Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Цяла седмица по социалните мрежи шестват абсурдно нагласени абитуриентки. Оставяме настрана, че им се подиграват главно жени, прехвърлили възрастта, в която могат да се разголват толкова пред други хора.
Защо обаче младежта се отличава с отчайваща липса на вкус:
1. Масовата бедност. Зле облечените и разголени момичета компенсират сиромашкото си съществуване с ултраекстравагантни и самодейни дрешки. Абитуриентската вечер вече не е просто инициация в света на възрастните, а особен вид карнавал, веселба, която смесва желаното с действителното. Затова се наемат скъпи коли, имитира се бляскав стандарт, харчат се неразумни пари за прически. Абитуриентската вечер прилича на заклинание. Искам да живея така - да карам кабрио, да пия уиски, циците ми да са все навън.
В крайна сметка и най-богатите български олигарси и антуражът им могат да бъдат видяни с одиозни парцалки. Колкото и да е безвкусна една рокля на Версаче или Роберто Кавали, тя е толкова скъпа, че простотията започва да прилича на стил. Но когато кварталната шивачка лепи пайети, няма друг избор освен да се подиграваш.
2. Чалга културата. Идеята за добър живот и добро прекарване е изцяло моделирана от чалгата и нейните икони. Бляскавата и полугола премяна е в пайнер стила. След като целият ти живот е бил интонационно и визуално доминиран от полуголи кючекини, какво друго да поискаш за вечерта на мечтите си? Малка черна рокля от Юбер де Живанши?
3. Развратът като норма. Идеята на тези пролетни вакханалии е, че хубавият живот е безкраен промискуитет. Това е житейска норма, налагана от риалити формати, женски сайтове и порноканали.
Но в крайна сметка такава е реалността, независимо дали ни харесва или не. Поучаването на младежта е дърташка и безсмислена работа. Разни лели, дето се възмущават, защо не покажат снимки на резедавите си роклички и накъдрени коси? Да не би да са изглеждали по-добре?