Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Разумно е, че властта се загрижи за психарите убийци, но това се случва твърде късно и не на място.
Да се отделят повече пари за клиниките за душевноболни, е повече от задължително, защото условията в много от тях са почти като в концлагери от Втората световна война. И ако еврокомисарите надникнат вътре, ще бъдем поставени под наблюдение на още един горещ фронт.
Грижата за болните и специалистите, които ги лекуват, обаче няма да спре бруталните убийства и изстъпления, които всяка седмица стават в страната. Защото опасно лудите не са в психиатриите, а около нас.
Доказаните психопати, умъртвявали хора, са едва 8 души в цялата държава, при това са прибрани в клиники и си пият хапчетата, пък макар и надзиравани скромно от една сестра и двама санитари.
Днес повече от всякога много по-опасни от тях са стотици други - мъже и жени, без поставена диагноза, с които всеки ден се разминаваме - на улицата, в магазина, край училището и детската градина.
На външен вид нищо не подсказва дори и на специалист какви мисли и емоции бушуват в главите на тези хора. Кой би предположил, че леля Светла Тодорова от Варна ще поръча убийството на племенницата си? А кой би допуснал, че ще го извърши приятелят й срещу 2000 лв. хонорар - 500 в аванс, а остатъка, като си свърши "работата".
А какво да кажем за бащата от Съединение, който само преди седмица върза за железен кол на улицата голия си 5-годишен син и го преби жестоко с пръчка заради изгубени 50 лева.
Докато варненецът Петър Ангелов пробождаше 50 пъти с нож тялото на приятелката си Женя, три деца в Казанлък бяха жестоко обгорени. Те пострадаха, когато ром кла и гори 150-килограмово прасе пред жилищен блок в града на розите.
Всички тези малки истории показват тотален социален разпад. Белег са за повсеместно оскотяване. За събуждане на стотици психопати без диагноза, които незначителен повод превръща в убийци.
Стотици мъже и жени, на които не е обърнато внимание още в семейството, още в училище, които са подминати от близките, от социалните служби, от кварталния, от съдбата...
Затова повече пари за специализираните клиники трябва да е само една първа крачка в спасяването на психичното здраве на българина.
Защото повечето потенциално опасни психопати са навън, около нас - оскотели и без диагноза.
Хора, които се размножават, без да мислят за последствията, а децата им растат без любов и в омраза, за да се превърнат един ден в психопати и убийци...