Най-потайните азиатски богаташи. Никой не знае къде живее Пони Ма, собственик на техногиганта “Тенсент”

04.09.2018;

Запознал се с жена си в предшественик на популярното приложение “Уи чат”, видели се чак след 3 месеца комуникация

Среща на сляпо събрала най-състоятелната жена в Китай и съпруга й – син на високопоставен политик

Най-състоятелните китайци са обвити в абсолютна тайнственост. Като например Ма Хуатенг, наричан Пони Ма, който според класацията на сп. "Форбс" притежава 47,8 млрд. долара. Той е най-мистериозният милиардер в света на технологиите.

Никой не знае къде точно живее. Собственик е на китайския интернет гигант "Тенсент", който държи приложението "Уи чат" с 1 милиард потребители. Пазарната капитализация на компанията е 530 милиарда долара, което е повече от "Фейсбук".

Само през 2017 г.

Ма е натрупал почти половината си богатство - 21,5 милиарда долара

Той е 47-годишен, завършил компютърни науки и един от пионерите в Китай в този бизнес. Основава платформа за съобщения през 1998 г., като инвестира 120 хиляди долара.

Мъжът, чийто продукт използва всеки китаец, обича играта на думи. Неговата фамилия Ма означава "кон". Затова решава, че ще използва английската дума "пони" като свое име и така става известен като Пони Ма.

Фирмата му пък е "Тенсент". Названието идва от популярните в мандаринската традиция герои Тен (галоп) и Ксун (съобщение), което се превежда като галопиращо съобщение.

Привързаността му към чатовете е пословична

Именно чрез едно от първите приложения, които пуска в употреба, Ма се запознава с жена си. Двамата си писали 3 месеца, преди да се видят за първи път.

Въпреки способностите си собственикът на "Тенсент" често копира модели на други компании. Вкл. популярния "Уи чат", който изобретил по израелски еталон.

“Ма е като скорпион

– казва един от неговите анализатори. – Не говори много, но винаги мисли стратегически. Крие се, но има цел и в един момент действа."

Също толкова потайна е Ян Хуаян - най-богатата жена в Китай. При това тя се издига в стълбицата на хората с пари още през 2006 г., когато е едва 26-годишна. Притежава 22,6 милиарда долара и има 57% от най-голямата фирма за недвижими имоти "Кънтри Гардън Холдингс".

Акциите на компанията се търгуват на борсата в Хонконг. Ян обаче се пази от медиите, не обича да се изявява. Почти нищо не се знае и за съпруга й. Твърди се, че е син на високопоставен китайски политик, макар че според местните медии двамата са се запознали при среща на сляпо.

Основател на печелившата компания е бащата на Ян - Йон Куок Кюнг. Той стартира бизнеса си през 1992 г., а през 2005 г.

отстъпва управлението

на първородната си дъщеря. По-малката й сестра Ян Зийнг също е член на борда на директорите на семейната компания.

Третият много богат китаец - Ксу Джиейн (с 41 млрд. долара), пък е ориентиран към политиката. Той е близък до президента Си Дзинпин и е член на съветнически борд към Китайската комунистическа партия.

Четете още:

Братоубийствени войни в най-богатите азиатски фамилии

Още от Секретно

Полковник от ДС: Госпожо, първо ще разстреляме децата ви, после мъжа ви и накрая вас!

Проф. Иван Дреников е най-младият политически затворник “Госпожо Дреникова, първо ще разстреляме децата ви, после мъжа ви и накрая вас!" Тези думи, отправени към майка му от полковник от ДС през

Преди 110 г. Турция ни признава за независими, но срещу 82 млн. франка за Русия

Комунистите отменят празника на 22 септември като царска отживелица, възстановен е през 1992 г. от кабинета на Филип Димитров Според решенията на Берлинския конгрес България е васално на турския

Как почиваше номенклатурата? Тодор Живков плувал няколко дължини в басейна в Евксиноград. Не обичал морето, защото ходел през август и тогава имало мъртво вълнение и водорасли

Само членовете и секретарите на Политбюро можели да отсядат в резиденцията, министрите – на Ривиерата, а окръжните лидери – на “Република” Бившият Първи предпочитал планината и за последно

Планиран ли е 11.09.2001 още през 40-те години?

Предупреждения, че нещо ще се случи с двете кули, има почти постоянно, а последното е само месеци преди самолетите да се разбият в сградите и да изпепелят всичко след себе си.

Какво е Predictive Programming и кой контролира бъдещето ни

Понякога ги виждате във филми, книги, реклами, предавания или обикновени изображения. Съобщения, които в дадения момент не са имали абсолютно никакъв смисъл или са били просто част от историята.

Как промиват мозъка ни?

Да ни втълпяват идеи чрез Predictive Programming, не е единственият начин, по който действат правителствата, за да контролират съзнанието ни. Те използват и много други техники.

Ленин заповядва на Сталин да си почива и да ходи на курорт

Владимир Илич се уплашил, че наследникът му за висшия партиен пост няма да доживее конгреса, на който щял да бъде избран, и го задължава да замине на Черно море По-късно на ВИП комунистите им се

Офицерът от ДС със смъртна присъда Владо Костов: Аз оцелях, а Георги Марков - не, заради дозата на отровата

-Господин Костов, наближавате почетен юбилей. Как се чувствате и с какво се занимавате в момента? - Какъв юбилей? 85-и рожден ден и какво? То беше нещо, което изглеждаше трудно достижимо,

Русия започна най-големите военни учения в съвременната си история. Подготвя се за "голям конфликт"

НАТО предупреди, че Русия се подготвя за "голям конфликт", информира ДПА. Русия започнаха най-големите военни учения в съвременната история на страната.

Този уебсайт или инструменти на трети страни може да използват "бисквитки", които са необходими за функциалността им и са необходими за постигане на целите, илюстрирани в политиката за бисквитките. С натискането на бутона "Приемам" вие се съгласявате с използването им.