Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

1000 лева на час струва секс с миска, манекенка, плеймейтка, модел на списание или известна фолкпевица при краля на елитните проститутки Дани Обувката, съобщи в. "168 часа" в предишния си брой.
В публикацията разказахме, че мъжът, чийто бизнес е на ръба на закона, тъй като жените работят за него доброволно, предлага около 60 суперелитни компаньонки. Клиентите ги поръчват само по телефона, а красавиците не стоят на адреси и не фигурират в каталози със снимки и тарифи.
Дани Обувката е най-силният играч в този бизнес в момента и праща скъпите проститутки не само в цялата страна, но и в Гърция, разкриха пред "168 часа" други сводници, но и негови клиенти.
Веднага след публикацията в редакцията се обади жена, която пожела да разкрие подробности за бизнеса на Обувката, като настоя да остане анонимна. Част от засегнатите от нея лица потвърдиха пред вестника изнесените факти. Редакцията е готова да предостави думата на всички споменати от жената, пожелала да остане анонимна.


- Кога за първи път чухте за сводника за луксозни проститутки Дани Обувката?
- За първи път чух за него през 2007 г. От едно момиче, ученичка в езикова гимназия в София.
- Тя кой клас е била тогава?
- Тя беше в 10-и клас, 16-годишна. Това дете имаше някои проблеми с общуването в семейството си и търсеше начин да разнообразява ежедневието си. Нейни съученички вече бяха стигнали до Дани Обувката чрез една жена на име Вяра, която е бивша съпруга на известния радомирски бандит Янко Ваташки-Лудия. Едно от момичетата е дъщеря на много известен и високопоставен служител и в момента в МВР.
- Какво се е случило между момичетата и Дани Обувката?
- Ами той ги кани директно в един хотел с артистично име на ул. "Гладстон" в центъра, където минават през първата процедура, т. нар. диагностика от самия Дани.
- Какво им диагностицира той?
- Ами, какъв вид секс могат и искат да правят и на каква тарифа на час той ги оценява.
- Как точно ги оценява Дани Обувката?
- Ами, правят секс. Всякакъв. И той ги оценява. Аз знам, че всичко това се случва доброволно, защото самите момичета ми разказаха, но
те все пак са ученички
и смятам, че да правят секс
за пари е много нередно

Затова реших да предприема нещо. Първо отидох в редакцията на в. "Труд". Там се срещнах с една журналистка, която ме предупреди да не се занимавам с Дани Обувката, защото него го пазят ченгета.
- Тогава какво предприехте?
- Тогава се срещнах с Валентин Петров като главен секретар на МВР. Говорихме дълго, като да се срещна с него ми помогна вътрешният министър тогава Румен Петков. Разказах на Валентин Петров всичко, което знаех за схемите с проститутки на Дани Обувката. Най-вече ме притесняваше, че между тях имаше ученички от елитни софийски гимназии. Които наистина отиваха при него доброволно, но не беше редно да се продават за пари.
- Каква конкретно информация подадохте?
- Обясних в кой хотел на Слънчев бряг тези момичета изкарват почти цялото лято. Че ги качват на яхтите на Свети Влас. Горе в "Царско село" забавляваха целия футболен елит. Един ректор например идваше чак от Бургас за дъщерята на висшия полицай, която вече споменах.
Техни клиенти бяха архитекти, един депутат от НДСВ, който по-късно стана заместник-министър. Това всичко ми бяха разказали самите момичета.
- Какви пари вземаха тези момичета?
- Различно. Те ми обясниха, че има клиенти, от които вземат по 2000 лв., и такива, които им дават по 800 лв. Половината от парите после се дават на Дани Обувката. Всички тези подробности ги обясних на Валентин Петров, който си водеше записки. Същата вечер
след срещата ми се обади Румен Петков, който
ми благодари

за съдействието и каза, че съм една достойна жена.
Оттам нататък животът ми се обърна на 360 градуса.
- Какво ви се случи?
- Имах среща с Дани Обувката, който ми каза, че на него нищо няма да му се случи, но на мен доста случки могат да ми се случат. След тази заплаха аз спрях да се занимавам с него може би за една година.
- Какво се случи с бизнеса му през тази година?
- Ами МВР не предприе нищо срещу него, а доколкото знам, бизнесът му се увеличи.
- Кога подадохте втори сигнал срещу Дани Обувката?
- През пролетта на 2009 г. имах среща с Калин Георгиев, който тогава още не беше главен секретар, а шеф на полицията в сградата на Лъвов мост. Поводът за срещата беше друг и на нея присъстваше и известен магистрат от Софийска градска прокуратура.
Калин Георгиев ми каза, че това е много хубав художествен текст преди всичко. И след тази среща дейността на Дани Обувката продължи необезпокоявана.
Във връзка с друг случай сигнал за Дани Обувката подадох и до главния прокурор Борис Велчев.
- Какво последва след тези нови сигнали?
- Нищо.
- Може би защото всъщност няма нищо незаконно в това, което прави Дани Обувката? Тези момичета се продават доброволно. Той не седи на улицата или в публичен дом като класически сводник, за да взема парите от клиентите, и полицията просто няма за какво да се хване. Дали това не е причината да няма реакция на вашите многобройни сигнали?
- И това е вярно, но според мен причината държавата да не се занимава с него е друга.
- Каква?
- Защото
клиентите му не са случайни хора. Това са депутати, висши полицейски служители,
хора от властта.
- Тези хора от властта безплатно ли се възползват от услугите на момичетата на Дани Обувката?
- Не. Всички си заплащат.
- Може би смятате, че Дани Обувката държи клиентите си с някакви секскомпромати - снимки или видеозаписи?
- Знам, че част от момичетата заснемат своите клиенти.
- Как става това?
- С телефоните си. Те понякога са по 2-3 момичета с един клиент. Виждала съм такива снимки.
- Какви хора видяхте на тези снимки?
- Известни.
- Политици?
- Политици, футболисти...
- Политици от кои партии?
- От НДСВ си спомням конкретен човек.
- Според вас сега Дани Обувката предлага ли и ученички?
- Да. Той предлага ученички от много елитен езиков колеж в София.
Аз не вярвам, че полицията ще предприеме нещо срещу Дани Обувката, но реших да ви потърся след публикацията ви, защото от МВР твърдят, че не са получавали конкретни сигнали срещу този герой, но това не отговаря на истината.
Единствено може да ми се случи нещо на мен, за което настоявам да остана анонимна.