Кой е Асенов, който осъди Валери Симеонов за репликата, че ромките раждат като кучки? В CV-то си е посочил, че има “познания в полово предаваните болести”

31.08.2018;

Общинският съветник Асен Асенов е значима фигура в ромския елит на Шумен, казват близки до него. Но има и недоволни. Главно сред ромските неправителствени организации. Според някои от тях Асен Асенов участвал в различни европейски проекти, докато други НПО били елиминирани като партньори. Например в българо-швейцарската програма за сътрудничество Асен трябвало да отговаря за детски градини в Шумен и селата.

Тарторите в махалите казват, че това е конфликт на интереси, тъй като той е общински съветник от ДПС. Асенов отхвърли категорично твърденията им, които били продиктувани от злоба и завист.

Казва, че самият той работел като обучител. Задачата му била да организира ромите да участват в процесите на интеграция и да придобият опит в преговорите с държавни институции.

Асенов се изявява като здравен медиатор

и доброволец по програмите РОМЕД и РОМАКТ на Съвета на Европа и Европейската комисия. Причината за това му амплоа е, че след Шуменския университет, където завършва специалност "Социални дейности", е изкарал и квалификационен курс "Здравен медиатор" в Медицинския университет в София.

В CV-то си е посочил, че има опит в разработването на програми, свързани с формирането на ромския елит в България. Както и че обучава представители на общността да участват в политическите процеси. Според биографичната справка е работил и като консултант по проект "Нашият живот в нашите ръце". И освен това е компетентен в събирането на информация и в анализа на проблемите на етноса.

Според автобиографията на Асенов в европейски формат,

той владее 5 езика

с майчиния

- ромски, български, английски, турски и арабски.

Сред социалните умения е посочил "познания в полово-предаваните болести, преодоляване на културните бариери и превенция на ранните бракове".

Вероятно именно това го нареди в кандидат-депутатската листа на ДПС, но на неизбираемото 11 място.

"Беше бесен от решението на Предизборния щаб на партията. Казваше: "Уредиха други, на възраст, а аз

доказан човек,

с потенциал

и възможности, останах назад", спомня си днес близък до Асенов. По думите му Асен се колебаел дали заради неглижирането му да не влезе в ДОСТ заради избираема позиция в листата. Впоследствие обаче се отказал, тъй като местното партийно ръководство на ДПС разбрало за плановете му.

Сега пред Асенов стоял не по-малко сериозен въпрос - да влезе за втори мандат в листата на общинските съветници. През изтичащия първи мандат той влезе в постоянната комисия по култура, туризъм и вероизповедания към Общинския съвет в Шумен. Проверка на "168 часа" установи, че е активен и винаги с позиция.

Вероятно затова в махалите вече се говори, че ако не го изберат Общината ще събори незаконните постройки. Но ако Асенов отново влезе в местния парламент, щял да уреди проблемите.

Както и че обучава представители на общността да участват в политическите процеси. Според биографичната справка е работил и като консултант по проект "Нашият живот в нашите ръце". И

освен това е компетентен в събирането на информация

и в анализа на проблемите на етноса.

Според автобиографията на Асенов в европейски формат той владее 5 езика с майчиния - ромски, български, английски, турски и арабски.

Сред социалните си умения е посочил "познания в полово предаваните болести, преодоляване на културните бариери и превенция на ранните бракове".

Вероятно именно това го нареди в кандидат депутатската листа на ДПС, но на неизбираемото 11 място.

"Беше бесен от решението на предизборния щаб на партията. Казваше: "Уредиха други, на възраст, а аз, доказан човек с потенциал и възможности, останах назад", спомня си днес близък до Асенов. По думите му Асен се колебаел дали заради неглижирането му да не влезе в ДОСТ

заради избираема позиция в листата Впоследствие обаче се отказал, тъй като местното партийно ръководство на ДПС разбрало за плановете му.

Сега пред Асенов стоял не по-малко сериозен въпрос - да влезе за втори мандат в листата на общинските съветници. През изтичащия първи мандат той влезе в постоянната комисия по култура, туризъм и вероизповедания към общинския съвет в Шумен. Проверка на "168 часа" установи, че е активен и винаги с позиция.

Вероятно затова в махалите вече се говори, че ако не го изберат, общината ще събори незаконните постройки. Но ако Асенов отново влезе в местния парламент, щял да уреди проблемите.

Още от Скандал

Протестен хаос

Пред Народното събрание отново бе мъжът с разкървавената глава от антимонополните бунтове през 2013 г. Там беше и “индианецът” Николай Гацев, изгонен от СДС,

Кои са говорителите - фен на агитката на "Левски" и бивш дансаджия

Емил Русанов, който се разхождаше с мегафона и обяви исканията на протестиращите, е фен на агитката на "Левски" (София). Това става ясно от профила му във фейсбук.

Битката за Кубадински. Сали Курдов няколко пъти укривал партизанина Пенчо, но въпреки това комунистът наредил смяна на името му

l Приятно съм изненадан, че хората уважават баща ми, казва синът му Пламен l Привържениците му обжалват решението за демонтаж, а противниците - да го сринат Въпреки решението за демонтиране на

9 септември 1944 г.: Терор и пропаганда

Вече изминаха 74 години от 9 септември 1944 г., но споровете по идеологически теми продължават да разбунват духовете у нас. В това отношение съвсем пресен е примерът с публикация в социалните мрежи

След протест на интелектуалци паметникът на Пенчо Кубадински ще бъде махнат

Община Лозница отмени скандалното решение за увековечаване на комунистическия деец - заграждат го с лента и го покриват до демонтажа Паметник на Пенчо Кубадински – вдъхновител и организатор на един

Емблематичните кадри - манипулация и действителност

Филмът с Чапай е нарочно заснет дублаж, а хората се подиграват на лентата с Тодор Живков Тържественото посрещане на Червената армия от столичани и всенародната радост от идването на власт на

Три вида отнети от царя имоти според списъка на Кимон Георгиев

Според списъка на Кимон Георгиев, изготвен след референдума през 1946 г., имотите са разделени на три. Първите са изцяло държавни - построени на държавен парцел и с бюджетни средства.

В мазето на “Врана” имало хлебарки, въшки и боклуци, царят ремонтирал за 1,3 млн. лв.

Симеон лично намерил оригинални стъкълца от витражите и ги пратил за мостра във Франция По негови спомени възстановили портала от гранит и ковано желязо Покривът на двореца бил пробит,

Двоен удар с Коен и Манафорт притиска Тръмп в ъгъла

Негови близки сътрудничат на правосъдието за незаконни плащания на жени по време на кампанията през 2016 г. Личният адвокат на Тръмп - Майкъл Коен, някога вярваше,

Този уебсайт или инструменти на трети страни може да използват "бисквитки", които са необходими за функциалността им и са необходими за постигане на целите, илюстрирани в политиката за бисквитките. С натискането на бутона "Приемам" вие се съгласявате с използването им.