Петър Волгин, искали сте да се запознаете с автентичен антикомунист. Ето ме!

30.08.2018;

ОТВОРЕНО ПИСМО до г-н Петър Волгин

Уважаеми, г-н Волгин! Разбрах, че искате да се запознаете с автентичен антикомунист. Но такъв, който да не бил член на БК(С)П, чийто родители също не са били членове на БК(С)П и не са имали нищо общо с номенклатурата преди 10-ти ноември.

Е, ето ме – Дончо Златев, младежки лидер на СДС. Роден съм през 1990 г. и технически няма как да съм бил член на БКП, но и на производната й БСП също не съм бил. И родителите ми не са били. Не са получили куфарче, не са приватизирали някой комбинат, не са заемали каквито и да е било публични длъжности, нито те, нито аз сме имали някакви привилегии. Та в този ред на мисли отговарям напълно на Вашето изискване – антикомунист, който няма номенклатурно-комунистически произход.

Предполагам, че ще Ви е странно как един млад човек, завършил висше образование, пътувал в Чужбина и видял това-онова, изобщо може да се самоопределя като „антикомунист“.

Повярвайте ми, дълбоко убеден съм, че ако хората са информирани достатъчно за този период от историята на България, то българското общество ще е антикомунистическо по презумпция.

Причини само да искате:

В икономически план – три фалита на държавата. Важно е петилетката да е изпълнена, но не е от значение качеството. Който откажел да влезе в „социалистическото чудо“ – ТКЗС, бил бит и тормозен докато не подпише, че е съгласен. Свободното движение на хората – само ако ЦК на БКП или ДС ти разрешат. Свободата на словото – пълен абсурд. Свободата на частна инициатива – порок. Комунистическият режим е изселил над 7000 семейства с над 24 000 членове от големите градове и граничните зони след 9 септември 1944 г., защото ги определя като „близки на изменници на родината“.

Народният съд и Концлагерите в Белене и Ловеч (и много други), които почернят живота на хиляди български семейства. Само за 8 години (от 1948 г. до 1956 г.) над 20 000 души са изпратени в лагерите на смъртта. Някой изследователи смятат, че през тези лагери са минали над 200 хиляди души.

Че нали именно комунистите в България, по заповед от Москва, не само предадоха сънародниците ни във Варданрска и Одринска Македония, но се опитаха насилствено да „македонизират“ Пиринския край (днешен Благоевград) и същите тези комунисти предадоха костите на великия български революционер Гоце Делчев на Титова Югославия, за да подхранват изтриването на българското самосъзнание на хората във Вардарско.

Мога да изброявам много причини още. Докато има хора, които да прехвалват живота в периода 1944 – 1989 г., да внушават, че това е било „нов златен век“ на нашата родина и че „При бай Тошо беше по-добре“, ще има и такива, г-н Волгин, като мен, които ще се интересуват каква е обективната истина за този период и няма да спират да я споделят, защото само ИСТИНАТА ЩЕ НИ НАПРАВИ СВОБОДНИ.

Между другото на 23 август отбелязахме Европейския ден за почит към жертвите на комунизма, фашизма и всички тоталитарни режими. Искрено вярва, че червената и кафявата чума са оставили един и също отпечатък в историята и, повярвайте ми, той не е положителен.

Аз съм направил своя житейски избор и той е: Аз не съм комунист и никога няма да бъда. Аз съм просто човек! А Вие?

С уважение,

Дончо Златев

Още от Коментари

Сексът е дар Божи, страстната любов води към вечен живот

Папа Франциск заяви по време на беседа с млади вярващи от Франция, че сексът е „дар Божи“. Пълният текст беше разпространен от пресслужбата на Ватикана. „Сексуалността и сексът са дар Божи.

Нормалните (да се чете десни) хора продължават да са много лошо прецакани. И така вече 10-15 години.

В ГЕРБ май не си дават сметка, че вероятно дължат крехката си преднина от 3% пред БСП на това, че единствената причина немалко хора да гласуват за тях е буквално за да не спечели БСП.

В България досега никой президент не е спечелил война с премиера

В закона пише, че трябва да се съгласува с президента назначаването на новия главен секретар. Ако един човек иска да подаде оставка, може да се съгласува евентуално с жена си.

Това е най-комунистическо-капиталистическото нещо, което съм виждала и съм в пълен захлас

Скъпи ми приятели, но това е прекрасно!!!!! Държавата моли големите вериги да не увеличават цената на хляба, въпреки че пшеницата поскъпва. Това е най-комунистическо-капиталистическото нещо,

Путин се изложи с тази своя война в Сирия. Заради достлука му с шантавия Башар Асад пак загинаха руснаци

Путин се изложи с тази своя война в Сирия. Заради достлука му с шантавия Башар Асад пак загинаха руснаци. Това е болест. *От

Другите народи, когато са произвеждали компютри и са летeли в космоса, ние сме открили колелото и барута

Попадна ми някаква книга, според която българите са открили колелото, леярството, барута и парната машина. Никой не отрича тези патриотични хипотези. Просто другите народи в същото време вече са

С 0.01% си вдигнах мнението за В. Симеонов. Само той запита НСО защо бизнесменът Доган има правителствена охрана

С 0.01% си вдигнах мнението за В. Симеонов, защото той май е единственият от управляващите в НС и правителството, който запита официално НСО защо бизнесменът Доган има правителствена охрана.

Камен без книжка уби майка, близнаци и дете. Държавата воюва за глупости

Без медиен шум, обществена и държавна реакция в белослатинското село Габаре вчера погребаха 22-годишната Таня. Погребаха я на рождения й ден. Спуснаха ковчега й в земята с неродените близнаци в

Цената на хляба расте. Моля хазартните босове да работят без печалба

Цената на хляба расте. Моля хазартните босове да работят без печалба. Умолявам Ви. Зърнопроизводител *От

Този уебсайт или инструменти на трети страни може да използват "бисквитки", които са необходими за функциалността им и са необходими за постигане на целите, илюстрирани в политиката за бисквитките. С натискането на бутона "Приемам" вие се съгласявате с използването им.