Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Виктория Бочевска
Виктория Бочевска

Две нови версии за смъртта на телевизионната водеща Виктория Бочевска са възникнали при частното разследване, което се води по случая.
Освен официалните действия, които предприема прокуратурата, близки на загиналата са се обърнали и към услугите на частното разузнаване. Следите водят към два варианта - убийство или подтикване към самоубийство, което също е наказуемо.
По информация от неофициалното разследване по тялото на Виктория са открити синини и белези, които изглеждат като от връзване с въже.
Мистерията около смъртта й възникна с
неочакваното  изчезване
Тя бе обявена за издирване ден преди да бъде открита мъртва в края на август.
Тялото не е кремирано и е възможно да се поиска ексхумация заради съмненията за приложено насилие, преди да скочи от моста.
Майката на Виктория е сигурна, че е имало външна намеса при смъртта на дъщеря й.
Официалната версия на МВР е, че става дума за самоубийство. Тялото на 39-годишната жена бе открито край Буново, село на 50 км от София.
Самото място на смъртта също предизвиква подозрения около това дали наистина Бочевска сама е сложила край на живота си.
"Тя никога не е ходила на този мост. Не е район, който е познавала", разказал 19-годишният й син пред детектива Марин Маринов. По негови думи е възможно Бочевска дори да не е знаела, че има място, откъдето да скочи там, което е напълно нелогичен избор за самоубийство.
Трагедия в личния живот на Бочевска се случила 4 години преди смъртта й.
Човекът, за когото щяла
да се омъжи, се самоубил
в дома си
Това обаче се оказва не случаен човек - бившият шеф на мини "Бобов дол" Венцислав Тодоров.
Трагедията се разиграла в жилището му където живеели тримата със сина й. Два дни преди сватбата мъжът влязъл в банята и се обесил.
Майката на Виктория разказва, че дъщеря й имала сериозни проблеми заради него. След смъртта му, бившата му съпруга често я тормозела.
Именно около връзката й с шефа на мината се въртят и някои от предположенията на частното разследване.
Според запознати е възможно тв водещата да е била подтикната към самоубийството именно в тази връзка.
"Не е случайно, че трагедията се случва много скоро след срутването в мина "Ораново", именно в момента, когато се затяга контролът в този сектор. Мъжът й също сам е сложил край на живота си.
Възможно е Виктория да е знаела нещо, което не е трябвало да казва", коментира близък до жертвата.
Марин Маринов припомня, че преди 2 години
Виктория е била открита в безпомощно състояние,
след приемане на голямо количество медикаменти далече от дома си. Тогава тя не можела да обясни как се е озовала там, както и кой й е дал веществата, които е погълнала. Така и не става ясно дали в този случай отново става въпрос за опит за самоубийство, или някой насила я е натъпкал с хапчетата. Тогава семейството й я открило в Искърското дефиле.
Майката на Виктория е категорична, че е имало намеса при смъртта на дъщеря й. Синът й обаче споделил, че тя е имала проблеми. И че в последно време се е чувствала подтисната и обезсърчена.
По думите на майката Надежда Христова обаче, проблемите на Виктория започват именно когато се събира да живее с бившия шеф на мините.
"Оттогава непрекъснато има трудности в работата,
местеше се от едно
място на друго”,
разказва жената. Според нея версията, която е най-малко вероятна е именно самоубийството без външна намеса.
"Ако е била подтикната към такива действия, това също е престъпление. Напълно е възможно да е била подложена на системен тормоз, който да е довел до това решение", смята Марин Маринов.

Коя е Виктория Бочевска?

Виктория Бочевска става популярна като една от водещите на предаването "Здраве" по БНТ. Интересите й дълго време са били в областта на журналистиката, но е работила и в други сфери. Преди 13 г. Виктория Бочевска води здравно предаване по тогавашната тв "Демо". Майка й разказва, че последно е работила в Столичната община.
Малко преди смъртта си обаче напуснала от там. Преди това се е занимавала и с рекламна дейност и е била съдружник в малка компания, в която се изработвали филми. През 2008 г. Виктория Бочевска продава дела си на фирмата "ТВ-Интернешънъл пръдакшън".

Баща й бил приятел с Иво Карамански

Семейството на тв водещата имало връзки с легендарния подземен бос Иво Карамански. Бащата на Виктория Ицо Угърчинеца бил близък негов приятел. Говори се, че тя самата също някога го е познавала.
Семейството на Виктория е от Угърчин, оттам и баща й получава този прякор. В началото на 90-те години се преместват в софийския кв. "Лагера".
По-късно бащата на Виктория се мести отново в родния си град, за да гледа животни там.
Майката на загиналата разказва, че рядко се виждала с дъщеря си, защото в последните години не били особено близки. Въпреки това обаче Виктория поддържала контакт с баща си.
Покрай Кръстника частният детектив Марин Маринов познавал бащата на Виктория, както и нея. От личните си впечатления той разказва, че загиналата била винаги усмихната, много лъчезарна. Не приличала на човек, който би се самоубил. За него смъртта й също е мистерия, която трябва да бъде разкрита.

Майката Надежда Христова:
Очевидци твърдят, че не е скочила от моста, положена е там
Проблемите  започнаха, след като се запозна с Венцислав Тодоров, за когото щеше да се омъжва. Промени се изцяло, не вдигаше телефона на никого

- Какъв беше характерът на Виктория?
- Непорочен човек беше. Сериозна и много чистосърдечна. Беше много отговорна. Не мога да разбера какво се е случило, сега се води следствие, надявам се, че ще се изясни как стоят нещата.
Всичко тръгва от човека, за когото беше сгодена
Той се самоубива два дни преди сватбата. Не знам обаче дали се самоубива, или го убиват. В собствената му баня. Това беше изпълнителният директор на мини ”Бобов дол” преди Христо Ковачки.
- Имате ли подозрения относно неговата смърт?
- Щяха да се женят след два дни. Не е нормално това, което се случи. Но там имало и други съмнения. Тя започнала да го подозира, той се държал странно. Тя се нанесе при него със сина си десет дни преди сватбата.
Кола със загасени фарове стояла пред апартамента
срещу спалнята им до 12 часа и изчезвала след това. Продължило всяка вечер до инцидента.
След като стана тази трагедия, имаше следствие, но нищо не се откри. Представете си да сключвате брак вдругиден и мъжът да се самоубие днес. Това не е психично болен човек. Мъчно ми е, но е и смешно да се говорят тези глупости.
Оттам тръгват нещата, точно от него. Започват следствия с месеци. А тя беше толкова разстроена.
- Как се запознава с него?
- На някаква работна среща. Имала екип и правела проекти. Но не знам с точност, не го познавам. Но той не е бил такъв, за какъвто се е представял. Говори се и за някакви проекти с много пари, нищо не й е платено.
- Кога за последно я видяхте?
- Преди няколко години. Имахме развалени отношения. Тъкмо се канех да се видим през септември. Бях на работа и не можех да отсъствам.
Отдавна не съм я виждала. Мислех сега, като приключа с работата, да ида да я видя, но за съжаление я заварих в ковчег.
- Беше ли близка с баща си?
- Разговаряше с него. Но през последните 2 години нещо й имаше. Не вдигаше телефона почти на никого. Нещата само от онзи човек тръгват. Тя е имала прекрасна работа, кой я накара да я напусне? Защо и как? Това е много загадъчно. Казала, че по собствено желание напуска, но не е така. Човек, когото от 2 месеца познава - ще се омъжва за него. И започват да действат срещу нея. Работа напуска, защо - не можела да издържа, но на кое? Човек, когото познава от 2 месеца - влюбена?
Точно Виктория - влюбена! Глупости
Преди да го срещне, беше друг човек. Откакто се сгодява за него, насрочената сватба и необяснимата му смърт започват да я тормозят - говоря за бившата му съпруга.
- Последно Виктория къде е работила?
- В Столичната община. Била е директор. Имаме съмнение, че психически е унищожена да напусне работа. 2 години тормоз.
- Какво ще стане със сина й?
- Детенцето остана и без майка, и без баща. Бившият й мъж почина само два месеца преди Вики.
Беше болнав и напоследък не е бил добре. Бяха разделени от много години. Тя не е мислела въобще за втори брак. Не знам как стана. Тя
17 години не е имала приятел, любовни отношения
Кой й го натресе този, откъде и как и след месец - брак.
А той е разведен. Завел я е в жилището си, където живее и дъщеря му на горния етаж. Нищо не знам за него, тепърва сега тръгвам да търся. Аз малко се възстанових, бях в шок. Не съм в София и започвам да проучвам, когато се върна. Въпреки че близки ми казват - недей да ровиш. Но аз искам истината. Тя не се е хвърлила от горе. Само един от очевидците казва - ами да, хвърлила се е. Всички други, говорила съм и с човека, който е бил на гарата, имат съмнения.
Слязла е от влак. Човекът от гарата не е забелязал психично отклонение. Разказа ми, че си носела само чанта и вода. Попитала го за селото, не е тръгнала по линията. Той й казал да внимава, че там има кучета. Тя отговорила, че я чакат долу.
- Вие видяхте ли тялото й?
- Тялото ми го дадоха само когато я докараха на гробищата за 15 минути и го откараха с катафалката. И на самия гроб за още 15 минути и това беше. Имало е белези на дясната ръчичка. Човекът, който я е видял, от селото каза - белези от връзване. Видях някаква черта на едната й ръчичка зад ноктите, права тънка линия. Не знам какво е.
Нещата не се връзват. Хората, които са я видели, в селото казват, че била с изпънато тяло под моста. Те смятат, че не е летяла от горе, а е положена там.
Нито косата  е разрошена, няма белези от падане,
 нито зъбите й са счупени, нито рани по главата. Само счупен кръст, но аз не знам, защото не ми казват. Само отделни догадки, но дали е така...
- Знаехте ли, че е починала от черепно-мозъчна и гръдна травма?
- Допуснах. Не знаех точно диагнозата. Но може ли човек така да бъде положен, прав. Краката й бяха леко кръстосани. Ръцете - разперени право.
Никъде нямаше белези от падане, може ли да лети 48 метра, без зъб да й се избие, око, буза да се насини, да има рани. Нищо нямаше по главата.

Приятелят й бил съден за взрива в мините

Виктория Бочевска е щяла да сключи брак с известния кюстендилски бизнесмен Венцислав Тодоров, но той се обесва два дни преди сватбата.
47-годишният изпълнителен директор на "Руен холдинг" слага край на живота си в апартамента си в столицата. Открит е от дъщеря си Елина.
Трагедията се разиграла в петък, 13 февруари 2009 г. Венцислав се самоубил около 19 ч. Час по-късно е открит от 22-годишната си дъщеря, студентка в столицата. Тодоров започва кариерата си като минен инженер в родния си град Бобов дол. 3 години - от април 1994 г. до 1 май 1997 г., е
бил изпълнителен директор на мината
Малко след трагедията приятели на бизнесмена коментират, че подобно събитие идва напълно неочаквано. Не можели да разберат какво би го накарало да сложи край на живота си, особено след като не изпитва никакви финансови затруднения.
На 15 февруари - точно 2 дни след самоубийството, той трябвало да сключи граждански брак за трети път - с Виктория. Дружеството, което управлява преди смъртта си - "Руен холдинг", се развивало успешно и било сред най-преуспяващите в страната. Холдингът имал и взаимоотношения с мини "Бобов дол". Тодоров е един от тримата директори на "Мини Бобов дол", подсъдими и оправдани за взрива в Големо село, станал на 4 септември 1999 г. При инцидента
загинаха 6-има пожарникари и полицаи
Причинени са и огромни материални щети. По делото бяха разпитани над 600 свидетели.
Тази година се навършиха 14 години от трагедията в мини "Бобов дол". Колеги, близки и приятели на жертвите за пореден път се събраха да почетат паметта им на 4 септември.
През 1999 г. загинаха капитан Крум Зарев и младшите лейтенанти Иван Факирски, Венцислав Георгиев, Бисер Калистратов, Ивайло Иванов и Ивайло Парасков.
Инцидентът стана по време на гасене на пожар в помещение № 3 на Централни взривни складове на мини "Бобов дол" в с. Големо село.
Малък пожар води до взрив на 50 т тротил. Причина за експлозията е неспазване на нормите за безопасност при складиране на взривоопасни вещества.
Делото се проточи цели 12 години. За първи път стартира 6 г. след инцидента. На първа инстанция завърши през 2007 г., когато беше дадена първата оправдателна присъда.
През 2011 г. окончателното решение на съда се оказа в полза на подсъдимите
Така бяха оправдани Славчо Лазаров – наемател на взривните складове край Големо село, и двамата бивши изпълнителни директори на мини “Бобов дол” Димитър Ганчев и Николай Василев.
По отношение на Венцислав Тодоров
делото бе прекратено поради неговата смърт
До оправдателна присъда се стигна, след като съдът прецени, че полицаите и пожарникарите не са били инструктирани как да гасят пожар във взривни складове. Прокуратурата така и не успя да докаже, че опасните вещества са съхранявани там незаконно.
След смъртта си Тодоров оставя 4 сирачета. От първата си съпруга има една голяма дъщеря - Елина. Другите му деца са по-малки - Венцислава, на 9 години, Венцислав, на 8 г., и още един син. С Виктория не са имали деца.

Прокуратурата:
Ще кажем имало ли е престъпление като приключим разследването

Причините за смъртта на Виктория Бочевска, които са установени при направения оглед, са черепно-мозъчна и гръдна травма вследствие падането от моста, съобщиха за в. "168 часа" от прокуратурата.
Направена е аутопсия непосредствено след откриването на трупа. Други белези и следи по тялото не са открити.
"Няма никакви наранявания, които да сочат различна причина за смъртта освен падането от моста", коментират от прокуратурата. По думите на специалисти съчетанието от травмите е довело до смъртта.
Разследването все още
не е приключило
Разпитани са всички, които са видели Виктория преди фаталния момент. Има няколко свидетели, сред които е и кантонерът, който е работел на гарата, преди да се случи трагедията.
"Нямаме окончателно решение дали е извършено престъпление, или не преди края на разследването", коментират от прокуратурата.
Делото се наблюдава от прокурор в Софийската окръжна прокуратура.
“Не можем да дадем предварителна
информация дали е паднала, или има друга причина за смъртта
Ако майката има някакви съмнения или данни, тя би трябвало да ги е споделила, няма пречка да бъде разпитана повторно", отговарят от прокуратурата.
Майката на Виктория Надежда Христова споделя, че не е знаела окончателните резултати от аутопсията.

 

ВЪПРОСИ: Майката на Виктория не може да си обясни как след падане от 48 м дъщеря  е открита с изправено тяло.
СНИМКА: ДЕСИСЛАВА КУЛЕЛИЕВА
ВЪПРОСИ: Майката на Виктория не може да си обясни как след падане от 48 м дъщеря е открита с изправено тяло. СНИМКА: ДЕСИСЛАВА КУЛЕЛИЕВА
ОЧЕВИДЕЦ: Работникът на гара Буново видял Виктория, но не се усъмнил, че не е добре.
ОЧЕВИДЕЦ: Работникът на гара Буново видял Виктория, но не се усъмнил, че не е добре.
РАЗСЛЕДВАНЕ: Веднага след като е намерено тялото на Виктория, е направена аутопсия.
РАЗСЛЕДВАНЕ: Веднага след като е намерено тялото на Виктория, е направена аутопсия.
ВРЪЗКИ: Бащата на Виктория Ицо Угърчинеца бил близък приятел на Иво Карамански.
ВРЪЗКИ: Бащата на Виктория Ицо Угърчинеца бил близък приятел на Иво Карамански.
СЛЕДИ: Частният детектив Марин Маринов е един от хората, които се опитват да разплетат мистерията около смъртта на Виктория.
СЛЕДИ: Частният детектив Марин Маринов е един от хората, които се опитват да разплетат мистерията около смъртта на Виктория.
СЪДБА: Венцислав Тодоров - бивш директор на мини "Бобов дол", също се самоубива.
СЪДБА: Венцислав Тодоров - бивш директор на мини "Бобов дол", също се самоубива.