Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ако токът наистина бъде увеличен от 1 юли дори и само с 0,1 процента, моят съвет към всички млади хора е да хващат първото такси за Терминал 2 на аерогарата.
Евентуално повишение на електроенергията е преди всичко ясен знак към всички българи, че страната ни в последните 23 години не само е била, но и ще продължи да бъде държава на монополите и олигарсите.
Само преди няколко месеца десетки хиляди българи в цялата страна буквално въстанаха срещу брутално завишените сметки за ток. Тези митинги обаче, дори и да бяха първоначално организирани от прикрити фракции със съмнителни интереси, прераснаха в национални протести не само срещу ЕРП-тата, а и срещу всички монополи, задушили държавата.
И в крайна сметка тези протести свалиха от власт ГЕРБ и предизвикаха предсрочни избори. Българите казаха ясно, че искат да ги управляват не толкова други хора, колкото по друг начин - в интерес на обществото, а не на мазните типове, които се качиха в бентлита след приватизацията.
Хората пожелаха да се направи ревизия на управлението в последните 23 години и преди всичко в енергетиката, която реално ги изкара на улицата. Така се разбра, че всъщност големите сметки за ток не са заради ЕРП-тата, а заради неизгодните сделки, които са сключвали всички политически партии в годините на прехода.
Сделки в интерес на частни компании и срещу хората. Така днес българите плащат за натрапените ангажименти към АЕЦ "Белене", за Мариците, за ВЕИ-тата. Сделки, зад които стоят и леви, и десни политици, и движения в центъра. Сделки, които фалираха НЕК - държавната компания, която всички ние трябва да спасяваме от юли с поредното завишение на сметките.
Служебното правителство има желание за промяна. Уволнени бяха началници в енергийни фирми, които от години получаваха огромни заплати и спестяваха десетки и стотици хиляди лева, докато управляваха тези дружества срещу икономическия интерес на българина.
Кабинетът "Райков" обаче може да положи само началото, тъй като работи при липсата на парламент, който единствен би могъл да променя нужните закони, за да се сложи ред в тази гигантска хранилка, наречена енергетика.
А най-забавното в цялата ситуация е, че същите партии, които предизвикаха тези безобразия, се явяват утре на изборите, сякаш нищо не се е случило. А най-налудното е, че българинът ще гласува за повечето от тях.
Е в такава ситуация единствената надежда каца на Терминал 2.