Прокурор иска Костин да лежи до живот за убийството на 5-годишния Никита в куфара. Руснакът бе доведен на носилка в залата

16.07.2018;

Руснакът Герман Костин да бъде признат за виновен и осъден на доживотен затвор без замяна за убийството на 5-годишния Никита Плотников. Това поиска прокурор Росалина Михайлова от Софийския градски съд на финала на делото, което се води от 2015 г. 

Според обвинението Костин е удушил детето, притискайки с едната си ръка шията му, а с другата - ноздрите. Съблякъл дрехите му и увил трупа в синя хавлиена кърпа. Поставил Никита в зелен куфар на майка му Ана Леонтиева и го изхвърлил във водите на язовир Искър на 9-ти февруари 2015-та година. 

Прокурорката посочи, че мотивът за убийството са сложни финансови взаимоотношения между родителите на Никита и Костин и жена му. Куфарът с трупа на детето бе намерен във водите на Искър край село Долни Пасарел на 20-ти март 2015 година. 

Няколко седмици по-рано край Приморско изплува разкъсаното тяло на майка му Ана. Според доказателствата по делото Костин заедно с Ана и Никита на 8 февруари тръгнали за Приморско. Привечер се върна обратно в София без Ана. Предполага се, че той стои зад убийството й, но засега обвинение срещу него не е повдигнато. След като се е прибрал в София той решил да убие Никита, каза прокурор Михайлова. 

Едно от доказателствата, които уличават Костин според прокуратурата, е, че колата му е била заснета от пътни камери в района на село Кокаляне на 8-ми и 9-ти февруари. Освен това в куфара и кърпата, с която е увит Никита, са намерени косми на Костин. 

Подсъдимият твърди, че е невинен и предстои заедно с адвокатката му Капка Гергинова да изложат своята версия за случилото се. Делото на първа инстанция минава изключително напрегнато, тъй като на всяко съдебно заседание Костин твърди, че съдът нарушава човешките му права и че не му позволява да се лекува в килията. Той си позволява груб тон към съдията Атанас Атанасов заради което поведение не веднъж е бил гонен от залата. 

Той твърди, че страда от много заболявания и затова, за пореден път, бе доведен в съдебната зала на носилка. Очаквайте подробности!

Четете още:

Делото за убийството на детето в куфар отново е в изходна позиция

Костин спи с котарак в затвора, Чеци трепе плъхове

Подсъдимият за убитото в куфар дете към съдия: "Изрод! Вие лъжете!

Още от Скандал

Стойчо Кацаров, Център за защита правата в здравеопазването: Холандия премахна монопола и има най-доброто здравеопазване

- Г-н Кацаров, какво мислите за идеите за реформа в здравеопазването? Лансират се варианти с допълнителни застраховки или пълно премахване на монопола на здравната каса.

Опит за стоп на кражбите от здраве

В опит да спре грандиозните кражби и източването в здравеопазването министерството на Кирил Ананиев лансира няколко идеи. Една от тях е лечението над 700 лв.

Реформата е заради дупка от 300 млн. лв.

300 млн. лв. дупка в бюджета на здравната каса са станали причина за идеята на министерството всеки работещ да внася допълнително пари за здравна застраховка,

Как се източва здравната каса

дравната система е пробита от години. Най-разпространената схема е да се изписват скъпоструващи пътеки, които не се изпълняват, но се източват парите от здравната каса.

Работещите ще плащат не по 12 лв., а по 38 лв. застраховка

По 38 лв. извън задължителните 8% от заплатата ще трябва да плащат месечно работещите, за да покриват здравните застраховки на 7-те милиона българи. Това ще стане,

Протестен хаос

Пред Народното събрание отново бе мъжът с разкървавената глава от антимонополните бунтове през 2013 г. Там беше и “индианецът” Николай Гацев, изгонен от СДС,

Кои са говорителите - фен на агитката на "Левски" и бивш дансаджия

Емил Русанов, който се разхождаше с мегафона и обяви исканията на протестиращите, е фен на агитката на "Левски" (София). Това става ясно от профила му във фейсбук.

Битката за Кубадински. Сали Курдов няколко пъти укривал партизанина Пенчо, но въпреки това комунистът наредил смяна на името му

l Приятно съм изненадан, че хората уважават баща ми, казва синът му Пламен l Привържениците му обжалват решението за демонтаж, а противниците - да го сринат Въпреки решението за демонтиране на

9 септември 1944 г.: Терор и пропаганда

Вече изминаха 74 години от 9 септември 1944 г., но споровете по идеологически теми продължават да разбунват духовете у нас. В това отношение съвсем пресен е примерът с публикация в социалните мрежи

Този уебсайт или инструменти на трети страни може да използват "бисквитки", които са необходими за функциалността им и са необходими за постигане на целите, илюстрирани в политиката за бисквитките. С натискането на бутона "Приемам" вие се съгласявате с използването им.