Нема лево, нема десно. Кога в страната ни всичко ще се оправи?

20.07.2018;

Нема лево, нема десно...

Представа си нямах, че тая максима, родена от четирима професори, която после даде старта на любимят ми политически качамак, наречен ДБ ще се отнася толкова силно за политиката у нас.

И то на високите етажи на властта.

Помислете сами - "дясната" коалиция, която ни управлява, се чуди какви нови данъци да тресне и с какви нови регулации да ни изненада.

Нищо, че администрацията не може да се справи със съблюдаване на регулациите.

И нищо, че новите данъци миришат на лобизъм, дори когато са свързани с бездимни продукти.

Дясното правителство левее сериозно, но за сметка на това лявата алтернатива изповядва по - скоро консервативни идеи (единствената партия от социнтерна, която отказва да ратифицира истанбулската конвенция, въпреки, че тя, конвенцията, е лява по своята същност).

Нищо, че левите народняшки лидери се возят на скъпи коли и имат персонални шофьори.

Нема лево, нема десно.

И средно няма.

Който и път да хванем, все е грешен.

Която и посока да изберем, все не ни води никъде.

Но всичко си има своето обяснение.

И то е просто - липсата на автентичност.

Когато в ляво се появят автентични представители на пролетариата.

Когато в дясно се появят истински представители на бизнеса.

Когато в центъра се появят истински, а не НПО либерали.

Когато автентичните екологични деижения се оглавят от хора, които са ходили поне 3 пъти в живота си на планина, па макар и с рейса, за да пийнат две бири.

Когато законите започнат да се пишат от хора, които разбират материята, когато малкия бизнес бъде оставен на мира, а обикновения малък човек от града и селото получи своето представителство във властта, където да се грижат за неговите права.

Тогава в страната ни всичко ще се оправи.

Но това няма да се случи с нашето поколение.

Ние, с нашите сбъркани представи и истерично - маниакални идеи за живота очевидно няма да бъдем генератора на промените.

Но все пак има нещо положително.

Ние имаме сериозна роля в историята.

Ние ще се провалим във всичките си опити, поради собствената си глупост.

И с телата си ще наторим полето, за да се родят цветя.

*Коментарът е от фейсбук

Още от Коментари

Той е продукт на хибридните битки на Кремъл!

От доста време се знае, че Асанж е партньор на ГРУ. Но последните разкрития, че руските спецслужби са се опитали да го изведат тайно от посолството на Еквадор и от Великобритания в дипломатически

Писъмце до моя приятел Иво и другите сценаристи на Слави, както и до други любители на балканския кашкавал

Калин Терзийски във фейсбук: МАЛКО ПИСЪМЦЕ ДО МОЯ ПРИЯТЕЛ ИВО И ДРУГИТЕ СЦЕНАРИСТИ НА СЛАВИ, КАКТО И ДО ДРУГИ ЛЮБИТЕЛИ НА БАЛКАНСКИЯ КАШКАВАЛ ...е, Ивак, ти чел ли си последните ми книги?

Тоталитаризъм на добрите намерения

22 септември се оказа ден на зависимостта от кресливата посредственост В събота бе национален празник - Ден на Независимостта, и същевременно бе обявен за ден без автомобили в центъра на София.

Вместо да се влошава, положението става безнадеждно

Вместо да се влошава, порожението става безнадежно.  С тази народна мъдрост започна Вежди Рашидов разговора си в студиото на Би Ти Ви. Запитан за останките на тримата министри, той отговори,

За една година успях да сваля 25 килограма. И не съм от късметлийките с готиния ген

Красавицата е водеща на новото спортно предаване по БНТ “Спортисимо”. Все още е в майчинство и се грижи за дъщерите си Ема и Анна Славена Вътова е родена през 1989 г.

Около 2030 г. плъховете ще са господари в дома ни, а в язовир Искър ще бъде заловена анаконда

В квартала бездомните кучета са вече рядкост. Появиха се скитащите котки - бездомни, мазетни или нискоетажни. Ловуват дребни птички, гълъби и катерички. Това се вижда и има хора, за които е любопитно.

Разочарованият електорат на Радев. Обеща им да вземе мерки срещу кемтрейлса, с който Америка пръска българския народ с химикали и ваксини

Разочарованият електорат на Радев... Прави са хората, той им обеща да вземе мерки срещу кемтрейлса, с който Америка пръска българския народ с химикали и ваксини! П.П.

Ангел Джамбазки стартира конкурс за патриотична рап песем. От другите политически сили също обявиха конкурси за песни

След като господин Ангел Джамбазки стартира своят конкурс за патриотична рап песем, от другите политически сили също обявиха конкурси за песни, които да дадат нов тласък на поп музиката у нас.

Отвратителна ксенофобия и расизъм се ширят у нас. Забравяме, че голяма част от нашия народ е народ бежанец

ОРБАНИЗМЪТ Е ХИТЛЕРОСТАЛИНИЗЪМ В НАШИ ДНИ Отвратителна ксенофобия и расизъм се ширят у нас. Забравяме, че голяма част от нашия народ е народ бежанец. Като бежанци от изток сме дошли.

Този уебсайт или инструменти на трети страни може да използват "бисквитки", които са необходими за функциалността им и са необходими за постигане на целите, илюстрирани в политиката за бисквитките. С натискането на бутона "Приемам" вие се съгласявате с използването им.