Извънземни или супернапреднала древна цивилизация изгражда Пума Пунку

03.09.2018;

Пума Пунку в Боливия е една от най-големите световни загадки. Досега археолози, историци и учени правят различни изследвания, за да установят дали невероятният храм и бетонните блокове са плод на супернапреднала древна цивилизация или местните са получили извънземна помощ.

Рйонът е югоизточно от езерото Титикака в Андите, на 3660 м височина и е бил обитаван от инките.

Всеки един от каменните блокове тежи средно между 100 и 150 тона - дължината им е около 8 метра, а широчината - 5-6 м. Странното е, че са рязани с хирургическа точност, все едно са използвани най-съвременни технологии, което за древността е било невъзможно.

Как е постигната гладкостта им, също е голяма загадка.

Още по-странно е как са пренасяни огромните бетонни късове, тъй като каменоломната е на 15-ина километра от храма.

Учените все още разсъждават и каква е целта на изрязана вертикална линия в лявата страна, широка около 6 мм с дупки през определен интервал.

Но най-интересното е, че блоковете са рязани така, че да могат перфектно да се сглобавят, образувайки идеалната мозайка.

Датировката също не е сигурна. Според астрономи градежът би трябвало да е в периода 536-600 година преди Христа. Разбира се ако целта на древните е била да го ориентират спрямо тогавашното разположение на земната ос.

Още от Мистерии

Летнишкото съкровище убива човек в момента на откриването

Двама братя тайно си поделят имането с кмета и доктора Милицията го измъква от тях с разпити и бой Златните изображения показват пътя на воина към съвършенство Той е като вълк - винаги дели плячката

Шокиращи легенди за папеса Йоана - жената, която ражда на папския престол

Папеса Йоана родила по време на папско шествие, тълпата я връзва, влачи я с кон, докато не я умъртви Още от времето на първия римски папа Св. Петър се знае, че папа може да бъде само мъж.

Какво е проклятието на деветата симфония?

Ако обичате класическата музика, може би сте чували за проклятието на деветата симфония. Това е старо убеждение, което кара някои да мислят, че един композитор ще умре,

Тайнственият свещен кръст на инките и връзката му със звездите

Тайнственият свещен кръст на инките известен като Чакана бил дървото на живота за тях. Той съдържал три символа, описващи етапите от раждането до смъртта.

Извънземни ли отвлякоха малайзийския самолет?

Криптирано съобщение твърди: “Нападат ни. Не са хора”. Какво се случи с изчезналия малаийзиски самолет е въпрос, който вече 4 години тормози целия свят.

Археолози и учени проучват хипотезата: Лежи ли в Малтепе владетелят бедуин, приел християнството

l Римският император - арабинът Филип I Араб, поверил фронта по Долни Дунав на 7-годишния си син l Със заговор се качва на трона и от заговор загива Възможно ли е в могилата Малтепе да е погребан

Мистериозен град в Чехия крие странна легенда. Тъмни сили вкаменили цяла сватба

Скални фигури, изглеждащи като вкаменени хора, оформят град в Чехия, обвързан с древен мит. Според легендата това е вкаменено сватбено тържество. Младоженецът Ян Ставос бил легендарният син на водна

Мистерия къде е бил центърът на средновековна София

l Разкопките не разкриват на кое място се е изместил той по времето на царете Симеон, Борис, Асен и Петър l Археолозите не знаят къде е забил знамето хан Крум, като е завладял града през 809 г.

Извънземни или супернапреднала древна цивилизация изгражда Пума Пунку

Пума Пунку в Боливия е една от най-големите световни загадки. Досега археолози, историци и учени правят различни изследвания, за да установят дали невероятният храм и бетонните блокове са плод на

Този уебсайт или инструменти на трети страни може да използват "бисквитки", които са необходими за функциалността им и са необходими за постигане на целите, илюстрирани в политиката за бисквитките. С натискането на бутона "Приемам" вие се съгласявате с използването им.