Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ДАРБА: Ива никога не е учила за актриса, но се справя чудесно с това предизвикателство.
ДАРБА: Ива никога не е учила за актриса, но се справя чудесно с това предизвикателство.
- Ива, твоята героиня "Отплата" е много манипулативна и изкусителна. Такава ли си в живота?
- Да, аз съм някаква гад в сериала, но имам съвсем друго лице в реалния живот. Доскоро казвах, че играя себе си, но след епизода, в който трябваше да правя секс по-възрастни мъже, останових, че персонажът в "Отплата" няма общо с мен. Деси беше готова за 1200 евро да преспи с тях и дори беше доволна от това.
Героинята ми е интелигентно момиче, но е бунтарка.
 Иска да бъде самостоятелна, а не да разчита на родителите си и намира начин да изкарва пари. Тя тепърва ще става все по-безскрупулна. Ще видите пълния й потенциал в следващите епизоди.
- Казват, че всяка красива жена си има определена цена.
- Не одобрявам секса за пари. Ако в реалния живот някой ми предложи огромна сума, за да си легне с мен, ще ми стане смешно. Това е безумно. Нямам проблем да участвам в такива сцени, но всичко е само игра. Досега не съм имала гадже с голяма разлика в годините, винаги съм била с връстници. За мен най-важното е мъжът до мен да се занимава с нещо, което обича, за да го уважавам. Трябва да има самочувствие и тогава се нареждат нещата. Когато не се интересува от нищо и е обсебен само от мен, не би се получило нищо хубаво. В една връзка трябва постоянно да има изненади и двамата да се грижите един за друг, а не да изисквате и да сте дребнави. Много обичам малките романтични жестове.
- Кое е най-романтичното нещо, което са правили за теб?
- Малко след като се разделихме с Бойко, ми направи серенада. Пред входа на дома ми беше подготвил вечеря на свещи, имаше и китарист. Беше много мил жест, но има неща, за които е прекалено късно.
- Каква беше причината да се разделите?
- Близо 7 месеца вече не сме заедно. С него не успяхме да се разберем. Нямаше изневери и такива неща. Имахме си неразбирателства и несходства. Макар че астроложката Оксана ни характеризира връзката според хороскопа и каза, че добре си съвпадаме.
- Интересуваш ли се по-задълбочено от астрология?
- О, страшно много. Дори си мисля, че в бъдеще мога да се занимава с това. Вярвам много на зодиите. В началото, когато се запалих по тази наука, си купих всички книги на една от най-известните астроложки в САЩ Линда Гудман. Четях характеристиките й за моя зодиакален знак и в толкова много от тях се припознах, че чак ме хвана страх.
Миналата година си направих хороскоп при Оксана като подарък за рождения ден.
Беше ми предсказала, че ще се занимавам с телевизия и тогава много й се смях. Обясних й, че не мога да стоя пред камера, без да се вцепеня, и че това е невъзможно. Моят асцендент е Рак, а според астроложката на такива хора им е писано да са известни. Оказа се права. Дори бившето ми гадже Бойко има същия асцендент. Ако се погледне в хороскопите на попфолк звездите, ще се види, че повечето са с такъв показател. Наскоро ми подариха една книга за източната философия. Всичко, което ти пречиства душата е много хубаво. Хората в днешно време се опитват да направят нещата на обратно. Мислят си, че ако са добре материално, ще имат духовен мир. Но според мен трябва да се чувстваш в баланс със себе си и всичко ще се нареди. Време е при нас да се осъзнаят тези неща. Ние като типичен Бай Ганьо сме назад с хилядолетия.
- Какво друго обичаш да правиш в свободното си време?
- Падам си много и по езотеричната литература. Обичам и да гледам и разни клипчета в YouTube, благодарение на което отскоро не ям месо. Беше филмче за това как се умъртвяват пилета. Животните във фермите са третирани по ужасяващ начин. Оказа се, че мъжките пиленца се водят за безполезни и се убиват директно с раждането им. Не виждат смисъл да ги отглеждат. Пуснаха ги в машина, която ги направи на кайма. Това ме отказа завинаги от месото. Човек може да живее и да се храни добре, без да убива животни. Превърнати в храна по този мъчителен начин носят негативна енергия. Това им се трупа на аурата и се предава на нас, след като ги изядем. Гледам и предаване по "Дискавъри" за илюзиониста Динамо, който е личен приятел на принц Чарлз. Той прави истински магии.
- Повечето илюзионисти се кълнат, че правят магии.
- Динамо е различен от другите. Той преминава от една материя в друга. Шокирах се много, когато взе пръстена на случайна жена и го наниза на столчето на чаша за вино с едно движение. Това е абсолютно необяснимо. А другото безумно нещо, което направи, е да превърне монета в кубче лед. Написа инициалите на произволна жена, духна монетата и тя се превърна в ледено блокче. Дори го даваха как ходи по вода и се вижда, че не е измама.
Когато го гледам, настръхвам, той ме плаши.
 Не мисля, че на непрофесионално клипче може да се направи подобен монтаж. Вярвам, че тези хора имат дарба. Той е от тези, които владеят енергията. Динамо е като монасите, които наистина медитират и се повдигат над земята. Те толкова се доближават до духовното, че изпадат в безтегловност. За да живееш в този материален свят като него, се изисква голяма концентрация.
Трябва да ограничиш и срещите си с хората.
 Вярвам много в енергията, зодиите и всичко духовно. Моите приятели ми се смеят, но когато стане въпрос за разтълкуване на зодии, веднага искат да им кажа нещо.
- Според зодията ли си избираш гаджета?
- О, не. Това е фанатично, но колкото и да казвам, че нямам предразсъдъци към някои зодии, си ги имам. Аз вярвам в зодиите, но не съм човек, който си чете хороскопа. Важно е да обобщаваш и да не си правиш изводи предварително. За адекватен анализ трябва да се вземе под внимание асцендента, Луната и други фактори. Задълбала съм много в тази сфера и мисля, че ще имам потенциал, ако се занимавам с това. А и Рибите са много интуитивни и езотерични. Много често познавам зодията на човек, без да ми я каже. Нужно е само да си поговорим десетина минути. Познава се чисто визуално кой каква зодия е, но трябва и да ги усещаш нещата. Примерно мъжете Овни имат изпъкнало чело.
- От коя зодия се пазиш?
- От зодията, която най-много е около мен - Стрелците. Луната ми е в Стрелец и много ме привличат тези хора. Но са ми и болка. Не мисля, че с този знак се разбираме идеално, но са ми много интересни. Човек не трябва да е вманиачен. Вярвам, че ако нещо е писано да се случи, то става.
- Вярваш в съдбата.
- Според мен нещата просто си се случват. Винаги има кой да те намери и да ти даде шанс. Не съм от хората, които кроят планове за бъдещето. Смятам, че е по-добре да се пуснеш по течението, отколкото да насилваш нещата. Не съм от най-амбициозните, просто имам късмет.
Човек не трябва да насилва шанса си,
 а да се остави на съдбата да подреди живота му. Чувствам се и късметлийка. Животът ми е доста интересен. Имах възможност да отида в Китай, Япония, Южна Корея. Не мисля, че успехите ми се дължат изцяло на късмет. Осъзнавам, че имам качества, за да ми се случи всичко досега, но не отричам и ролята на провидението. Рядко се заемам с неща, с които не съм сигурна, че ще се справя. Трябва някой да повярва в мен, за да повярвам и аз в себе си. Полагам усилия чак когато ми се даде шанс, но не и преди това. Изобщо не съм си мечтала за сцената, защото бях притеснително дете.
- В "Отплата" изобщо не си личи, че се притесняваш.
- В началото на снимките ми беше доста некомфортно, защото пред камера е много по-различно. Като модел изразяваш себе си чрез тялото си, докато на екран трябва да се покажеш като някой друг. Никога не съм предполагала, че мога да стана актриса. Не съм ходила по кастинги, не обичам да съм инициаторка за нещо такова.
- Режисьорът на "Отплата" ли те покани да участваш?
- Да, той ме намери чрез агенцията и ме покани на проби. След това ме взе веднага. Над 30 момичета от НАТФИЗ се бяха явили за моята роля и аз я получих. Сигурно не им е било приятно, защото те са учили за актриси и изведнъж избраха мен, но явно режисьорът си е имал нещо предвид, като ме избра. Не искам да обиждам никого от НАТФИЗ, но напоследък все повече модели участват във филми и сериали, защото играят по-естествено. Има много малко хора, които се справят перфектно и на театралната сцена, и в киното. Суетата е лошо нещо, дори и за актьорите. Ако започнеш да се гледаш отстрани, нещата няма да ти се получат никога. Желанието на всяка цена да блеснеш прозира, особено на екрана.
- Суетата не е ли качество на моделите?
- Не би трябвало да бъде. Винаги ми е било чудно непрофесионалното отношение на мои колежки. Отиват на ревю, за което им се плаща и започват да проявяват претенции за прическата и облеклото, което ще покажат. Това понякога ме изкарва извън релси. Какво значение има дали си красив или дали прическата ти отива, на теб ти плащат. В Европа или в Китай не е така.
 Само в България има грешна представа
за моделите.
Има определени лица, които се котират излишно. Те са известни с това, че са известни и изкривяват представата за модел. Това си е работа като всяка друга, но се иска и голям труд. Имам приятелки, които са популярни и предпочитани лица в чужбина, а тук никой не знае за тях. Глупост е, че моделите са разглезени златотърсачки, чиято мечта е да се омъжат за футболист. Явно на хората им е трудно да повярват, че има умни, красиви и можещи момичета. Най-лесно е да оплюеш някого.
- Ще те видим ли гола в сериала?
- Те ме съблякоха по бельо още в началото на снимките. Реши се на момента. Просто ме попитаха: "Иве, ще се съблечеш ли?" и аз нямах нищо против. Много от нещата се решаваха на момента. Но чисто гола няма да ме видите. Ще издам, че ще има секссцена с Деси по-нататък. Доверявам се изцяло на режисьора и съм много изпълнителна. Това ми е останало от моделството.
Според мен човек трябва да се отдава на това, което прави, и да има малко повече вяра в професионализма на хората.
 Ако режисьорът е преценил, че нещо ще се получи добре, аз съм там, за да го следвам и слушам безрезервно. Времето е ограничено и няма място за хленчене и претенции.
- Заради сериала ли боядиса косата си руса?
- Промених си цвета заради една реклама, но според мен Деси трябва да е руса. Тя е предизвикателна, търси внимание и иска всички погледи да са върху нея. Мисля, че русите жени се забелязват повече. Деси е прототип на съблазнителка и трябва да е блондинка. Режисьорът искаше да съм огненочервена, но му отказах. Като концепция е готино, защото няма червенокоса в "Отплата", но това беше прекалено за мен, защото този цвят много трудно се маха след това.
- Гафове правите ли по време на снимки?
- Много се забавляваме, като сгафим. Орлин е най-смешният човек на света. Той е от хората със заразяващо чувство за хумор. Само като ме погледне с края на окото си, и вече се превивам от смях. Зарежда ме положително, много готин човек и суперталантлив. Познаваме се отдавна, живеем в един квартал и е познат на баща ми. Като снимахме първите сцени в болницата с главния герой Велислав Павлов, се случи нещо много забавно. Той си седеше целия в синини по пижама на пейката в отделението и една медицинска сестра мина покрай него и го попита: "Вие за кого чакате? Добре ли сте? Да ви прегледаме?" Това беше голям комплимент към гримьорите, щом успя да заблуди сестрата.
- Позволяваш ли си импровизации?
- Да, така се получава дори по-хубаво, ако е в контекста на сценария. Променям по някоя дума, която ще звучи по-близка до мен. Всички постоянно даваме идеи на режисьора. С някои се съгласява, други отхвърля. Не съм актриса и няма кой да ме консултира на снимачната площадка, затова целият екип ми помага. Преди по-сложна сцена ми казват какво точно трябва да направя и го изпълнявам максимално достоверно. Умея много добре да се съсредоточавам и игнорирам всичко около себе си. Това е важно за актьора, защото на снимачната площадка има около 50 души и ако забелязваш всички, се разсейваш и нищо няма да се получи. Преди снимки гледам да не комуникирам с никого, за да мога да вляза в емоцията и да се настроя.
- Получавала ли си неприлични предложения?
- Да и са били много смешни. Мъжете се пробват, но не мога да ги приема насериозно. Повечето са доста вулгарни. Последно в един клуб при мен дойде мъж, който си помисли, че е много оригинален. Изръси такава вулгарна безсмислица, че дори не мога я кажа. Аз се вцепених и се обърнах като на забавен каданс. Не реагирах изобщо. Всички на масата ме попитаха с какво толкова ме е стреснал, но им промърморих само: "Без коментар". Странно е как мъжете си мислят, че бих могла да им обърна внимание с такова просташко поведение. Явно има момичета, които им се връзват.
ДЕБЮТ: Ива Янкулова на премиерата на първата и сценична изява в сериала "Отплата".
ДЕБЮТ: Ива Янкулова на премиерата на първата и сценична изява в сериала "Отплата".
ИЗКУСИТЕЛКА: Младата актриса се вписва чудесно в ролята на Деси в "Отплата".
ИЗКУСИТЕЛКА: Младата актриса се вписва чудесно в ролята на Деси в "Отплата".
ТАЛАНТ: Според модела най-важното нещо за актьорите е да са концентрирани пред камера.
ТАЛАНТ: Според модела най-важното нещо за актьорите е да са концентрирани пред камера.
РАЗДЯЛА: Ива и Бойко Кръстанов прекратиха връзката си преди 7 месеца.
РАЗДЯЛА: Ива и Бойко Кръстанов прекратиха връзката си преди 7 месеца.