски, се продава в интернет.
Евродепутатката оставила подаръка в централата, когато напуснала партията. След това фланелката изненадващо изчезва. След запитване от "168 часа" сегашните партийни босове са разпоредили разследване, което да установи кой е отмъкнал спортната ценност.
Историята на самата тениска е повече от интересна. Годината е 2005. Стоичков силно прегръща Надежда Нейнски и подава фланелка на националния тим с неговия номер.
Тя усмихнато приема подаръка, върху който стоят автографите на всички футболисти от отбора, и гордо се снима за спомен. Бившият министър на външните работи заявява, че ще запази тениската.
Осем години по-късно незнайно как прословутата тениска се появява в най-популярния сайт за продажби в света ибей за колосалната сума от 3200 долара. Обявата е публикувана тази година, но все още
не се е намерил колекционер на спортни стоки,
който да я вземе
"Скъпи купувачи, представяме ви оригинална тениска, собственост на легендарния български футболист Христо Стоичков. С нея той е играл за националния отбор на България в края на своята кариера. Подписана е от всички момчета в отбора. Сред тях е и Димитър Бербатов. Фланелката е дадена като подарък на бившия министър на външните работи на България Надежда Михайлова лично от Стоичков", твърди продавачът на дадената от Камата тениска.

Фланелката на Нейнски не е случайна. Христо я връчва лично през 2005 г., докато е треньор на националния ни тим. Подаръкът е направен по време на тренировка, преди момчетата да изиграят важен мач с Швеция. На терена Стоичков допуска единствено Нейнски, а
входът бил закрит за външни лица и журналисти
След като взема фланелката, Надежда обещава пред всички, че по време на мача ще бъде на трибуната и ще стиска палци на момчетата. "С цялата си душа ще викам за тях", зарече се тогава евродепутатката.
За продажбата на тениската в ибей Нейнски научи от"168 часа".
Подаръкът от Камата, пуснат за онлайн продажба, е сред най-скъпите спортни стоки в сайта. За сравнение фланелка с автограф на Меси струва 60 долара, тя върви и с гаранция за автентичност. Блуза пък с подпис на всички от отбора на "Реал" (Мадрид) може да се намери за 400 долара, която е далеч по-евтина от тази на Стоичков.

СДС тръгва по следите на изгубената тениска

Фланелката, която се продава в ибей, изненада и пресцентъра на СДС. От администрацията на синята партия съобщиха, че си спомнят за такъв подарък, на който имало подписите на целия национален отбор. Когато била подарена, фланелката предизвикала голям интерес в партията. От администрацията обаче казаха, че не са виждали въпросната фланелка от много години. СДС обеща да разбере какво се е случило с ценния подарък и дали продавачът е някой от партията.

Евродепутатката:

"Трябва да се издири продавачът, това е нелепо"

Новината за продажбата на фланелката, подарена от Камата, изуми Надежда Нейнски.
"Бях забравила за тази фланелка. Оставих я в СДС, когато си тръгнах. Тя беше символ на "сините" и идеята, която носехме. Скъпият спомен трябваше да остане там. Не мога да повярвам, че някой е решил да я продаде", сподели евродепутатката.
Сумата, за която е пусната въпросната тениска, също изненада Нейнски. Според нея подаръкът е безценен.
Тя остана шашната от обявата и потвърди, че ще потърси кой е продавачът. Нейнски обеща с интерес да следи вестника и историята на фланелката, за която беше забравила.
"Може би има как да се проследи кой е продавачът. Не знам дали това ще е някой от партията, може подаръкът да е бил откраднат. Трябва да питате СДС. Определено е нужно да разкриете какво се е случило, защото ситуацията е просто нелепа", категорична е синята лидерка.
Забравила за скъпия спомен, Надежда започна да връща времето назад и да се чуди какво ли се е случило с други ценни подаръци, които е оставила там.