В каменен мемориал била затворена душата на мъртвец

24.08.2018;

Какво се случва с душата след смъртта?

Този въпрос винаги е вълнувал умовете на някои от най-големите философи и учени в Света.

Оказва се обаче, че още от древни времена нашите предци са се опитвали да анализират душата на хората. Те дори направили първите доказателства, че душата на човек, може да живее извън него.

Това се потвърждава от 3000-годишен каменен мемориал, тежащ 800 кг, открит в града на желязната епоха Самал, Турция по време на експедиция учени от университет в Чикаго.

Интересното при тази плоча е, че има врязана картина на човек. Учените смятат, че това е починалият, който вероятно е кремиран. Надписът на паметника, направен от човек на име Kuttamuwa, показват, че душата на мъртвия е затворена в каменната плоча.

Според предците след смъртта на човека, душата се прехвърлила в плочата.

Още от Мистерии

Извънземни ли отвлякоха малайзийския самолет?

Криптирано съобщение твърди: “Нападат ни. Не са хора”. Какво се случи с изчезналия малаийзиски самолет е въпрос, който вече 4 години тормози целия свят.

Археолози и учени проучват хипотезата: Лежи ли в Малтепе владетелят бедуин, приел християнството

l Римският император - арабинът Филип I Араб, поверил фронта по Долни Дунав на 7-годишния си син l Със заговор се качва на трона и от заговор загива Възможно ли е в могилата Малтепе да е погребан

Мистериозен град в Чехия крие странна легенда. Тъмни сили вкаменили цяла сватба

Скални фигури, изглеждащи като вкаменени хора, оформят град в Чехия, обвързан с древен мит. Според легендата това е вкаменено сватбено тържество. Младоженецът Ян Ставос бил легендарният син на водна

Мистерия къде е бил центърът на средновековна София

l Разкопките не разкриват на кое място се е изместил той по времето на царете Симеон, Борис, Асен и Петър l Археолозите не знаят къде е забил знамето хан Крум, като е завладял града през 809 г.

Извънземни или супернапреднала древна цивилизация изгражда Пума Пунку

Пума Пунку в Боливия е една от най-големите световни загадки. Досега археолози, историци и учени правят различни изследвания, за да установят дали невероятният храм и бетонните блокове са плод на

Мистериозната древна гробница съдържа остатъци от могъща забравена богиня

При разкопки на мистериозна древна гробница археолози откриха останки от неизвестна жена. Тя е била облечена в скъпоценни дрехи, а около нея имало много ценни предмети.

Послание върху антични каменни плочи може да промени знанието ни за началото на човечеството

Ново откритие на стари каменни плочи, може да промени знанието ни за началото на човечеството. Свещените плочи са намерени в дълбоко скрити в манастир при разкопки.

Кой изгради високотехнологичния град Карал преди 5 хил. години

Преди около 5 хиляди години в Перу е построен свещеният град Карал. Изграден е от цивилизация, която по нищо не е отстъпвала на древноегипетската. Тя е създала пирамиди, издигащи се високо над земята,

Змия показва съкровището в Града на вълците

На 8 м под Свещарската могила в свещено дъбово дърво тъстът на бащата на Александър Велики е погребан със златни дарове за боговете Проф. Диана Гергова е един от най-известните български траколози и

Този уебсайт или инструменти на трети страни може да използват "бисквитки", които са необходими за функциалността им и са необходими за постигане на целите, илюстрирани в политиката за бисквитките. С натискането на бутона "Приемам" вие се съгласявате с използването им.