Днешните богати са много по-богати

09.09.2018;

Днешните богати са много по-богати - така бизнесменът Красимир Стойчев, един от членовете на някогашния Г-13, клуба на едрите бизнесмени, отговори на въпрос по Би Ти Ви за сравнение със зората на демокрацията. Очевидно България върви нагоре, това са 30 години, икономиката е много по-голяма, обясни Стойчев.

"Познавам Ветко Арабаджиев от много години, г-н Миню Стайков никога в живота си не съм го виждал. Ветко Арабаджиев има много успешен хотелиерски бизнес. Да почнеш от 1 хотел и да направиш малка империя от 10 хотела, не е лесно. Много хора станаха собственици на хотели, защото в средата на 90-те години големите туроператори даваха пари на хората, които искаха да построят или да купят хотел и в замяна на това изкупуваха голяма част от леглата за дълги години. Ако в момента атакуват Арабаджиев, по-скоро може би е свързано със захарния завод, който той притежава". Това заяви Красимир Стойчев по повод .

"Защо едновременно се атакуват две богати фамилии? Моето лично мнение е промяната в поколенията. Има хора на 30-40 години в прокуратурата, ДАНС, следствие, МВР, които не помнят какво е било, не са свързани с корупционни практики, имат малко по-достойна заплата, искат България да живее по-добре. Те са по-млади и технологично по-образовани", каза Красимир Стойчев.

Трябва максимално бързо да се въвеждат технологиите, свързани с превенции на престъпността, каза Стойчев. Според него трябва да има първи зам.-министър на МВР - експерт по големи масиви от данни.

Още от Коментари

За съжаление, над половин век пропаганда успя да накара българите да почитат "робството", а не Независимостта

За съжаление, над половин век пропаганда успя да накара българите да почитат "робството", а не

Една шепа хора, се отказват от комфорта си за едната му пуста свобода и независимост. А за голяма част от раята, хлябът винаги е бил по-важен

Това е издание с оригиналния текст на "Записки по българските възстания." Уникална книга, която дава много добра представа за българското общество във време разделно.

Писъмце до моя приятел Иво и другите сценаристи на Слави, както и до любителите на балканския кашкавал

МАЛКО ПИСЪМЦЕ ДО МОЯ ПРИЯТЕЛ ИВО И ДРУГИТЕ СЦЕНАРИСТИ НА СЛАВИ, КАКТО И ДО ДРУГИ ЛЮБИТЕЛИ НА БАЛКАНСКИЯ КАШКАВАЛ ...е, Ивак, ти чел ли си последните ми книги?

Бьорг ме поздрави с юмрук, а Джокович крещеше на сръбски

Григор Димитров изведе напред в резултата тима на Европа в демонстративния турнир по тенис в Чикаго - Лейвър къп. Снощи в първия мач от надпреварата, в която най-добрите на Стария континент срещат

Най-тъжно ми е за хората, които си мислят, че да пишеш с нарочни правописни грешки е остроумно и забавно

Най-тъжно ми е за хората, които си мислят, че да пишеш с нарочни правописни грешки ("ф таа даржава") е остроумно и забавно. *От

Зависими ли сме от кофти правителствата, които псуваме, но отново си избирам? Никой от нас не знае какво е точно това "независимост"

Независимостта е изключително трудно нещо. Така например бай Ставри от Угърчин винаги по това време на годината слага зимнина, за да е независим от студените дни навън,

Тези пък щели да борят корупцията в детските градини. Дайте да помислим по-добре за някакъв антикорупционен памперс

Тия па щели да борят корупцията в детските градини. Че тя започва още от родилните домове, бе! Дайте да помислим по-добре за някакъв антикорупционен памперс. *От фейсбук!

110 години в търсене на "одобрение" и "съчувствие"! Викам честити да сме и без тях!

110 години в търсене на "одобрение" и "съчувствие"! Викам честити да сме и без тях! Да живей България! *От

Бях подложен на сексуален тормоз, но не извиках полиция

Днес не се създават филми за звезди, а се създават филми заради пари. Това споделя легендата на френското кино Ален Делон в пространно интервю за френския в. "Монд", цитирано от БТА.

Този уебсайт или инструменти на трети страни може да използват "бисквитки", които са необходими за функциалността им и са необходими за постигане на целите, илюстрирани в политиката за бисквитките. С натискането на бутона "Приемам" вие се съгласявате с използването им.