Съдът не пусна Туцо от Килърите предсрочно от затвора (Снимки)

22.08.2018;

Янко Попов-Туцо, осъден на 10 години затвор като част от бандата за мокри поръчки Килърите, няма да излезе условно предсрочно от затвора, тъй като няма доказателствата за поправянето му. Това реши съдия Николай Николов от Софийския градски съд.

Туцо поиска да излезе 3 години и 11 месеца по-рано от затвора с аргумента, че е изтърпял повече от половината си наказание.

В негова защита адвокатката му Галя Гълъбова каза, че клиентът й работи и имало положително становище за него от началника на затворническото общежитие в Кремиковци, където Туцо изтърпява присъдата си.

От прокуратурата и от Софийския затвор помолиха съда да не уважава молбата на Туцо.

След тайно съвещание съдия Николов обяви, че не може да се приеме, че Туцо се е поправил, тъй като от затворническите документи личало, че все още има дефицити в съзнанието и поведението му. Например, той не признавал вина, освен това преди да бъде задържан, имал контакти с хора от криминалните среди.

Съдът повярва и на оценката на Туцо за риск, която е 56 точки и не е коригирана от момента, когато присъдата му влезе в сила през миналата година.

Съдът отчете, че по-голямата част от петте години и единадесет месеца, които Туцо е изтърпял, са по време, когато той е бил с мярка за неотклонение "задържане под стража".

Като отговор на влошеното здравословно състояние на Туцо съдът отбеляза, че законът не предвижда заради подобно основание осъденият да бъде пуснат предсрочно или да не изтърпява наказанието си.

Още от Репортаж

Маскирани въоръжени ограбиха Роженския манастир

Неизвестни лица ограбиха тази нощ Роженския манастир „Рождество Богородично“, намиращ се край едноименното село в община Сандански, предаде репортер на БГНЕС.

Бизнесменът Миню Стайков остава в ареста за постоянно

След 12-часово заседание, спецапелативният съд реши окончателно, че бизнесменът Миню Стайков остава в ареста за постоянно. Стайков е обвинен за данъчни престъпления и пране на пари.

35 хил. лева в домове на горски шефове от незаконна търговия с дърва, арест за софийския началник (Обзор)

Шефът на Регионалната дирекция по горите в София Михаил Христов е арестуван като лидер на престъпна група за незаконен добив и търговия с дърва. Заедно с него са задържани и други 4-ма като

90 секунди, за да се купи електронна винетка от терминал (Снимки)

Стикер само за уикенда ще струва 10 лева Около 90 секунди отнема купуването на електронна винетка от терминала за самообслужване. Това стана ясно след демонстрация в пътната агенция на новата

Оставиха в ареста тримата, обвинени в трафик на кокаин от Доминикана

Специализираният наказателен съд наложи „Задържане под стража“ на трима от обвинените за участие в организирана престъпна група за трафик на кокаин от Доминиканската република в България и Унгария,

И ОЛАФ подхваща Миню Стайков, деца на негови служители получили 7 млн. лева евросредства. "Не съм се занимавал с обществени поръчки, защото съм знаел, че е опасно", обясни той в своя защита

Специализираната прокуратура е информирала Службата за разследване на измами с евросредства, след като е установила, че 9 младежи са регистрирали еднолични дружества и са получили 7 милиона средства

Цачева: Може и без указ да се освободи Маринов, но беше жест към президентството

Считам, че много енергия от всички страни се хвърли по темата за оставката на Младен Маринов. Несъвместимост по отношение на постовете, в които в момента заема, след като заеме новата позиция,

5 години след като футболна врата смаза дете, правят нова експертиза за смъртта му

Нова комплексна експертиза за механизма на настъпване на смъртта на 8-годишния Красимир Атанасов е допусната по гражданско дело за рекордно обезщетение от страна на майка му.

Изнасилвач иска от съда в Добрич да намалят обезщетението за действията му

6000 лева обезщетение ще плаща изнасилвач – реши състав на Окръжния съд в Добрич. Той намери за неоснователна жалбата на осъдения за изнасилване, внесена с искане да бъде намален размерът на

Този уебсайт или инструменти на трети страни може да използват "бисквитки", които са необходими за функциалността им и са необходими за постигане на целите, илюстрирани в политиката за бисквитките. С натискането на бутона "Приемам" вие се съгласявате с използването им.