Кралицата с готова реч при Трета световна война

11.07.2018;

Кралица Елизабет ІІ има подготвена реч какво би казала на поданиците си, ако има Трета световна война война, съобщава Би Би Си.

Всъщност словото е написано още през 1983 г. по време на разгара на Студената война и е част от сценарий на Великобритания как да реагира при ядрена заплаха. Някои части са осъвременени.

Тя започва все едно е 4 март с припомняне как преди три месеца се обърнала към британците за Рождество Христово, преди да сподели колко е била огорчена да научи за избухването на Втората световна война.

„Никога няма да забравя скръбта и гордостта, които почувствах, когато заедно със сестра ми се сгушихме до радиоприемника и слушахме вдъхновяващата реч на баща ми на този паметен ден през 1939 г. Нито за момент не съм си представяла, че може да ми се падне такъв ужасен и тежък дълг. Но каквито и терористични атаки да ни очакват, ще се опрем на тези качества, които помогнаха да запазим два пъти свободата си през този тъжен век.

Знаем, че днес ни дебнат повече опасности, отколкото във всяка друга епоха в нашата дълга история. Противникът не е войник с пушка, нито дори пилот, който хвърля бомби над градовете ни, а е смъртоносната сила на технологиите.

Моето послание към вас е просто. Помогнете на тези, които не могат да се справят сами, на тези, които са самотни и бездомни и нека семейството ви да бъде център на надежда и живот за тези, които се нуждаят от това.

И докато се стремим да се борим заедно с новото зло, нека да се молим за нашата страна и за добрите хора, където и да са те.

Господ да ви благослови!"

Четете още:

Меган за Хари: Той е най-добрият съпруг на всички времена

Княз с българска кръв е 123-ти в реда за британската корона. Майка му Милена сбъдва мечтата на всяко момиче - бяга от комунизма, спечелва конкурса “Мис Ню Джърси”, а навръх Свети Валентин се омъжва за принц

Още от Секретно

Полковник от ДС: Госпожо, първо ще разстреляме децата ви, после мъжа ви и накрая вас!

Проф. Иван Дреников е най-младият политически затворник “Госпожо Дреникова, първо ще разстреляме децата ви, после мъжа ви и накрая вас!" Тези думи, отправени към майка му от полковник от ДС през

Преди 110 г. Турция ни признава за независими, но срещу 82 млн. франка за Русия

Комунистите отменят празника на 22 септември като царска отживелица, възстановен е през 1992 г. от кабинета на Филип Димитров Според решенията на Берлинския конгрес България е васално на турския

Как почиваше номенклатурата? Тодор Живков плувал няколко дължини в басейна в Евксиноград. Не обичал морето, защото ходел през август и тогава имало мъртво вълнение и водорасли

Само членовете и секретарите на Политбюро можели да отсядат в резиденцията, министрите – на Ривиерата, а окръжните лидери – на “Република” Бившият Първи предпочитал планината и за последно

Планиран ли е 11.09.2001 още през 40-те години?

Предупреждения, че нещо ще се случи с двете кули, има почти постоянно, а последното е само месеци преди самолетите да се разбият в сградите и да изпепелят всичко след себе си.

Какво е Predictive Programming и кой контролира бъдещето ни

Понякога ги виждате във филми, книги, реклами, предавания или обикновени изображения. Съобщения, които в дадения момент не са имали абсолютно никакъв смисъл или са били просто част от историята.

Как промиват мозъка ни?

Да ни втълпяват идеи чрез Predictive Programming, не е единственият начин, по който действат правителствата, за да контролират съзнанието ни. Те използват и много други техники.

Ленин заповядва на Сталин да си почива и да ходи на курорт

Владимир Илич се уплашил, че наследникът му за висшия партиен пост няма да доживее конгреса, на който щял да бъде избран, и го задължава да замине на Черно море По-късно на ВИП комунистите им се

Офицерът от ДС със смъртна присъда Владо Костов: Аз оцелях, а Георги Марков - не, заради дозата на отровата

-Господин Костов, наближавате почетен юбилей. Как се чувствате и с какво се занимавате в момента? - Какъв юбилей? 85-и рожден ден и какво? То беше нещо, което изглеждаше трудно достижимо,

Русия започна най-големите военни учения в съвременната си история. Подготвя се за "голям конфликт"

НАТО предупреди, че Русия се подготвя за "голям конфликт", информира ДПА. Русия започнаха най-големите военни учения в съвременната история на страната.

Този уебсайт или инструменти на трети страни може да използват "бисквитки", които са необходими за функциалността им и са необходими за постигане на целите, илюстрирани в политиката за бисквитките. С натискането на бутона "Приемам" вие се съгласявате с използването им.