Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Безбройните тв проекти, които никнат като гъби, си спечелиха верни почитатели, които ги следват неотлъчно. На всеки кастинг заклети фенове не пропускат да се пробват в любимото си шоу за пореден път. Мари Колева е нещо като професионална участничка в риалити формати, която не може да остане незабелязана.
Тя стана известна още преди около 2-3 години с незабравимото си участие в "Х-фактор". Кандидатката е момичето, което падна от сцената, докато изпълняваше песента си.
Мари си спечели неодобрението на журито и е категорична, че никога повече няма да се яви в "Х-фактор", защото е разочарована от отношението им. Остана си загадка дали падането й е било по сценарий, или не.
"Още не мога да си отговоря какво стана. Не са ме карали да падам. Гледала съм клипчето, но не мога да се сетя какво точно стана.


Може би съм се подхлъзнала заради токчето
Разочарована съм от формата и от журито. Ако сега видя Мария Илиева, директно ще й кажа, че не става за певица. Не харесвам гласа, визията и поведението й. Била съм на концерт на всички рок групи и никой от тях не би се държал като нея. Това е разликата между българските и чуждите изпълнители", казва Мари.
С далеч по-добри впечатления е останала от конкурса "Мис България".
На него се явява 2 поредни години (2012 и 2013 г.), но все не успява да се класира. С участията си оставя силни впечатления буквално. В интернет веднага се завъртя клипче, в което споделя на журито, че асцендентът й е:
"По-скоро бъди себе си".
"Честно да ти кажа, не знам какъв ми е асцендентът. Когато човек се притеснява, е нормално да сбърка нещо. Напрежението беше силно на кастинга и нещо се оплетох. Доколкото видях, поне 50% от участничките се бяха стресирали от журито", оправдава се ентусиастката.
Явява се във форматите заради забавлението, а не за да стане известна. В реалния живот определя себе си като директна, дори и на хората да не им харесва. Въпреки медийните си изяви не обича да бъде в центъра на вниманието. Първия път било проба, а втория път на кастинга вече нямала никакви притеснения.
"Очаквах и тази година да ми се обадят от Мис България за втори път, но не го направиха. Предполагах, че може така да стане, защото те искат шоу и е малко вероятно да вземат интелигентен човек като теб и мен. Затова избират ученички.
Дори да спечелиш едно шоу, не ти се променя животът. Единственото по-различно е, че ставаш известен и започват да пишат глупости за теб", казва професионалната участничка.
Някога е искала да стане модел, но вече се е поотказала от тази идея.
"Бях за малко в тази сфера. В този бизнес можеш да стигнеш далеч. Всички вземат модели, но искат да имаш визия и походка", казва Мари.
Никога не би се явила на кастинг за предаване като "Къртицата."


"Не ми допада идеята
да стоя в една къща с Николета Лозанова
Ако беше свястна, нямаше да отиде в такова шоу. Там ходят хора, които обичат да експериментират, а тя не ми се струва такава", размишлява Колева.
А на кастинга тази година разведри комисията с демонстрация на уменията си по фехтовка. Още от малка искала да стане част от конкурса.
Момичето е с много и разностранни умения и интереси. В "Х-фактор" беше представена като инструктор по плуване. Само година по-късно на конкурса за красота Мари е вече професионален състезател по фехтовка и е на път да влезе в националния ни отбор, както сама се похвали.
Освен това е завършила спортното училище "Васил Левски" в София с волейбол и баскетбол, но решава да


учи за авиоинженер


в Техническия университет и сбъдва детската си мечта.
"Цял живот съм знаела какво искам. Още като малка на прощъпалника съм хванала самолетче и съм вкарала семейството в шок. Стаята ми, която наричам "Алея на славата", е обсипана със самолети, плакати и др. неща от авиацията. Родителите ми много искаха да уча в НСА, но щом разбрах, че са ме приели в ТУ, веднага се записах. Изобщо не се бях готвила за изпит по математика, взеха ме с матурата по български език и литература. Учудих се в началото, но е факт", казва Колева.
Тя никога не е учила математика, но не среща трудност с предмета в университета.
"Висшата математика е висша, защото е елементарна. Разликата е не толкова в принципа на решаването на задачи, а в мисленето. Имаш формули и заместваш x, y, z, всеки може да го направи.
Няма никакво значение дали си сбъркал решението на задачите, важен е принципът както в основната, така и във висшата математика, а всеки е учил висша математика.
Баща ми цял живот ми спори, че няма да се справя с математиката, но му доказах обратното. Истината е, че не дипломата те изгражда като специалист, а практиката", коментира амбициозната Мари.


Тя е щастливо омъжена
от 4 години


"Изведе ме на вечеря и ми предложи брак. С него съм от 17-годишна, но изобщо не очаквах да подходи така", спомня си Колева.
Близките я подкрепят безусловно за участията й в риалити формати. Мари не се притеснява от негативните коментари по свой адрес.
"Когато нямаш смелост да участваш, е много лесно да плюеш", категорична е Мари Колева, която ще продължи да се явява на конкурса "Мис България".