Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Годишна училищна такса от 50 хил. лева е причината Петя Буюклиева да стане част от "Музикална академия".
Певицата трудно се справяла с плащането на образованието на сина си Тони и решава да се споразумее за тлъст хонорар с продуцентите на риалити формата. Нервите на Петя обаче бързо бяха опънати и се налага всеки ден да си напомня, че го прави заради момчето си. На един от последните концерти певицата избухна в плач и сама призна защо е приела да участва в шоуто. "Съсипахте всичко, което съм градила. Разкъсахте ме. 30-годишен труд отиде на вятъра. Всичко го направих заради детето. Затруднявах се да плащам обучението му", ревеше с истински сълзи Петя в ефир.
Воплите й не трогнаха публиката и тя беше изгонена от "Музикална академия". Така в името на детето си тя трябваше да преживее куп разочарования. Синът й Тони също съпреживява драмата на майка си.
"Не е учудващо, че майка ми е влязла там, за да си помогне с плащането на годишните ми такси. Институтът, в който следвам, е сред скъпите в Европа. Имам частична стипендия, но таксата пак е в пъти по-висока от тези у нас. Това е една от поредните жертви, които майка ми прави за мен, и сърдечно се надявам един ден да мога да й се отблагодаря", разказа пред "168 часа" синът на легендарната изпълнителка Тони.
От тази година той е
приет да учи биотехнологии в един от най-престижните университети в Европа,
а именно този в Бремен. Тони е поканен още в престижни учебни заведения във Филаделфия и Ню Йорк, но решава да учи в Европа, защото така има шанс при добър успех да получи стипендия. Образованието на обещаващия талант ще струва на майка му около 200 хил. лева, ако не успее да се пребори за финансова помощ. След като завърши обучението си обаче, Тони не смята да се върне у нас. Ще си търси късмета в чужбина, тъй като специалността му тук е непозната. Преди да стане студент, момчето учи в американски колеж в България, славещ се също с високите си такси.
 

"Майка ми
влезе в предаването
заради мен, но точно аз
бях причината да не
издържи там


Мислите й бяха заети с моето състояние, защото никога не сме се разделяли за повече от две седмици. Тя преживя много покрай заминаването ми и направи жертва, като участва в този формат, но се представи страхотно. Дори свикна с атмосферата, неизвестна досега за нея", обяснява Тони.
Преди страта на шоуто той бил твърдо за влизането на майка му там, но днес съжалява. Момчето смятало, че в едно музикално предаване щял да остсъства интригантският риалити елемент. Оказало се обаче, че продуцентите залагат точно на него.
"Тя е много емоционален човек. Камерите я представиха по съвсем друг начин и това ме натъжава. Силно се надявам и след нейното напускане хората да превъзмогнат риалити интригите и да се наслаждават на музиката. Да не слагат етикети на изпълнителите и да базират мнението си на фалшиво изградени наблюдения. Надявах се бариерата между поколенията да изчезне и да не се дели музиката на стара и модерна", категорично е момчето.
Петя Буюклиева беше най-емоционалният участник в шоуто. Журито през цялото време се опитваше да я подкрепя с реплики като: "Ти си глас-Вселена". Във вечерта на елиминациите тя отново получи техните овации и бе изпратена от публиката в залата на крака.

 Майчината повеля: Ще те изгоня с шутове, ако избереш музиката

Въпреки че учи биотехнологии, синът на Буюклиева също е музикант. Още от малък се учи да свири на китара и навлиза в дълбините на рока, надъхван от родителите си. Те обаче държали музиката да му остане само хоби.
"Известна фраза на майка ми е: "Ако искаш да се занимаваш с музика в България, ще те изгоня с шутове." Нашите са на мнение, че трябва да имам сигурна професия и да задържа музиката като хоби. В началото не бях уверен в тази идея, но сега се радвам", твърди синът на Буюклиева.
През лятото тази година Тони започва да работи по първия си студиен албум и до момента е създал осем самостоятелни песни. Той е написал текста, аранжимента и музиката на всички, и дори сам изпълнява всички вокални и китарни партии. За последните две години надареният младеж се е явявал на няколко фестивала по пеене, като печели три първи награди. "Още от петгодишен започнах да свиря на пиано, но не мога да кажа, че се чувствах музикант. Написах първата си песен в девети клас и открих възможностите си като певец и китарист. Тогава се появи желанието и тръпката за музиката в мен. Закърмен съм с по-старата българска музика, но в моя стил много експериментирам. Преди години се наслаждавах на стойностните елементи на шлагера и не мога да кажа, че тази тенденция е отминала. Много харесвам и модерната музика, която се прави у нас, защото тя все повече се доближава до световния стил", споделя музикантът.
Когато се установява в Бремен, Тони е изумен, че някои от чужденците там са чували България покрай чалгата и че знаят имената на родни поп фолк звезди.