Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Един уважаван журналист често пъти казва - който надценява читателя, никога не постига успех.
Сетих се за тия негови думи, когато отново прочетох "новината" за годеж, сватба или гадже на тв водещия Слави Трифонов. Разбира се, никаква сватба няма, а ако е имало годеж, едва ли някой е разбрал, защото Трифонов е много ревнив към личния си живот.
Сигурно някой ще махне с ръка - те, жълтите, си пишат такива глупости. Да, пишат си, но и ги четат. По всички сайтове, които преписват вестниците, "новината" за Слави Трифонов бе най-четена. Както впрочем и официалното  опровержение след дни.
Защо населението обича да бъде лъгано? Все повече си мисля, че то доброволно се оставя да бъде баламосвано, просто защото схваща смисъла на лъжите. Разбира за какво става дума. Мъж, жена, годеж, сватба, Слави - това са тагове, които са разпознаваеми от четири до осемдесет и четири годишни хора.
Срещу тях са безсмислените думи и неясните лица на политико-чиновническата шайка. Тази, която трябва да създава и разпространява важните послания за живота ни, употребява език, който остава неразбираем за нормалния читател. Сигурно, ако нормален средно интелигентен българин се понапъне би разбрал значението на думите, но тогава би видял, че зад тях не се крие почти никакъв смисъл. Всъщност това е по-голяма лъжа от лъжата за годежа на Трифонов. Защото празните думи също са измама. Те прикриват или имитация на дейност, за която всички ние, консуматорите на празни думи плащаме. Или, което е по-лошо, служат за прикриване на истински престъпления.
Някой прави ли си илюзии за какво хората се кандидатират за общински съветници, макар че преди изборите и те говорят обърканите празни приказки. Общинските съвети в момента са пълни с чисти, откровени гангстери - лихвари, наркотрафиканти, сводници.
Разказаха ми за голям град край морето, в който двама общински съветници развивали следната доходоносна дейност. Някой си бизнесмен или обикновен гражданин иска нещо от общината - да купи парцел, или да му деактуват земя, или някаква друга услуга, която се извършва с решение на общинския съвет. Те отиват при него и му казват - дай 10 000 лв., иначе ще се опитаме да блокираме решението в съвета, а ако не успеем, ще се явим на търга и ще наддаваме срещу теб и ако не друго ще ти качим цената. След кратък размисъл повечето от изнудваните лица се съгласявали с този умерен рекет, за да нямат грижи.
Тези въпросни лица, на които не им знам имената (това го заявявам, за да не ме подгонят за недоносителство, както се случи с Плевнелиев) сигурно и те ще водят предизборна кампания с неясни думи. Всеки има право да избира на каква лъжа да вярва - за сватбата на Слави, или за честността на съветниците.