Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

НА ВЪРХА: Базил де Карвальо дръпна напред в класацията за най-резултатен футболист, след като вкара два гола на стадион "Лазур"
НА ВЪРХА: Базил де Карвальо дръпна напред в класацията за най-резултатен футболист, след като вкара два гола на стадион "Лазур"

Както изглежда, оборът на "Левски" е обречен във втората половина да последователно играе срещите си от шампионата в "А" група срещу най-върлите си привърженици сред треньорите.

Играчите на Илиян Илиев започнаха убедителното 2-0 срещу Димитър Димитров-Херо и "Черноморец". Точните удари на Базил де Карвальо сложиха точка на "синята каръщина" щом стане дума за стадион "Лазур". Преди тези срещи и след тях, в "Левски" винаги сънуваха кошмари. Но за Димитров моментните възможности на "Черноморец" са напълно ясни. Отборът е млад, може толкова. Защото в противен случай кандидат-шампионите нямаше да се отърват така леко, независимо че Херо е човек, за когото трудно може да се каже, че не е поклонник на "сините".

Сметките показват, че в три от следващите четири мача в програмата Илиян Илиев се изправя директно срещу още трима заклети левскари, които сега са начело на други отбори.

Най-труден засега се оказва мачът тази събота срещу "Ботев". Освен Мъри Стоилов като треньор на пловдивчани, в екипа е и Александър Александров-Кривия. Само допреди два сезона беше

истинският лидер на

тима от Герена,
така че искащите да запишат гръмка победа за отбора си от Пловдив са двама.
Като не броим "Монтана", която е за някакво разнообразие в поредицата срещу наточените до последно треньори екс-левскари, отборът от Герена гостува на "Черно море" и Георги Иванов.

А това е най-добрият шанс за Гонзо да спечели и трибуните, и собствениците от ТИМ с победа над "Левски". Това ще е четвъртият от общо петте начални срещи, които в кандидатите за титлата

смятат за най-важни,

за да са шампиони след прекалено дългата пауза.
"Няма значение срещу кого играя, аз искам да победя", категоричен е легендарният футболист. Още повече че той започна с пасив от 0-2 срещу "Лудогорец" и това ще е вторият му шанс при победа да обърне първенството.

След мача на "Тича" на Илиев предстои домакинство на бившия си старозагорски отбор, воден от друг левскар - Петър Хубчев (20-и кръг, 7 април).

Списъкът се продължава от Тони Здравков, който сега е начело на врачанския "Ботев" (срещата е от 27-ия кръг, 11 май) и Вили Вуцов ("Славия"), когато с най-старото футболно дерби у нас на 25 май ще завърши първенството.

Колкото и заклети левскари да са тези четирима треньори, нито един от тях (миналата неделя Херо също го доказа) няма да направи живота на "сините" дори и най-малко по-лек. Така че всички изричани с недомлъвки укори, че ще се играе срещу "ятаците на Герена" не са повече от празнодумие.

За миналия сезон срещу и след първата половина на това първенство срещу същите тези тимове "Левски" съотношението победи/загуби е 13:2 (голова разлика 37-6). Едната загуба (1-3) е от "Черно море" в първия дял на миналото първенство, а друга - от играчите на тогавашния треньор на "Берое" (0-2) Илиян Илиев - два кръга преди края на сезона.

КАК ЩЕ СРАБОТИ МОДЕЛЪТ НА ПОДГОТОВКАТА?

Начинът, по който "Левски" започна втората част от първенството, подсказва, че всичко в подготовката на тима е насочено първите пет кръга да бъдат изиграни особено силно.
След успеха в Бургас за Илиян Илиев е важно да се спечелят срещите с "Ботев" (Пд) и "Черно море". Справката на в. "168 часа" показва, че през последните три сезона "сините" имат загубени общо 10 т. от тези три тима, с които започват втората част от първенството - "Черноморец", "Ботев" и "Черно море".

За момента това е една четвърт от програмата минимум за "Левски", а бонусът от това е, че на Колежа моментално скриха отбора, който в добавка получи и забраната да не обелва дори и дума по повод на срещата в събота. Разборът на състава, който Илиян Илиев наблюдаваше от скамейките на "Лазур", показва интересен факт - от шестимата нови в листата срещу "акулите" твърдо бе единствено Гари Родригес.

Половината от новодошлите изобщо не бяха в групата, а Велев и Иванов бяха запазени за скамейката.

Може да се предположи, че за да увеличи ефекта от подготовката на тима си, Илиян Илиев ще комплектова състава си именно по този начин. Освен това направената селекция за над 1 млн. лв. позволяват на тренера да има значително повече варианти, отколкото това бе в началото на годината. Така ефектъта от подготовката през зимата ще се запази максимално дълго време, преди кривата в темпото на играта да е тръгнала надолу.

Същинската подготовка на "сините" за срещата утре практически започна от вторник, когато футболистите направиха закрити занимания. Срещата с "Ботев" (Пд) се смята за втори по време възлов мач от програмата на "Левски"

ТОНЕВ ДА БРОИ ЧЕТИРИ МАЧА ДОПЪЛНИТЕЛНО

Петте поредни срещи, които за "сините" са шампионатният Рубикон, намаляха с една, след стартовата победа над "Черноморец".

Това накара силният човек на Герена - Иво Тонев, с въздишка да каже, че остават само още 14 мача, които "Левски" трябва да спечели, за да изземе титлата от "Лудогорец".
Босът на "сините" обаче сякаш забравя, че целите на клуба са двойна победа - и титлата, и Купата на България. Което означава, че към оставащите срещи Иво Тонев трябва да брои поне четири допълнителни срещи.

Това ще означава, че след пловдивската експедиция тази събота в сряда идва първият мач от четвъртфиналите за Купата на България и този мач е срещу демонстриращият възход отбор на "Литекс".

"Оранжевите" и Христо Стоичков само на теория се вписват в кандидатите за титлата. В същото време в Ловеч имат достатъчно амбиции, да не се налага да разчитат на други тимове, за да влязат в зоната Европа.

Доказаха го, преминавайки през ЦСКА със силна и смислена игра, карайки армейците сами да си говорят и търсят виновници къде ли не.

Така че за "Левски" предстоят наистина трудни пет дни. В тях първо трябва в Пловдив да повторят бургаския сценарий и, второ, да спечелят срещу "Литекс" в София, така че за реванша в Ловеч на 3 април да им е по-спокойно.

В противен случай изпълнителният директор Иво Тонев ще брои единствено тези мачове, които са от първенството на "А" група.

В този турнир, поне на пръв поглед, "Славия" вече е полуфиналист - срещу разнебитения "Миньор" Вили Вуцов и компания изглеждат като предизвестени победители.

ТРУДНА СЕРИЯ: За Илиян Илиев всички шансове за успешен сезон и дубъл на шампионската титла с победа в турнира за Купата на България ще зависят от първите пет мача в програмата на пролетния дял на първенството.
ТРУДНА СЕРИЯ: За Илиян Илиев всички шансове за успешен сезон и дубъл на шампионската титла с победа в турнира за Купата на България ще зависят от първите пет мача в програмата на пролетния дял на първенството.
ПЛЮС ЧЕТИРИ: Сметките на Иво Тонев ще бъдат верни, ако към 14-те срещи, в които "Левски" успее да спечели, прибави още и поне 4 мача от Купата на България.
ПЛЮС ЧЕТИРИ: Сметките на Иво Тонев ще бъдат верни, ако към 14-те срещи, в които "Левски" успее да спечели, прибави още и поне 4 мача от Купата на България.