Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

МОДА: Все повече заможни българи търсят щатни половинки чрез обяви в интернет.
МОДА: Все повече заможни българи търсят щатни половинки чрез обяви в интернет.

"Пътувания в чужбина, чист доход от 3000 лв. с допълнителни бонуси. Гъвкаво работно време и възможност за дълга годишна отпуска.
На пръв прочит тази оферта за работа звучеше повече от фантастично. Докато човекът не допълни, че позицията е за любовница и неофициално в длъжностната ми характеристика ще фигурира изискването да задоволявам всичките му сексуални желания", повдига рамене 25-годишната Мария Стаменова.

Дипломираната икономистка нямала време дори да се изненада от нестандартното предложение,

тъй като малко след него получила втора подобна оферта с конкретна схема за доходите, които ще заработи, ако успее да се задържи на отговорната позиция през следващите пет години.
Мария не е единствената красавица, която получава запитване да стане любовница на заплата, установи проверка на "168 часа".
Наемането на щатна половинка се превръща в нова мода сред по-заможните българи. Все по-често в интернет пространството може да се прочетат обяви на семейни мъже със стабилни доходи, които открито

предлагат работа като любовници на млади и красиви жени, провеждат интервюта и пресяват кандидатките

В замяна на компанията, вниманието и ласките си хубавиците са възнаградени с твърда заплата, която им гарантира спокоен и уреден живот - поне за времето, когато заемат позицията на тайна половинка. За разлика от други обяви за работа, в случаите на любовница на заплата, "работодателите" отговарят светкавично и не губят време, за да уредят първо телефонно, а след това и интервю лице в лице. Повечето от тях семейни мъже, които държат на дискретност, и затова предпочитат отношенията им с другата жена да са регулирани и вкарани в подобни делови рамки.
"Психиката на мъжа е така устроена, че като е нещо чуждо, той се настървява.

Това е синдромът на ловеца. Семейният живот става сив
след време

В работата си съм ангажиран с глупаци и искам да се разнообразя", мотивира решението си да пусне обява за любовница на заплата 40-годишният пловдивски бизнесмен Димитър.
Според него тази схема е много по-удобна, изчистена и практична.
“Ясно ми е, че такова нещо като безплатен обяд няма. Обичам да си плащам за всичко и да съм с открито чело. След като предлагам регулярно финансиране, това означава, че сключвам устен договор с кандидатката и всичко минава на бизнес ниво. Няма романтика и отношенията ни са чисто делови - тя знае какво се изисква от нея, а аз поемам финансовите си задължения”, обяснява пловдивчанинът, който не пести комплименти за себе си, но не може да каже същото и за по-голямата част от кандидат-любовниците, които са отговорили на обявата му.
За Димитър наемането на тайна половинка е точно толкова трудно, колкото и намирането на качествен персонал за фирмата му.
“Бързо пресявам имейлите. Личи си кога една жена е интелигентна и кога ти пише пикла.

Масово допускат
правописни грешки, не спазват пунктуацията

и ти става ясно, че няма смисъл да си губиш времето, тъй като не са на интелектуалното ти ниво и няма да има за какво и две думи да си кажете”, възмущава се пловдивчанинът, който упорито продължава да търси щатна любовница. “168 часа” се убеди, че бизнесменът от града на Тепетата не е единственият заможен българин, избрал варианта да си намери тайна половинка по начин, по който обикновено наема служители.
Повечето от хората, заложили на този модел, са мъже на възраст между 30 и 50 години, семейни, с минимум едно дете. В очите на приятелите и съседите си те са перфектни съпрузи и бащи, отдадени на работата и близките си. Въпреки това всеки от тях има тайни желания и нужди, които иска да задоволи по максимално лесен и удобен начин.
“Аз съм улегнал мъж с утвърдени ценности и

за мен семейството
е вероятно една
от най-важните

В същото време не мога да потисна инстинктите си и да променя физиологията си”, обяснява логиката на търсенето на щатна любовница заможен столичанин, който е избрал да контактува с потенциалните си “служителки” директно в сайт за запознанства.
Предимствата на този тип комуникация е, че “работодателят” не чака да бъде потърсен, сам преценява към кого да отправи офертата си и може да избира между много повече потенциални кандидатки.
“Фактът, че момичето се е регистрирало в подобен сайт, предполага, че то има желание да намери връзка и може да говорите по-открито. Ползвам информацията в профила и снимките като работно досие, което ми дава груба представа дали жената е това, което търся. След няколко разменени съобщения, направо пускам офертата си, която, смея да твърдя, е доста впечатляваща", разяснява със сериозен делови тон столичният бизнесмен.
Мъжът е категоричен, че освен добри доходи бъдещата му служителка ще получава адекватно отношение, воаяжи в чужбина и достатъчно допълнителни материални стимули под формата на скъпи подаръци, както повелява традицията на отношенията с класическата любовница. Богатият софиянец има дълъг списък с изисквания към тайната си половинка. “Работодателят” изисква перфектна визия, добри обноски, подходящо образование, владеене на чужди езици, дискретност, точност и коректност в отношенията.
“Налага ми се често да пътувам по работа в чужбина. Ако съм сам, времето в самолета и хотела минава много по-бавно, но една интелигентна и красива дама, която не се налага да срещам ежедневно, би могла да промени тези условия и да направи командировките ми много по-приятни. Аз съм на 45 години, но изглеждам много добре и държа човекът, с когото ще прекарвам времето си, също да покрива този критерий”, категоричен е софиянецът.
И той, и останалите “работодатели”, на които попадна “168 часа”, са въвели възрастова граница за кандидатките. Според тях логиката е проста. В повечето случаи

по-младите жени не само изглеждат по-добре, но са настроени авантюристично

не търсят партньор, с когото да създадат семейство и се изкушават от високото заплащане, което могат да получат, без да имат голям професионален опит. Тази настройка пасва отлично на мисленето на заможните съпрузи, които търсят развлечения извън семейството.
“Разбираш ли... има нещо животинско. Работата е техническа. Правим един фитнес и ако си допаднем, ще се виждаме по-често. Обичам да си плащам. Колкото повече ми харесва, толкова повече се отпускам и давам. Давам с кеф, от мерак, а не, за да карам момичето да се чувства зле, защото й плащам за секс”, разкрива и 40-годишният Димитър от Пловдив и допълва, че редовно му отговарят професионалистки, но едно от основните му изисквания е

момичето, което ще “наеме”, да няма нищо общо
с жриците на любовта

Същото условие поставят и повечето от останалите “работодатели”.
 “Евтините проститутки не са ми по вкуса, а ако наемам елитни, те ще ми струват много по-скъпо от варианта “щатна” любовница. Освен това не виждам нищо лошо в подобно предложение. То е делово и открито. Поставям условията си и очаквам да чуя дали кандидатката е готова да ги изпълнява. Аз съм бизнесмен и за мен така е много по-лесно, чисто и сигурно. Колкото и цинично да звучи - е същото като да си избереш обувки в магазина. Влизаш, харесваш си, пробваш и плащаш.
Ако не са ти удобни или ти омръзнат, ги изхвърляш и просто купуваш нов чифт, щом можеш да си го позволиш”, допълва тезата на “колегата” си и столичният бизнесмен.

Възнаграждението

Офертите, които гравитират в интернет пространството, варират от еднократно заплащане през месечен доход до впечатляваща детайлна разработка на петгодишен план за натрупване на капитали.
В първия случай възнаграждението е между 50 и 100 лв. на ръка плюс поемане на разходите по пътувания, таксита и заведения. Този тип отношения се доближават до схемата на компаньонка на повикване, като разликата, която изтъкват "работодателите", е, че държат извънбрачната им партньорка да не е професионалистка и ако си допаднат, да поддържат дълготрайни отношения. Такава е офертата на 29-годишния Пламен от София. Столичният бизнесмен има изискване към килограмите на любовницата си, която трябва да тежи до 55 килограма.
“Женен съм, много зает, но отделям време за удоволствия. Имам квартира за срещи. Държа на дискретност и коректност и гарантирам същото. Обявата е сериозна. Аз съм точен и надежден човек. Може да очаквате първокласно и професионално отношение от мен”, обяснява спонсорът в краткия си анонс.
Твърдото месечно възнаграждение, което предлагат останалите “работодатели”, е между 1000 до 4000 лева в зависимост от образованието, визията, обноските и ангажиментите на “сътрудничката”. Съществува и трети вариант. Той се прилага от мъже на възраст около 50 години, които живеят в столицата. Офертата се разпраща само в сайтове за запознанства и обикновено е насочена към млади и амбициозни студентки.
“Схемата, която ти предлагам, е гъвкава. Получаваш заплата, живееш безплатно в едно от жилищата ми с гледка към Витоша, помагаш ми в офиса и спиш с мен. Ако мислиш рационално и си пестелива,

в рамките на пет години ще спестиш достатъчно, за да започнеш собствен бизнес

или да си купиш жилище в София”, атакува директно 52-годишен столичанин, който не губи време в празни приказки, а направо кани кандидатките на събеседване в офиса си.
Мъжът обяснява, че ако момичето прояви интерес, може да се яви на интервю, да разгледа бъдещото си луксозно “общежитие” и да сподели чаша уиски с него. По време на срещата “работодателят” обещава да предостави схема на заплащането, данъците и осигуровките за първата година, както и за останалото време от целия петгодишен период.

“Чистата заплата
е 1800 лв. на месец

За година ще получиш доход от 21 600 лв., а за целия период общата натрупана сума ще стигне 108 хил. лева. Може да спестяваш, да ги инвестираш или трупаш на влог, тъй като останалите ти основни разходи ще бъдат покрити от мен", разяснява по телефона бизнес схемата си 52-годишният мъж.
Подобна оферта за същия период е получила и красивата 25-годишна Мария.
“Отказах и това, и другото предложение, което получих, но това не означава, че няма да има момичета, които да приемат и които всъщност вече са наети на подобна позиция. Всеки сам преценява как да изкарва прехраната си”, усмихва се икономистката.
 “Животът е кратък. Всичко е човешко. Освен това толкова много неща стават по света инкогнито, без никой да знае...”, обобщава философски 40-годишният пловдивчанин Димитър.

 

Някои ги назначават като консултанти

За да скрият от законните си жени солидно спонсорство на извънбрачните си половинки, много бизнесмени подписват консултантски договори с любовниците си. Тази практика излезе на светло преди няколко месеца след съвместна проверка на Националната агенция по приходите (НАП) и прокуратурата.
В няколко от случаите държавните обвинители бяха образували и досъдебни производства за пране на пари заради съмнително големите суми, които бизнесмените насочвали към млади красавици.
В един от тях разследващите се натъкнали на солидни парични преводи, които адвокатска кантора превеждала регулярно всеки месец по сметката на млада дама. В графата за основание за изплащане на хонорарите било вписвано “консултантски услуги”. Проверка на прокуратурата показала, че получателката на възнаграждението декларирала доходите си и дори плащала данъци. Впоследствие собственикът на кантората обяснил, че си е хванал млада любовница, която има висок стандарт на живот и за да прикрие харчовете си по нея от законната си половинка, решил да замаскира отношенията им с договор за консултантски услуги.
Подобни случаи са засечени от прокуратурата и данъчните по време на операция “Тузарите” в цялата страна. Тогава проверяващите се натъкнали на скъпи спортни коли, които били собственост на фирми, но се управлявали от млади красавици с минимални официални доходи.

 

Търсят секретарки в секссайтове

Обяви за работа могат да се намерят на най-нестандартни места. Последният хит е оферта за работа като секретарка, пусната не в сайт за търсене на романтични връзки, а за секспартньори.
Столичен бизнесмен решил да експериментира, като предложи овакантената позиция на офис сътрудничка във фирмата си на разкрепостени млади девойки, посещаващи едно от най-известните места за интернет свалки. Информацията в профилите на регистрираните членове съдържа детайлно описание на физическите качества, сексуални предпочитания и други интимни подробности.

 

Половинките на бизнесмените с пенсия и болнични

Последната промяна в осигурителния кодекс дава право на съпругите и любовниците на заможните българи да получат статут на самоосигуряващи се. Така те ще могат да не работят, но да правят вноски върху минимума от 420 лв. Тази промяна им дава право на пенсия за инвалидност, болнични и обезщетения за майчинство.
Идеята е половинките на бизнесмените да не бъдат лишени от социални права, при положение че помагат в семейния бизнес, но не са назначени на щат. Предложението е на социалното министерство и е съобразено с изискванията на евросъюза.
От НОИ коментираха, че по-добрият вариант е предприемачите да назначават половинките си на трудов договор, за да няма произволно влизане и излизане от осигурителната система.

ЕКСТРА: Много красавици със скромни доходи карат скъпи автомобили.
ЕКСТРА: Много красавици със скромни доходи карат скъпи автомобили.
ЩЕДРОСТ: В замяна на ласките и вниманието си "назначените" дами получават заплата, пътувания в чужбина и скъпи подаръци.
ЩЕДРОСТ: В замяна на ласките и вниманието си "назначените" дами получават заплата, пътувания в чужбина и скъпи подаръци.
ПРАВО: Половинките на бизнесмениет скоро ще могат да се самоосигуряват.
ПРАВО: Половинките на бизнесмениет скоро ще могат да се самоосигуряват.