Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Оня ден група спасители отказаха да извадят плаващо тяло от водата на Златни пясъци. Не им се занимавало да свидетелстват, защото тялото не било от поверения им участък. Никой не се бил обадил за удавен човек.
Заради това е бил вдигнат кораб от Варна, заедно с лодка и двама водолази са започнали безплодно издирване на тялото на човека. Тази операция вероятно е струвала на данъкоплатците няколко хиляди лева, а можеше въпросът да е приключен отдавна, ако спасителите от последната шамандура бяха направили това, което се очаква от тях - да извадят тялото. Имат лодка, канджи и друго оборудване.
Случката е толкова фрапираща, че човек почва да се чуди къде живее и за съжаление единственият отговор, който идва наум, е, че населяваме страната на глупаците. В тази история се сблъскваме не толкова с безчувствие и неизпълнение на професионалните задължения, колкото с глупост и тепегьозлък.
Разбира се, че е работа на спасителя да вади тела, плаващи в морето. Това е неговата първостепенна задача, защото въпросната жена, която още не е открита, може би е била жива. Щяха да бъдат спестени и въпросните пари, похарчени сега заради мързела и ината на двама тарикати.
За съжаление, цялата страна е населена с такива хора като въпросните спасители и правилата, по които тече животът ни, са също така безчувствени и инатести. Като почнеш от болниците, здравната каса, данъчните, катаджиите, митничарите.
Почти всеки чиновник е тъп, упорит и безчовечен, което също доказва, че в страната сме останали само боклуци.